Az EU ha megszűnnie, a sötétzöld ideológiák miatti jogkorlátozásaink is megszűnnének?
Pl. Régen volt Opel Vectra, Calibra 2.5-3.0 benzin most van 998 ccm +hybrid. Nem vehetek olyan autót amilyet akarok mert korlátozzák mi kerülhet egyáltalán forgalomba.
Elvileg 2035 után már csak e-autókat lehet venni újonnan amik nem érnek többet egy guruló 130 ezres laptopnál, mint ha nem töltenénk el a 8 órás munkaidőt a képernyő előtt, mint ha semmi probléma nem lenne a gyorsan merülő, hamar tönkremenő akkukkal.
Új mosógép 3-4 óráig mos, régi hajdú 1 óra alatt kimosott olajos munkásruhát, gyerekruhát is.
"De korlátozzák a választékot törvényileg. Nem érzi senki úgy hogy ez túlzott jogkorlátozás a gyártói és vásárlói oldalon."
Én meg majd beperelem a Tescot, mert csak barack, áfonya, szilva és eper lekvárt árusítanak de ribizli lekvárt már nem. Ez súlyos jogkorlátozás ám.
"Nem érzi senki úgy hogy ez túlzott jogkorlátozás a gyártói és vásárlói oldalon."
Mitől lenne jogkorlátozás? Sehol a világon nem létezik olyan jog, hogy bármilyen autót vehess.
Amúgy ez nem csak környezetvédelem, hanem ezt szeretnék a vásárlók is.
Ma az autótulajdonosok többsége lesz@rja hogy milyen motor van a kocsijában, a többségnek csak az számít hogy keveset fogyasszon de azért menjen és erre bővene legendők a négyhengeres motorok esetleg elektromos hajtással kiegészítve.
A Vectra annak idején és ma az Insignia nem egy sportautó, hanem a középosztály utazólimuzinja. A célközönség között pedig szintén nem érdekel senkit hogy milyen motor van benne hány hengerre hanem csak hogy menjen és keveset fogyasszon. Azért a tucat emberért aki meg rakétát akarna az ilyen kocsikból nem fog csak miattuk fejleszteni a gyár mert nem érné meg.
Aki meg valóban sportautót akar annak ma is van választék bőven: BMW, Mercedes, mind gyárt nagyköbventis V motorokat. De mint említettem, a Vectra közel sem ez a kategória, a Vectra egy jól felszerelt közlekedőedény semmi több.
Amúgy nem értem a hiszti okát, jelenleg kapni Insigniát 3.5 V6 motorral ami 320 lovat tud. Ellenben nincs háromhengeres 1 literes motor bennük.
Mond kérdező, nem néztél valamit be? Biztos hogy Vectrára gondoltál? Pláne hogy már nem is Vectrának hívják...
Én mondjuk örülök, hogy kötelező az egységes USB Type-C töltés és kötelező lesz a felhasználó által cserélhető akku.
Az új autóknál pedig a legjobban az zavar, hogy IOT-t csináltak belőle. Nem bánnám, hogy hibrid vagy elektromos, de ami ennyire "túlkomputerizált", az nekem nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!