Miért akarja ennyire az ellenzék a többkulcsos adórendszert?
Ahogy 1-es írja, egyrészt ugyanazt a taktikát próbálják ami korábban már bevált (és nem is tudnak jobbat helyette), hogy hazudjunk a proliknak mert ők elhiszik talán, hogy azért puha, hogy ne fájjon - másrészt meg ők is pontosan tudják, hogy nem fogják tudni jól vezetni az országot, a gazdaságot. Ha nyernének akkor pillanatok alatt megint felélik a pénzeket és szükségük lesz adóemelésekre. A legegyszerűbb ha már előre ezzel kampányolnak és akkor még tapsolni is fognak nekik egy ideig a szavazóik, hogy a többkulcsos adórendszer bevezetésével több lesz a jövedelemadó. Mire rájönnek, hogy ezzel őket is megvágták, akkorra majd úgyis megint tönkrevágnak mindent és lesz más baja is az emreknek mint hogy ezzel foglalkozzanak.
A mostani ellenzéki összefogás nem tervez tovább egy ciklusnál. Ők is jól tudják, hogy ha nyernek, akkor is maximum 4 évük lesz, ha kibírják egyáltalán annyi ideig kormányon. Rövid idő alatt kell minél több pénzt elszedni az emberektől, mert nem kapnak újabb esélyt.
Nemrég próbáltam itt megkérdezni, hogy egy minimálbéres szerint mennyit kellene levonni egy jól kereső ember fizetéséből. Csak a félrebeszélés ment, egyik válaszoló sem írta le hogy szerinte a jelenlegi 33,5 százalék helyett ő monduk 40 vagy 50 százalékot vonna el.
Szóval jól lehet hergelni vele a szarul keresőket de amikor valaki belegondol, hogy a fizetésének a felét elvenné az állam, akkor azt mondja hogy dolgozzon a f.szom tisztességesen bejelentetten.
Csalok én is ott ahol tudok.
Régen mondta, orvbán hogy egyre kevesebb lesz, arról regélt a cél egy számjegy 5 százalék az álma. Ezt mondta 2018 választások előtt. Beszélt arról is leelőzzük Ausztiát életszínvonal tekintetében.
Amikor Antal József kereszténységről beszélt, a Fidesz látványosan kivonult s parlamentből, most meg 10 éve kereszténykedik.... de senki sem írta meg, mint anno a Jobbikról, hogy néppártosodik, meg cukiság kampányol.
Hát ez e kereszténykedés vajon mi a Fideszben? Ílyen gyorsan változtatunk ideólgiát?
Hallgasd meg Meddgyessy Péter vs Orbán vitát. Ott Medgyessy így fogalmaz: "... márpedig ha nem változtat a politikáján, ön kénytelen lesz bevezetni az egykulcsos adórendszert"
Na igaza volt. És így visszatekintve meghallgatva ez a 3/3 ügynök meglátásai egy jóslat, mert itt tapasztaljuk a börünkön.
A több kulcsos adó miért jelent a fideszesek szemében automatikusan egy ingyen élést támogató segélyrendszert?
Engem nem zavar ha többet adózok ha tudom, hogy jó helyre megy az a pénz (az eszetlen segélyezést én sem támogatom). De valahogy ez az összefüggés (illetve össze nem függés) nem jut el a kormány pártfunkcionáriusaihoz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!