A jobbik multiellenes politikája hasznos lenne? Van még ilyen fejlett, európai ország, aki ezt alkalmazza?
Ahogy ők akarják véghez vinni úgy csak káros lenne.
"Van még ilyen fejlett, európai ország, aki ezt alkalmazza?"
Talán Dánia.
A válasz írója 17%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:46
BCE vagy BGF-es közgáz diplomád van?
de meg merem kockáztatni hogy Oxfordban, Cambridgeben vagy valamelyik neves USA-beli egyetemen végeztél.
ma 19:49
Bocs, de igaza van, te hol végeztél?
Itt nem azzal van a baj, hogy multik vannak, hanem azzal, hogy sok van megengedve nekik, és az, hogy a kiskereskedőknek fele ennyi sincs.
Haver én nem vagyok Jobbnyik, de nem pofázom tályékozatlanúl. Ezért tudom mi a gazadasági elképzelése minden magyar pártnak.
A jobnyik nem multi ellenes, csak a kermultikat nem találja enyhénszólva hasznosnak. " ami érthető és igaza is van" Illetve azt hogy a multik mellett nem jut a magyar kkv-k naka fejlesztési pénzekből.
És hogy szabályozzák-e valahol a multikat?
Is is, de nem földrajzilag.
Ugyanis, a termelő adófizető,foglalkoztató,multikat tárt karral várják mindenütt. Viszont a ker és külker multikat igen erőteljesen és széles változatú " de Eu kompakt" módon szerelik lefelé. " csak itt nem"
A 70milliós Lengyelországban,kevesebb Tescó van mint itt.
ezért valszín,nem is visznek ki annyi pénzt, és nincs a mezőgazdaságuk sem a feldolgozóiparuk úgy galyravágva mint nekünk.
De seholnem engedik úgy terjeszkedni őket mint itt,mindenütt védik a lokális érdekeket.
Definitív:
Egy állam vagy önkormányzat, csak olyan mértékben enged be a piacaira, kereskedelmi multi vállalatokat, ami az egészságes versenyt pezsdíti, és véletlen sem engedi a lokális gazdaságának a leépülését és a lokalitása alá tartozó munkaerőérdekeit, vállalkozásait, mindenek előttinek tartja!
Más országok eleve nem hagyták, hogy az iparuk és kereskedelmük ilyen szinten ki legyen szolgáltatva a külföldi tőkének.
A Jobbik "multi-ellenes politikája" (ami tulajdonképp annyit tesz, hogy a multinacionális cégek is UGYANANNYI adót fizessenek, mint a magyar cégek ) rövid távon káros lenne, hosszú távon azonban mindenképp megtérülne.
Mellesleg a kérdésre is válaszolva, az állam teljesen mindegy, hogy mit csinál amíg iylen szinten nyúzza adóval a lakosságot és az itt tevékenykedőket.
Nem csoda, hogy multi külföldön fekteti be újra a hasznát, ha kint kevesebbet kell adóznia a befektetésből származó haszonból.
Nameg valjuk be, Mo- méga fasorba sem tart az Unióban, gyakorlatilag koloncnak számítunk, és már sehol sem lennénk, ha nem lépünk be.
"de meg merem kockáztatni hogy Oxfordban, Cambridgeben vagy valamelyik neves USA-beli egyetemen végeztél."
Nem nyertél. Kétegyházán végeztem. Úgyhogy ezt benézted. xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!