Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Ki találta ki ezt a baromságot?

Ki találta ki ezt a baromságot?

Figyelt kérdés

Azt, hogy a férfiaknak tovább kell dolgozniuk mint a nőknek? MIÉRT nem ugyanolyan mindkettő nemnek a nyugdíjkorhatár?! Főleg, hogy a statisztikák szerint a férfiak hamarabb meghalnak.

Ennyire alacsonyrendűek lettek a férfiak? Ennyire retkes feminista ez az ország is? A Fidesz is hogy csinálhatott akkora diszkriminációt, hogy a nők már 40 év munka után is nyugdíjba mehetnek?! Én meg dolgozzak addig, amíg meg nem döglök?!

2011. febr. 16. 18:52
1 2 3 4
 1/33 Tyler913 ***** válasza:
77%

Nem tudom,ki talalta ki,es pontosan mi jarhatott a jogalkotok fejeben,de a magam reszerol indokolhatonak tartom.A noknel altalaban be kell kalkulalni a szulest,gyest,hazimunkat,stb.Lehet arrol medddo vitakat folytatni,hogy ki dolgozik tobbet,a no vagy a ferfi,de a nok annyi teruleten hatranyt szenvednek (pl. ha jol tudom ugyanazon a teruleten dolgozva meg mindig kevesebb az atlagfizetesuk),hogy engem ugyan nem zavar ez.

Az viszont annal inkabb,hogy pl. van olyan ismerosom (akit amugy szeretek,de most nem ez a lenyeg),aki korusban hivatasos enekesno,szoval nem eppen fizikailag kikeszito munkat vegez,es asszem 40 eves kora korul nyugdijba mehetett,emelt "muveszi nyugdijjal",vagy mivel.Na mondjuk ezt csoppet igazsagtalannak tartom,bar nem igazan tartozik szervesen a kerdesedhez:)

2011. febr. 16. 18:58
 2/33 anonim ***** válasza:
44%
Talán azért, mert a terhesség és a szülés megviseli a szervezetet. Gondolom valami ilyesmi lehet benne. Aki pedig nem szült, azt nem tudom.
2011. febr. 16. 19:14
 3/33 A kérdező kommentje:

A szüléssel érvelni hülyeség.

-A nőknek élvezet a szülés.

-Nem kötelező szülni.

-Nem is minden nő szül.

-A szüléses időszak 1 évnél kevesebb.

Szóval a szülés nem érv/magyarázat.

2011. febr. 16. 19:22
 4/33 anonim ***** válasza:
61%
Élvezet a szülés? Te nem vagy komplett. És hiába 9 hónap a terhesség, akkor is megviseli a szervezetet. Azt már nem lehet visszacsinálni.
2011. febr. 16. 19:25
 5/33 anonim ***** válasza:
65%

A nőknek élvezet a szülés?? Kb mint a férfiaknak a tökönrugás... Próbáld ki, hogy órákon át újra meg újra ágyékon rúgnak. Gratulálok neked -.-

Tudod, gyereknevelésben egy pöppet többen tesznek mint a férfiak.

Gyanítom te is az a spóra lehetsz, aki hazaér, ledobja magát a TV elé, amíg anyuci (szintén munkából hazaérve) szépen megfőz, elmosogat, elintézi a gyereket, csak azért, hogy hétvégén kikapcsolódásképpen nagytakarítást rendezhessen...

Remélem, majd a feleségeddel (már persze, ha van olyan szerencsétlen nő, hogy veled él) is így fogsz viselkedni, hogy drágám, dolgozd halálra magad te is velem!

"Dögöljön meg a szomszéd tehene is"

2011. febr. 16. 19:26
 6/33 anonim ***** válasza:
72%

Élvezet a szülés? Hát felnyerítettem... Én egyszer megtettem, köszönöm, elég is volt.

Azért az a 40 év munkaviszony, számoljunk csak:

Mondjuk fősulit végez az illető, tegyük fel, nem évvesztes, akkor is leghamarabb 23 évesen kerül ki a munka világába. Ha gyedre megy, az nem számít munkaviszonyna, ha kihasználja a max időt, akkor jelenleg az két év. 25 évnél tartunk. Feltételezzünk csak egy gyereket, mert a nőci utazik a 40 "korkedvezményes" nyugdíjbavonulásra. Ha diplomaosztás után rögtön lesz munkahelye és soha nem lesz munkanélküli, ledolgozza leghamarabb azt a 40 évet, a nőcikénk már 65 éves.

Én itt nem látok nagy kedvezményt. Bár bevallom férfiaknál nem tudom mikor lehet nyugdíjba vonulni.

Aztán ha nem jól számoltam valamit, akkor szóljatok rám.

2011. febr. 16. 19:33
 7/33 anonim ***** válasza:
11%

Rohatdtul nem akarom szétcseszni a szervezetemet avval, hogy gyereket szülök (iggen, gátrepedés, plusz X kiló, petyhüdt bőr, lógó mellek: nem kötelezö, de nehéz kikierülni). Nem akarom elcseszni a karrieremet avval, hogy eltűnök pár évre. Nem akarom én se ezeket a marha törvényeket, de hát a férfiak ugye nem tudnak gyereket szülni az országnak. Én úgy tervezem, a párom marad majd otthon.

He-he.

20/l

2011. febr. 16. 19:37
 8/33 A kérdező kommentje:

19:26

Túlságosan elkényeztetett téged a rendszer. Egy tipikus feminista söpredék vagy.

MIÉRT KÉNE nekem halálra dolgoznom magam, hogyha a nőknek bezzeg kevesebb munkát engednek?!

Ha nem tudnátok a nő szülés után elfelejti a fájdalmat, női ösztön, stb. és minden szép és jó neki.

2011. febr. 16. 19:39
 9/33 anonim ***** válasza:
Ha már a fél világ arról papol, hogy a "nők is egyenlőek", akkor egyenlőek legyenek. Bocs, én nem úgy vagyok egyenlő, hogy sokkal jobb nekem. Nem értem, hogy jön ez a szüléshez. ha rögtön suli után dolgozni kezd, 58 évesen megy nyugdíjba. Ekkor már senki sem szül.
2011. febr. 16. 20:00
 10/33 anonim ***** válasza:
34%
Kérdező, te troll vagy?
2011. febr. 16. 20:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!