Miért baj az, hogy egy magasabb kvalifikált ember többet keres?
"Éljen a munkás forradalom! Pusztuljon a burzsoázia! Földműveseket a parlamentbe!"
Talán nem is lenne rossz,ha földművesek is kerülnének a parlamentbe.Ők már megtapasztalták a nehéz sorsot,az igazi munkát is ,és a józan paraszt ész vezetné őket.Ellenben azokkal,akik egész életüket zökkenőmentes jólétben élték és nem ismernek mást ,csak azt,hogy KAPNI.Fogalmuk sincs arról,hogy a nagy többség számára milyen az élet.
Odáig kéne eljutni, kedves emberek, hogy ne bántsuk egymást se a fizetések se a képzettség miatt, mert intelligens ember ilyent nem tesz, mert tudja azt, amit egy buta ember nem tud.
Én nem azért mentem főiskolára, hogy legyen egy papírom és hogy addig se kelljen dolgozni, mert főiskola alatt igenis dolgoztam, és könnyű fizikai munkát gyakran, és szerettem, mert a sok agymunka mellett pihentető volt (nehéz fizikait nem végezhetek), én azért mentem főiskolára, mert ez érdekelt, amit itt tanultam, még ha elsőre nem is tudtam minden tananyagot, csak közben, és még ha fel is akartam adni, hogy gyakorlatibb tudást szerezzek, végső soron mégis így jártam jól, így érhettem el a célom egyik felét és ha lesz később erőm és pénzem, enélkül nem érhetném el a végcélt, vagy csak dupla iskolával.
Sok ember van, aki szeretné megvalósítani gyerekkori álmait és azzal foglalkozni, amit szeretne, én ezek nélkül az iskolák nélkül nem érhetném el, mert más mód nincs rá. Nekem olyan célom és álmom van, amiről mint kiderült, van hozzá tehetségem is, nem is kevés, amihez ezek az iskolák szükségesek. És az a helyzet, hogy ahhoz, hogy ebben valaki tényleg jó és sikeres legyen, nem elég az a néhány év az iskolapadban, mert az iskolapad nem ad kreativitást, nem ad logikus gondolkodásmódot, nem ad rendszerszemléletet, nem ad gyors megoldási képességet, és még sorolhatnám, és mire te bizonyítod, hogy tényleg jó vagy, az iskola után akár évek is eltelhetnek az igazi elismerésig, és lehet, hogy addig a fizetésben se mutatkozik meg, és lehet, hogy fillérekért is el kell vállalni munkát, ha nincs más. De emellett nem vetem meg a kétkezi munkát és a kétkezi munkást csak azért, mert azt végzi, de akkor viszont már igenis nem tudom tisztelni, ha bánt csak azért, hogy én mit tanulok, és ha úgy gondolja, hogy ez semmiség...
Bár nem orvosit végeztem, de azért hadd áruljam el, hogy egy tinikori barátom ment orvosira, lány, mindkét szülője orvos (a 2 bátyja a műszaki pályára ment), és mesélte még első éven bonctan, nem csak könyvekből, hozták nekik tálon a szemgolyókat (nem műanyag, igazi...), és mondta, hogy fiúk lettek rosszul... Nem merném egy lapon említeni ezt a hivatást (mert ez nem munka, ez hivatás) egy élettelen tárgyakkal végzett munkával.
Én is azon a véleményen vagyok hogy ne egymást bántsuk!
A lényeg annyi hogy mindenki megérdemelné hogy annyi pénzt keressen ami nem csak éhen halni elég!
Nagy általánosságban kijelenthetjük hogy a felelősségteljes pozíciókat betöltő emberek megérdemlik a jobb fizetést(biztos vannak olyan emberek felelősségteljes pozícióban akiknek nincs meg a diplomájuk, de azért a legtöbb esetben meg van). Az orvosok pláne! Tudom hogy a kezdő orvosok nagyon keveset keresnek és csak a hivatástudatuk miatt tartanak ki, nem a jó fizetés miatt. Emellett azonban érdemes azt is észrevenni hogy nagyon sok helyen a főnök az aki a legkevesebbet dolgozik, mégis ő kapja a legtöbb pénzt. Én igen is meg tudom érteni az "egyszeri embert" akit ez felháborít. A politikusok meg néha úgy veszekednek a Parlamentben mint az ovisok, és neteznek. Ezt én is szívesen csinálnám, csak sajnos nincsenek olyan ismerőseim.:)
Én személy szerint felsőfokú OKJ-s vizsgával rendelkezem, pályakezdő vagyok, sikerült olyan munkahelyet találni ami a szakmámba vág, és ezzel elégedett vagyok. A fizetésemre sem panaszkodom. Gondolkozom azon hogy levelezőn diplomát szerezek(olyan szakon amivel ezen a pályán előreléphetek). A korombeliek általában még az egyetemek padjait koptatják sokan olyan szakon amiről tudják hogy úgysem ér semmit, de dolgozni nem akarnak. Ez szomorú. Szerintem ezért olyan rossz mostanság az egyetemisták megítélése, és a diploma ezért lett értéktelen. 10éve még tényleg csak azok jártak egyetemre akik intelligensek, szorgalmasak voltak, és tényleg megérdemelték hogy ott legyenek. Manapság ez nem így van.
Annál a vállalatnál ahol dolgoztam 440emberből 180an dolgoztak a termelésben. A főnök foglalkozott a marketinggel ,ő vitte kiállításokra a prototípusainkat , ő tárgyalt ő rjta múlt a vállalattat és 439 ember jövedelme.mellette vt 3 alfőnök akik a farkukat lógatták.
Egy nyugdíjas mérnök foglakozott a tervezéssel mellette vt 7 darab mérnök és almérnök akikr e max részfeladatokat lehetett bízni de azt se nagyon és ugyanígy vt ez a könyvelőségen és többi irodai osztályokon .
Mit gondoltok kire lázadt fel a nép ?
A főnökre , leváltották mert nagyon magafelé hajlott a keze .
A 18 évig prosperáló cég másfél év alatt bezárt.
Ennyit az irigységről és a fontosságról...
" Nagy átlagban aki a szalag mellet áll és összecsomagol valamit "
Ha tudnád, milyen munka valójában a szalagmunka megértenéd. Nem, éppen gondolkodni nem kell hozzá, de egy helyben állni 12órán át, azt viszont igen. Ugyanazt a 20másodperces műveletet ismételgeted. Ez bizony nehéz, nehezebb, mint sok minden más. Ő ezzel fizet azért, mert nem tanult, és nem azzal kéne, hogy amíg a nagy ügyvéd úr, aki az emberiség szemete 10x vagy még többet keres. Egy mai szalag munkás bére valahol 60-70ezer forint körül mozog. És ő csinálja az összes elektronikai berendezésed, azokat a dolgokat, amik miatt kényelmes életet élhetsz, és elhiheted, hogy különb vagy az átlagnál. Egy rendes világban mindenki egyenlő, független a szellemi képességeitől. Tudom, ez csak egy ideális világ, ami fenntarthatatlan a sok kapzsi k*cs*g miatt, de ezért ne én legyek már a szemét;>
"Egy rendes világban mindenki egyenlő, független a szellemi képességeitől. "
Az otthoni, társasági életben független. De a munkában nem. A fizetés attól függ, hogy mennyire nehéz megtanulni. Nem mindenki képes megtanulni azt a szakmát. Így kevesebb van belőle mint amihez nem kell annyit tanulni. Pl: egy mérnöknek mennyit kell tanulni, milyen nehéz elsajátítani mint egy szalag melletti munkát, ahol egy 20mp-es mozdulatsort meg kell tanulni. A munka világa a jobb jobban keres. Ez nem a társadalmi élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!