Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mit emelnétek ki pozitívumként...

Mit emelnétek ki pozitívumként és negatívumként az eddigi mszp, és fidesz kormányok ideje alatt?

Figyelt kérdés
Tehát az összes eddigi ciklusban amikor ezen két párt valamelyike regnált. Lehetőleg fröcsögés, és anyázás nélkül természetesen!
2011. febr. 8. 15:15
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:

Azt találtam ki, hogy mindenféle személyeskedés nélkül leírom a fidesz gazdaságpolitikájával általános kapcsolatos ellenvetéseket.

Ugye a fidesz azt mondja, hogy az egykulcsos szja, és az alacsony társasági adó megtakarításokat, fejlesztéseket, több beruházást ezáltal munkahelyeket fog teremteni, mert a középosztály, és a felső társadalmi réteg terheit csökkenti, ráadásul növeli a fogyasztást.

Szögezzük le mert objektív tény, hogy kb bruttó 300 ezer forintig mindenki kevesebbet visz haza az egykulcsos szja-val, és két három éve múlva is kevesebbet fog hazavinni, mert ugye tudjuk, hogy először csak az adójóváírás lesz kevesebb, aztán megszüntetik a szuperbruttót, és megszűnik az adójóváírás is, legalábbis a fidesz jelenlegi tervei szerint.

A szakvélemény általában az, hogy a fogyasztást érdemben az alsó középosztály, és a felső középosztály tudná növelni, mivel egészen egyszerűen ők vannak a legtöbben. Ha bruttó háromszázezer forintig mindenki kevesebb nettóval fog rendelkezni, akkor ez a társadalmi réteg nem hogy többet, kevesebbet fog fogyasztani. A nagyobb jövedelemmel rendelkezők pedig inkább megtakarításokba teszik a pénzüket, és luxuscikkeket vásárolnak. A megtakarításból persze lehetne beruházni, de a szakvélemények szerint, tehát nem szerintem, és nem balliberálisok meg szociáldemokraták szerint, hanem úgy általában mindenki szerint aki nem fidesz, a gazdagok inkább külföldön fognak befektetni.

Annyit kell beírni a keresőbe, hogy egykulcsos szja, csomó cikk megjelenik, amelyik ezt taglalja.

A multik megadóztatása miatt nőttek az árak, mind az energiaszektorban, mint az élelmiszer árak emelkedtek, amit ugyancsak a középosztály fog a legjobban megérezni, illetve (habár az előttem szólók nem szeretik ezt a szót) a létminimumhoz közel, vagy az alatt. Ez újabb fogyasztáscsökkentést eredményez.

A Széchenyi terv hivatott még a kkv szektor fellendítésére, csak olvassatok bele, nézzétek meg az a vitairatot.

[link]

[link]

Nézzétek meg a linkeket, nem is lehet egyik pályázaton se induló vállalkozással pályázni. Ha ÚJ munkahelyeket akarunk teremteni, ahhoz nem kellenek ÚJ cégek? Tehát összességében kevesebb lesz a megtakarítás a középosztály részéről, van egy pályázati rendszer ami olyan amilyen, drágább lesz minden, és arról még nem is beszéltünk, hogy mit csináltak Orbánék az Alkotmány Bírósággal, a Költségvetési Tanáccsal, az MTI-vel, a médiával stb.....

2011. febr. 11. 22:21
 32/38 A kérdező kommentje:
De amúgy igazából én már lesz@rom a politikát, felőlem azt csinálnak amit akarnak, lehet , hogy elhúzok külföldre.:D
2011. febr. 11. 22:30
 33/38 anonim ***** válasza:
Aki bruttó 300 000 forintot keres az már nem minimálbér, ne is haragudj. Én is közel ennyit adok a dolgozóknak, és senki nem akarja a céget otthagyni. Sőt most már több lett a nettó, mivel egységes lett az szja. Kellenek persze az új vállalatok, de ahhoz kedvező feltételeket kell biztosítania a mindenkori kormánynak. Gondolod hogy magas adó mellett több tőke fog beáramolni az országba? Egy dolog lenne a fontos: Minden cég, vállalkozó, munkaadó fizessen annyit a dolgozóinak, amennyit elbírnak hogy közben talpon is maradjanak. Van hogy egy kisvállalkozás nem tud a minimálbérnél nagyobb fizetést biztosítani, mert nem nagy a profit. Ezért lenne szükség több tőkeerős cégre, gyárra, stb. , hogy munkahelyek legyenek normális fizetéssel. Azzal a bruttó 300 000 -rel hidd el hogy sokan kiegyeznének. Persze próbálj szerencsét külföldön, én sok sikert kívánok neked.
2011. febr. 11. 22:55
 34/38 anonim ***** válasza:

"Szögezzük le mert objektív tény, hogy kb bruttó 300 ezer forintig mindenki kevesebbet visz haza az egykulcsos szja-val, ..."

De ez az, ami egyszerűen nem igaz. Csak a versenyszférában dolgozó, gyermektelen alacsonyabb keresetűek azok, akik némileg kevesebb pénzt visznek most haza. Mindenki más többet kap, vagy ugyanannyi a bére, mint tavaly.

2011. febr. 12. 00:01
 35/38 anonim ***** válasza:
Theroux, a legtöbb zöld kezet tőlem kapod. Örülök hogy neked is hasonló az álláspontod. Néha azt hittem egyedül vagyok.
2011. febr. 12. 00:17
 36/38 anonim ***** válasza:

Én is örülök, hogy nem vagyok itt egyedül a sok ballib dühöngő közepette.

Az ominózus állítást pedig a kérdező az LMP honlapjáról szedhette, amelyet a Mandiner itt idéz:

[link]

2011. febr. 12. 14:13
 37/38 anonim ***** válasza:
100%
Te is tudod hogy ezek a semmi pártok nem tudják elviselni ezt a hatalmas bukást, amit elszenvedtek. Mondjuk az mszp alapból rá is szolgált. Most mindent megtesznek hogy befeketítsék a Fideszt, erkölcsről beszélnek, amit az ő esetükben nem is tudom minek nevezzek. Orbán elindított egy kedvező folyamatot, ami hosszútávon eredményes is lehetne, ha ezek a ballibok nem akarnák mindenáron visszaszerezni a hatalmat. És ezért mindenre képesek, emlékezzünk csak vissza még a kormányzásuk alatt kábítószert csempésző esetükre a hír tv munkatársának a kocsijába. Az én cégem ha nem lett volna viszonylag tőkeerős, nem bírta volna ki a szocik kormányzását. Küldhettem volna az embereket az utcára. A mostani folyamat már kedvező hatású, csak nehéz megérteni a minimálbérből élőknek vagy a munkanélkülieknek hogy ez nem megy egyik napról a másikra. Én meg is értem őket, de higgyétek el hogy az mszp semmit nem tett volna továbbra sem az emberekért, és ez az állapot főként nekik köszönhető. Ők csak a saját érdeküket nézték. Nem véletlen ez a sok bilincs a kezeken. Orbán mindent megtesz hogy az ország kilábaljon a gondokból, az ellenzék pedig mindent megtesz hogy ezt elferdítse, és valótlan formában tálalja az emberek felé. Sajnos sokan elfelejtették mit valósított meg a Gyurcsány kormány a hangzatos ígéreteiből. Ha ők nem kerültek volna hatalomra, akkor most sokkal jobb helyzetben lenne az ország. Én így látom, de ha más nem, elfogadom. Majd az idő eldönti kinek van igaza.
2011. febr. 12. 21:19
 38/38 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, az energia árak a világpiaci árak miatt növekedtek. Az élelmiszerek ára pedig a katasztrofális időjárás miatt emelkedtek. Ha nincs fogalmad a mezőgazdaság helyzetéről napi szinten, akkor ne alkoss véleményt. Jó lenne, ha néha az Echo, vagy a HírTV-ből is tájékozódnál, mert milliónyi sorstársaddal egyetemben, teljesen félre vagy vezetve, és alapvető tényeket hazudtólsz meg folyamatosan.
2011. febr. 24. 14:43
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!