Havi 800 ezer forintból Magyarországon csak elvegetálásra elegendő? (LINK)
"számomra iszonyatosan nyomasztó ez a mentalitás, hogy a 2000€-ra mindenki vadul el kezd gépelni, hogy aki ennyire mondja a vegetálást, az ilyen meg olyan."
Csak az a külföldi leányzó is úgy tippelte a 3500 eurót, hogy nálunk 2 ezer euró az albérlet. Vagyis maradna 1500 minden másra. Csak Bp-en nem 2 ezer euró az albérlet.
Ezt figyelembe véve már azért annyira nem áll távol a jelenlegi átlag, mint amit a csaj tippelt.
Én havi 400-ból sem vegetálok. Mondjuk sokat számít, hogy van-e hitel vagy kell-e albérletet fizetni. Nekem saját ingatlanom van és nincs hitelem.
Ettől függetlenül felháborítóak itthon az élelmiszerárak. Szlovákiában ugyanolyan Lidl-ben vásárolva 12 ezer helyett 8 ezerre jött ki az, amit venni szoktam. Úgy, hogy kifejezetten gyenge most a forint az euróhoz képest. Londonban olcsóbb a helyi tömegközlekedés, miközben 3-4x annyit keresnek.
Szóval nálunk valami nagyon el van cseszve...
Ha valaki luxus albérletben lakik, és elszórakozza a pénzt, akkor elképzelhető, hogy utána már vegetál -a következő fizura várva.
Én a töredékéből élek, saját bp-i ingatlanom van, hitelem nincs. Kajára kb 60000 megy el -normális, egészséges ételeket főzök, sok gyümölcsöt eszem, piacon vásárolok, meg mindenféle akciót kihasználok, mert az nekem jólesik :)- nem vegetálok, még félre is teszek minden hónap elején. Most csináltatom a klímát, simán ki tudom fizetni.
18. "- Havi 100 kaja"
Az ember már nem főz. Mindent rendel. Épp a multkor mondta az eladó a CBA-ban, hogy ő már nem vesz zsírt, merthogy mondtam neki, hogy milyen jó akciós. Ő is rendel már. Ez iszonyat pénz. Beülni étterembe, rendelni házhoz vagy 10x áron pörög. Így persze kevés 800 ezer is
Nem az étellel van a gond. Amit az eddigi hozzászolók nem érintettek az az egészségügy, illetve az oktatás.
Ha a szülő mellé kell ápoló az állapota miatt az kb. 500.000 HUF havonta. Ha valakinek sürgősen kell orvos műtét a legrutinabb , akkor azt zsebből kell fizetni. Ha két gyereke van ott a havi nyelvtanulás költsége csak alaphangon egy 100.000.
Ennek a költséget, ha hozzá adod 800.000 is kevés. Arra befizetek, h 2 gyerekkel ápolando szülővel hogyan jössz ki 300.000 bol.
Ez személyes tapasztalat.
28 Fsms
"Nem az étellel van a gond. Amit az eddigi hozzászolók nem érintettek az az egészségügy, illetve az oktatás."
Részben egyetértek. Én fizikus vagyok. Olyan vegyipari középiskolába jártam, ahol negyedikben már nem volt fizika. Az első három évben heti csak kettő fizika óra volt, azt is úgy ahogy leadta a tanár és mégis felvettek egyetemre felvételivel. Anno ez 1997-ben volt, amikor nem volt net. Nekünk nem állt rendelkezésre. Venni kellett egy csomó felkészítő könyvez és láss csodát sikerült az akkor még igen nehéz felvételin bekerülni. Ez még azelőtt volt, hogy elárasztották a dömping képzések megemelet felveendő számú diák a felsőoktatást. Ma már a net korában....
Az egészségügy viszont borzalmas. Nagyon lassú valóban és sok kiöregedett, életunt orvos legtöbbször csak tippel, hogy mi lehet a baj. Sajnos az egészségtelen életvitel, vitaminhiányos táplálkozás, vitamintabletta fóbia is csak rátesz egy pár lapáttal.
Tanulság, mindent egyedül kell utánajárva megcsinálni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!