Magyarországon borzalmasan szabálytalanok az autóvezetők, a pénzbüntetés mértéke nem elegendő az elriasztáshoz - célszerű lenne a jogosítvány gyorsabb elkobzása, illetve a jelenlegi gyorshajtási bírságok megnégyszerezése?
"Közleményt adott ki a rendőrség arról, amit amúgy mindenki tud, aki valaha autózott már Óbudán: a Szentendrei úton esténként sok a gyorshajtó. A rendőrök vasárnap este ki is települtek sebességet mérni, este 6 órától éjfélig voltak ott, ez idő alatt 123 gyorshajtást mértek ott, a Pacsirtamező utcán pedig további kilencet.
Volt olyan autós, aki a megengedett 50-es tempó helyett 114-gyel hajtott."
Ez egyszerűen nem elegendő, a közigazgatási bírságot a budapesti fizetésekből röhögve kifizetik. Annak az embernek, aki a megengedettnél 30km/h-val megy, azonnali hatállyal be kell vonni a jogosítványát és 2 millió forint bírságot kiszabni - ez lenne visszatartó erő.
Minden baleset után megy a hiszti pár hónap.
Ahogyan minden súlyos gyilkosság után megy a vita,hogy halálbüntetés kell.
Pár hónap és elfelejti mindenki.
"Magyarországon borzalmasan szabálytalanok az autóvezetők"
Ez nem igaz. Kifejezetten szabálykövetőek vagyunk sok más országgal összehasonlítva.
Mi lenne ha megpróbálnál vezetni az olaszoknál vagy Indiában?
#4 Az a gond, hogy van ahol tudod, hogy felesleges a tábla és értelmetlen, ezért néha ott se tartod be amit kellene ahol meg okkal van kint.
Én is szoktam járni olyan szakaszon, ahol kint van a 20-as tábla, figyelmeztet a burkolathibára is, miközben látszik, hogy az út meg van már csinálva és nem is ebben az évben lett kész. Senki nem is megy 20-szal, de még 60-nal se, mert egyenes, belátható, jó útszakasz városon kívül. Ugyanakkor hasonló helyen meg volt hogy büntettek miatta durván. Más helyen meg én is tudom, hogy bizony kell oda az a 20-as vagy 30-as tábla és be is kell tartani ha jót akarsz magadnak, nem a büntetés miatt.
Ahol feleslegesen marad kint egy korlátozó tábla ott büntetném azt aki ezért felelős.
Igen. A kirívó eseteket példás szigorral kell büntetni.
És az önbíráskodó agresszív vezetőket is el kell tiltani.
De semmiképpen sem esnék át a ló túlsó oldalára, hogy a piti szabálytalankodóra is rászálljon a rendőrség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!