Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért baj az, hogy egy magasab...

Miért baj az, hogy egy magasabb kvalifikált ember többet keres?

Figyelt kérdés
Egy gyári munkás nem kaphat annyit mint egy mérnök vagy orvos. Egy normális világban ez úgy van, hogy a tanulás mennyisége egyenesen arányos a fizetés összegével. Egy gyári munkás lehet csak 8 osztályt tanult, de aki magasabb pozícióban van az 7-8-9 vagy több évvel tanult többet. A munka meghozza gyümölcsét. Legtöbb esetben ez így van. Ok van ellenpélda is, de nem az a többség.
2010. nov. 25. 17:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/88 anonim ***** válasza:
0%
Kedves válaszoló, nem azt írtam hogy a ház tervek nélkül csak úgy téglarakásból felépül. Ezt egy szóval nem mondtam. A munkadíjat meg inkább ne feszegessük. Ezzel lehetne vagdalózni. Egy tervező mennyiért csinál egy tervet? Egy ügyvéd mennyiért biggyszti oda az aláírását a píprokra? Mennyiért szülünk az orvosnál? A bejelentett jövedelemmel kapcsolatban..magadból indulsz ki? Erről ennyit, a véleményemet meg megtartom inkább magamnak.
2010. dec. 3. 16:35
 82/88 anonim ***** válasza:

"Egy ideális világban úgy lenne,hogy mindenki egyformán jól keres,csak ez nem egy ideális világ...

Akkor miért nem tesznek róla a magasan kvalifikált okosok,hogy ideális legyen??Elvégre ők döntenek erről is,ők irányítanak,nem igaz?Bárhonnan is nézzük,csak maguk felé hajlik a kezük!"

Talán mert az ember sem ideális élőlény? Szerinted mennyivel kevesebben vállalnának be még 4-5-6-7 év szopást, hogy utána ugyan annyit keressenek, mint egy raktáros, takarító, vagy gyorséttermi kiszolgáló?

2010. dec. 3. 18:25
 83/88 anonim ***** válasza:
0%
Ha a munkaköröket nézzük, a tanárokon kívül van még néhány munkavállaló, akiknek nagy a felelősségük havi nettó 100.000.-ért. Mondjuk: ápolónők, stb... Azért azt hiszem, a tanároknak nem nagyon kell panaszkodniuk, a munkakörülményeik nem túl rosszak.
2010. dec. 3. 19:07
 84/88 anonim ***** válasza:
19:07 - Ha szerinted nem túl rossz, hogy egy tanár maga veszi meg és a saját pénzéből fizeti ki a munkaeszközeit, festi ki a saját termét, és a tanítási szünetekben is készül, dolgozik... Igen, tudom, az egészségügyi fizetések is rosszak azért a munkáért, van mindkét munkakörből ismerősöm, tudom, hogy ők a lelkiismeretesek közül valók, és ők azok, akik látástól vakulásig dolgoznak, van, aki csak a munkahelyén, van, aki otthon is, aki nem lelkiismeretes, nyilván annak könnyű, de aki lelkiismeretes, az olyan, mint a mosott rongy, akár pedagógus, akár egészségügyi dolgozó. Nincs könnyű dolguk a lelkiismeretes tanároknak, készülni úgy, hogy a gyerekek nem akarnak tanulni, hogy érdekes legyen, hogy lekösse őket, hogy viselkedjenek órán, plusz mindent kiértékelni, egyenként, piszkosul nehéz...
2010. dec. 3. 20:53
 85/88 anonim ***** válasza:

"Szerinted mennyivel kevesebben vállalnának be még 4-5-6-7 év szopást, hogy utána ugyan annyit keressenek, mint egy raktáros, takarító, vagy gyorséttermi kiszolgáló?"

Már ne is haragudj úgy csinálsz mintha a továbbtanulás nagyobb "szop.ás" lenne mint a munka. A legtöbb fiatal szerintem nem azért tanul tovább mert a pénz lebeg a szeme előtt, hanem mert nem tudnak magukkal mit kezdeni, dolgozni nem nagyon szeretnének, inkább elvannak az egyetemen. Tudom hogy sokaknak az egyetlen lehetőség álmaik megvalósításra az egyetem(pl. aki orvos, ügyvéd, mérnök, tanár akar lenni)de a legtöbben céltalanul végzik az egyetemet, hogy majd csak befejezik egyszer, és majd csak meg lesz az a diploma. Ez régen azért nem volt jellemző.

2010. dec. 3. 21:26
 86/88 anonim ***** válasza:

„Ez régen azért nem volt jellemző.”

De az sem hogy az érettségin kívül már a diploma sem sokat ér.

2010. dec. 4. 01:10
 87/88 anonim ***** válasza:

A nagybátyám,miután kiszökött az NSZK-ba első tíz évig esztergályosként dolgozott egy gyárban.Kb ugyanazt csinálta mint itthon.Tíz év után amikor beadta a felmondását, mert úgy gondolta inkább mással foglalkozna ezután, akkor derült ki , hogy a kollégái akikkel ugyanazt csinálták egymás mellet addig ,átlagban 25%al többet kerestek mint ő.Amikor ezt megemlítette a főnökének (felhívták egy megbeszélésre az utolsó munkanapján)az volt a válasz hogy ők annyit alkudtak ki.Ő azt sem tudta , h alkudni is lehet.Az ,hogy ki mennyit visz haza hóvégén valahogy nem volt beszédtéma egymásközt és az sem , hogy a főnökeik mennyiért dolgoznak.

Pár éve elhívtak egy kisebb céghez,(kb12 munkás dolgozott ott)hogy segítsek már rajtuk mert három hónapja amióta beindultak nemigazán mennek jól a dolgok és már kezd elfogyni az összes pénz mert bevétel szinte semmi, pedig megrendelés nagyon sok van.Egy hét alatt beállítottam gépeket ,embereket ,racionalizáltam logisztikailag összeraktam az egészet.

Volt olyan , hogy bizonyos dologból egy nap alatt 15 darabot tudott a munkás összerakni ,én 6 tól 9ig megcsináltam 30-at és kimentem rágyújtani .Persze jött utánam(nehogymá ő dolgozzon amikor én pihenek) , bezavartam majd a 30. után rágyújthat ő is.Fel volt háborodva, h miért cseszem el a normáját!:)

Persze ők egységesen egyenlő pénzért voltak felvéve és csak arra vigyáztak nehogy többet dolgozzanak mint a másik azért a pénzért.

Nekem külön alkum volt kb háromszorosát kaptam az övékének ,mert amikor letelt a hét jött a tulaj h lenne egy ajánlata .

A fizetés mindig egy alku következménye .A tulaj azt fizeti meg jobban a nyereségből akinek a munkáját értékesebbnek kevésbé pótolhatónak találja.

Állami cég más tészta oda sógorság komaság kell.

2010. dec. 4. 08:02
 88/88 anonim ***** válasza:

Még valami!

Ne tegyetek már úgy, mintha nem tudnátok, hogy a külföldi befektetők azért jönne ide mert olcsóbb a munkaerő és adókedvezményeket is kap az államtól.Ha szalagmunkás kiharcolja a 150ezret azonperc megy tovább Afrikába vagy a franc se tudja hova.De akkor is tovább áll ha netalán túlerősödik a forint.

Más. Van 2 koncepció: 1. fizesd meg jól a hajcsárt , hogy hajtsa munkást

2. fizetéssel ambicionáld a munkást

a jobb teljesítményre

Általában az első választják mert olcsóbb.

A tanár , a rendőr , a tűzoltó, az orvos , a mentős ezek hivatások ,nem csak szakmák akik ezeket választják és jól végzik dolgukat igen nagy társadalmi elismertségre tehetnek szert,ami nem biztos , hogy anyagiakban is megmutatkozik.

Tanárból olyan túlkínálat van ,annyian választják még mindig ezt a szép hivatást ,hogy legfőképp az az oka annak h nincsenek megfizetve.De ha ügyes különórákkal kipótolhatja.

Az orvosok fizetésébe bele van kalkulálva a hálapénz is sajnos.Persze nem minden orvos van olyan helyzetbe , hogy hálapénzeket kapjon. De nyithat magánrendelőt és pótolhatja.

2010. dec. 4. 10:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!