Megnéztem a népszámlálás személyi kérdőívét: hogy lehet ennyi baromságot megkérdezni és elhiszitek, hogy a kód és a születési dátum alapján nem lehet beazonosítani a személyt?
Amire nem tudom a választ azzal a kérdéssel mit lehet kezdeni. (Nevezetesen 6. Hol volt a születéskori lakcíme?)
ráadásul ez az egész nem arra megy ki, hogy hol lehetne rajtunk még egyet csavarni a megszorításokban?
"a kód és a születési dátum alapján nem lehet beazonosítani a személyt?"
Lakcímet nem kérnek? Azt hallottam, hogy igen. Meg tudod mondani, mi az igazság? Csak mert arról lenne a legegyszerűbb beazonosítani.
"ráadásul ez az egész nem arra megy ki, hogy hol lehetne rajtunk még egyet csavarni a megszorításokban?"
De. ne válaszolj rájuk.
kitöltési útmutató, melléklet...
Ügye ez most csak egy vicc? -.-
Mióta világ a világ, és létezik népszámlálás, azóta kérnek személyes adatokat. Mégis hogyan azonosítsák be, hogy nem egy ember tölti ki az összes papírt?
Amúgy, ha ennyire meg akarnák szerezni a személyes adatainkat, szerinted nem lenne egyszerűbb a közigazgatásól? Elárulom, a számítógépes rendszerben ott van az összes személyes adatod. Sőt, tovább megyek: egy adatszolgáltatási kötelezettséggel a multik felé még azt is meg lehetne tudni, hogy az emberek 90%-a mit vásárol (bizony, az összes supershop és társai mentik, mikor hol és mit vásárolsz.) Ezek nem zavarnak?
A megszorításnak meg eddig is édes mindegy volt, hogy ateista vagy-e, vagy katolikus...
Ezek az összeesküvés elméletek már kezdenek fárasztóak lenni.
akik azt a bölcs atnácsot adják, hogy "ne töltsd ki" (implicite. ne add meg az adataidat a kérdezőbiztosnak) jó lenne, ha kicsit utána is néznének a törvényi háttérnek.
bizony, a népszámláláson részt venni, az kérdésekre valós válaszokat adni törvény kötelez minden magyar állampolgárt. (és ez a világon mindenütt így van...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!