Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Az ellenzék milyen formában...

Az ellenzék milyen formában vezette volna be a többkulcsos adózást?

Figyelt kérdés
2023. máj. 20. 12:00
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Mennyi százalék lett volna a fizetéseknél?
2023. máj. 20. 12:00
 2/14 anonim ***** válasza:
29%
Gondolom hasonlóan, mint, ami most van, mert most is több kulcsos adózás van, a hiedelmekkel ellentétben.
2023. máj. 20. 12:09
 3/14 anonim ***** válasza:
23%
Nem tudom, de keresd vissza, hogy nézett ki 2010 előtt! Gyakorlatilag ha te pályakezdő (junior) mérnök voltál, akkor már második kulccsal adóztál, merthogy nyilván a k. anyád, amiért tanultál és fizess, köcsög gazdag...ám természetesen a saját magát és az alkalmazottait is minimálbérre bejelentett, kétévente új BMW-s "építési vállalkozókkal" az égvilágon semmi gond nem volt. De jó is lenne, ha ez jönne vissza megint...ja, nem.
2023. máj. 20. 12:09
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
#2. A kérdező nyilván az SZJA-ra gondolt. Te meg mintha az áfáról beszélnél.
2023. máj. 20. 12:10
 5/14 anonim ***** válasza:
33%
Egy biztos, én mindig a legmagasabb adókulcsban voltam, de jobban éltem a nettóból, mint most.
2023. máj. 20. 12:11
 6/14 A kérdező kommentje:

5.

És mi is voltál?

2023. máj. 20. 12:13
 7/14 anonim ***** válasza:
67%
Nem találtam meg a cikket, de emlékeim szerint a DK mondott konkrétumokat, hogy ők az egymilliós fizetés felettiekre vetnének ki magasabb adókulcsot.
2023. máj. 20. 12:14
 8/14 anonim ***** válasza:
#5. Jaja, ezek a legendák menetrendszerűen előjönnek, a valóságban persze tényleg lehet néhány ilyen ember, csak épp nagy átlagban teljesen valószínűtlen (mármint nem szimplán a véleményem alapján, hanem épp csak az összes létező statisztika mond ennek ellent). Illetve az is benne van, hogy sima nosztalgia, mint a nyugdíjasok sírása a Kádár-korszak után, mert akkor még 3,60 Ft volt a kenyér...
2023. máj. 20. 12:17
 9/14 A kérdező kommentje:

"Jaja, ezek a legendák menetrendszerűen előjönnek, "

Nem is komolyan kérdeztem tőle, egyértelműen kamu az, amit ideokádott.

2023. máj. 20. 12:19
 10/14 anonim ***** válasza:
31%

A választási kampány elején DK elkezdte hergelni a sok semmirekellő minimálbéres és nyugdíjas szavazóját hogy majd ők jól megadóztatják a jól keresőket. Azt nem merték elmondani hogy szerintük ki az aki jól keres.

Akik visszaemlékeznek a gyurcsány korszakra tudják hogy gyurcsánynak ki az aki jól keres és le kell húzni. Kb. mindenki aki minimálbér felett keres.

Aztán valami történhetett a szavazótáborban mert gyorsan elkezdtek magyarázkodni, hogy többkulcsos szja lesz de alacsonyabb kulcsokkal mint most. Ekkor vált bizonyossá számomra hogy ezek valami nagy mocskosságra készülnek ha hatalomra kerülnek csak nem merik elmondani a kampányban.

Ha tényleg több adóbevételt akartak volna akkor miért nem a milliárdos ingatlanokat, az osztalékokat és tőzsdei mutyit próbálták megadóztatni. Az olyan svindlereket mint Soros Gyuri bácsi a nagy haverjuk. Erről egy szó sem esett a kampányukban.

Miért a kétkezi dogozókat ugrasztják egymás ellen ?

2023. máj. 20. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!