Miért fogy a Magyar - nép és várják el a fiatal, aktív korosztálytól, hogy?
Pontosan:
"Nem csak orvosok élnek idehaza"
Ezt pontosan nem tudom, hogy mire mondtad, de az orvosok se keresne itthon jól.
Arra gondolok, hogy azt sajnálják, hogy az egészségügyben dolgozó ápolók és az orvosok kimennek dolgozni, de kevésszer lehet arról hallani, hogy milyen kevés a megbízható, jó szakember és őket is itthon kellene tartani. A feleségem diplomás ápoló sok év tapasztalattal. eltipossták a kórházban és megalázták azért mert diplomája van és 10-15 ezerrel többet keresett.
Így szakított az egészségüggyel és annak minden stresszével. Össze is jött az első babánk utána. De még mindig csak 1 baba és nem 3!
Nem célom a versengés és a kinek a munkája ér többet játék. Mindenki munkája fontos. De ez sem a fizetésekben, sem a mentalitásban nem tükröződik vissza. Vidéken Somogyban egy panel teljes rezsije úgy átlag 50-70 ezerbe kerül ha a normális élethez szükséges dolgokat ki akarod fizetni. Ebben legyen benne a buszbérlet ára is jó! Tegyük fel, hogy 2 kereső ember van, akik fejenként 75 ezret kapnak kézbe nettó. Akkor fejenként minden másra marad 37.500ft és nincs gyerek, akit oviba, isibe kell járatni. Az arányokkal van a gond!
Egy idős üzletember egy tárgyaláson elmagyarázta, hogy hogyan viszik ki az országból a nagy befektetők a pénzt százmillió, százmilliárdos szinten legálisan! Miért nem jutnak munkához a magyar vállalkozók és satöbbi. ámultam és bámultam, meg sem tudtam szólalni. És előre belekalkulálják, hogy az utolsó alválalkozókat nem fizetik ki! Az ilyen eltüntetett pénzek és a vállalkozóink teljes tehetetlensége is része a magyarok fogyásának és az emberek elvándorlásának. A bürokrácia a meglévő hatalmi rendszer egyszerűen kilapátolja vagy magánzsebekbe juttatja azt a pénzt, amit a dolgozó emberek jogos tulajdona lehetne...
Így sem a z orvosokra, sem a szakikra, műszakozó munkásokra nem jut már elég pénz. Oldják meg! mondják Ők.
Nekem 4 szakmám, 2 középszintű vezetői végzettségem diplomám és 1 diplomám van. Azt látom, hogy normális hozzáállással nem lehet tisztességesen keresni. Ahhoz át kell vágni az embereket, benne kell lenned lenyúlásokba. Ha erre nem vagy hajlandó, csak elvégezni a munkádat normálisan, nem engednek a pénzesebb munka közelébe. Pontosan ezen indokok miatt kényszerűlnek a szakik, orvosok, hogy elhagyják az országot és munkából boldoguljanak. A rokonaim nagyrésze kiment. Az egyszerű takarítónő rokonom kint egy hotelnél havi 150 ezernek megfelelő pénzt tudott havonta félretenni a munkájából úgy, hogy minden más szállás, kaja ez az megvolt. Itt meg a diplomások 15 év szakmai gyakorlat után visznek haza 120-150 et. hol itt a reális ösztönzés? Amikor ilyen 200 ezer körüli átlagfizetések jönnek ki mindíg fázom! Mert tudom, hogy ebben a nagyon kevés, de nagyon magas fizetések dobják meg az átlagot és tudjuk, hogy sokan meg 70-120 ezerből vergődnek és örülnek ha jut valami vacsi a tanszerek mellett a gyerek szájába. Végül is mi motíválja őket?
Vidéken olcsók a házak, de semmilyen munkalehetőség nincsen és sajnos el van etnikummal látva a település, ahol minden megtörténhet/nik.
Pl hol a realitás abban, hogy mondjuk egy bútorzatnál a költség 400 ezer a munkabér 160 ezer vidéken. Budapesten a költség 500 ezer és a munkabér 4-500 ezer?! Azért ezek indokolatlanul magas arányok, még a fentartási költségeket alapulvéve is. Jó hosszú lett.
"de kevésszer lehet arról hallani, hogy milyen kevés a megbízható, jó szakember"
De vannak. Akik jó szakemberek azok mind magánkórházba/klinikába megy dolgozni. Amik pedig eléggé drágák.
" Itt meg a diplomások 15 év szakmai gyakorlat után visznek haza 120-150 et."
Azért az sem mindegy, hogy milyen diploma. (építészmérnök, villamosmérnök, programozó)
A válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 23:40
Csak az az APRÓCSKA probléma, hogy több, mint egy emberöltő óta nemigen érzi az ország lakosságának igen túlnyomó hányada ezt a "gazdagságot".
Dolgozhatsz Te itt számtalan műszakban, semmit nem fogsz tudni felmutatni BECSÜLETES MUNKÁVAL, ÉLETVITELLEL.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!