Miért hiszi a baloldal hogy jobban tudja mi a jó a Fideszes választóknak?
Baloldali összefogás (teljes ellenzék) tagjai szimpatizánsai gyakran azzal érvelnek hogy a fideszes választók megtévesztett emberek és azért szavaznak a fideszre mert nem tudják mit tesznek.
Ez azt jelenti hogy a fideszesek nem tudják mi a jó nekik viszont a baloldaliak tudják helyettük is. Tehát én fideszesként nem látom hogy mennyire rossz nekem és el kell fogadjam mások véleményét saját életem megítélésében.
Miért gondolják így a balosok?
Honnan ez a nagyképűség?
Lenéznek mert fideszes vagyok?
Miért nem hiszik el hogy nekem és három millió társamnak ez a jó?!?
Mi ezt szeretnénk,
Szabad és független polgári nemzet államot.
Itt nincs diktatúra mi ezt szabadon választjuk mert nekünk ez a jó!
"nem tetszik a nyugathoz dörgölődés a ballib eszmék a multi kulti"
Aha, mert neked ugye Putyinhoz való dörgölőzés, a neokomcsi elemekkel ötvözött autokrácia meg a Putyin-közeli cégek rajtunk élősködése tetszik.
Mit érdekel nekem mi tetszik?
Az a kérdés miért nem hiszed el hogy nekem tetszik ami most van.
Oxigén hiányos vagy? Nem tudod felfogni?
Tetszik, nem vagyok megtévesztve, ez a jó nekem.
Nem tetszik a nyugathoz dorgolozes? Ember, te tudod hol lennénk az EU pénze nélkül?
Ott, ahol 2010 előtt voltunk.. És ezt nem a fidesz nem, hanem az EU nak köszönhetjük.
Huhh, hát vannak itt gondok.
"Ez azt jelenti hogy a fideszesek nem tudják mi a jó nekik viszont a baloldaliak tudják helyettük is"
Nem, amit leírtál az azt jelenti, hogy el tudnád dönteni mi a jó, ha pártatlanul tájékoztattak volna téged. Nos, ez az amit a fidesz médiája nem tesz meg és ezért nem szavazol úgy, hogy egyébként neked legjobb eredmény legyen.
(Mellesleg igen, egy tanultabb ember jobban tudja megoldani, hogy jobb legyen egy kevésbé tanultnak, mint ahogy a kevésbé tanult tudná megoldani.)
"én fideszesként nem látom hogy mennyire rossz nekem és el kell fogadjam mások véleményét saját életem megítélésében"
Felteszem máshogy a kérdést.
Ha bemutatok neked 15 különböző lehetséges energetikai programot, hogy Mo. a következő mondjuk 10 évben milyen irányba haladjon, akkor tudnál dönteni? Nyilván nem, valószínűleg azt mondanád, hogy nem a szakterületed. Akkor miért képzeled azt, hogy a politikához is mindenképp jobban értesz tanulás nélkül?
Azért mert jogod van szavazni, még nem jelenti azt, hogy érted is, ami a politikában történik.
"Miért gondolják így a balosok?"
Egyébként én nem vagyok baloldali, de erre válaszolva:
Mert a kommented tartalma ezt igazolja.
"Miért nem hiszik el hogy nekem és három millió társamnak ez a jó?!?"
Mert rendesek. És mint rendes emberek nehezen hiszik el, hogy bárkinek jó, hogy Mo. az összeomlás felé tart.
Persze lehet, hogy te pont gerinctelen vagy, aki mindenkinek rosszat akar és ez neked jó, de az ellenzék pont feltételezi, hogy te nem akarsz mindenkinek rosszat.
Ugyanis ez a két opció van. Vagy megvagy vezetve és ezért nem látod, hogy egyéként az áraink már a nyugati árakkal versenyeznek, míg a fizetéseink még mindig keletiek, vagy simán gonosz vagy és rosszat akarsz mindenkinek az országban.
"Szabad és független polgári nemzet államot."
Egy szabad és független nemzetben nem hordanak el minden szarnak, ha olyat mondasz viszonylag nagy elérhetőségű platformon, ami a hatalomnak nem tetszik.
Számtalanszor volt olyan, hogy egyik nap "jaj, de jó ez a magyar siker meg hogy díjat nyert", majd másnap a nyertes megszólalt és kritizálta a kormányt "hát, ennek a szarnak a területen kellett volna maradnia és nem belepofáznia a politikába".
Ez nem szabad ország, amíg ez megy.
"Itt nincs diktatúra mi ezt szabadon választjuk mert nekünk ez a jó!"
De, ami jelenleg itt megy az diktatúra.
Ez egy puha diktatúra.
"Nekünk ez a jó!"
Az ország pusztulása jó?
"Demokráciában mindig a legtöbb szavazat dönt."
Egyébként nem. Normális esetben a demokráciában a kompromisszum keresése/megtalálása a cél, nem pedig az egyik tömeg által támadni a másikat.
A kormánynak kivétel nélkül mindenkit kellene képviselnie, ezért kellene az ellenzéki pártokkal kompromisszumot keresni.
"Egy ember aki nem tanul és minimálbérből él nem kell kivegye a részét az ország terheiből?"
Mert 10 évesként nem ő dönti el, hogy mennyire fontos a tanulás, hanem amit otthonról hoz. Az iskolában lenne esély felzárkóztatni, ha ez nem sikerül, akkor ez bizony a kormány hibája és nem az ővé.
"Én aki többet tanultam fizessek többet? Miért?"
Egyébként jobboldaliként ezt pont felkéne tudnod fogni. Ez a nemzet létezésének értelme.
A nemzetben az erős segíti a gyengét, az adott felnőtt generáció egy kicsit mindig többet dolgozik, hogy a következő élete könnyebb legyen.
Évszázadok óta ez megy.
"Mindenki ugyanannyit fizet ez így teljesen igazságos."
Nem, így pont igazságtalan.
"Nem megtévesztett vagyok."
De, a kommented bizonyítja, még a nemzet céljával sem vagy tisztában.
"Nem választás lesz?
Nem értelek…"
Putyint is választották, az mondjuk ne zavarjon, hogy náluk is elcsalták a választást jó rendesen, amiről videó felvételek is vannak.
A fideszről is többször kimondta a kúria, hogy csalt.
A puha diktatúrának pont az a lényege, hogy eljátszák, hogy demokratikus. Vannak demokratikus intézmények, pl. ügyészség, csak az ilyen intézmény élére pártkatona kerül, mint pl. Polt.
"a kormányzati tevékenységük válságot okozott és megszorításokat kellett bevezetni"
Aha, és nem vagy megvezetve? Ezen kijelentés után, hogy szerinted a VILÁGVÁLSÁG-ot az mszp okozta, de te megvagy vezetve.
"Szóval a rossz gazdasági helyzetet leszámítva az irányt vesztettem el"
Az mszp alatt jobb gazdasági mutatóink voltak, mint most vannak.
Szóval akkor a fidesz még rosszabb.
"nem tetszik a nyugathoz dörgölődés a ballib eszmék a multi kulti."
Tehát nem tetszik az, amit az államalapító Szent István is akart.
Hát, neked tényleg nincs közöd a nemzethez. Elköltözhetnél.
"Jobban tetszik a CSOK a kerítés és az alacsony szja. Stb."
Tehát a CSOK, ami bizonyítottam a gazdagoknak segít. Pár éves felmérés mutatta meg, hogy a családtámogatásokat a felső 10% tudja felvenni, legjobban kihasználni.
"Miért nem hiszitek el hogy ezt szeretnénk?"
Magyarország pusztulását? Jó, elhiszem, akkor takarodj az országból, te hazaáruló.
Tessék, elhittem. Remélem most boldog vagy.
"De hát nem értitek.
Nekünk ez a jó!
Nektek is van esélyetek 2/3-ra. Csak kellene valami egység… de az nincs.
Demokráciában mindig a legtöbb szavazat dönt.
A minimálbér meg miért lenne adómentes? Egy ember aki nem tanul és minimálbérből él nem kell kivegye a részét az ország terheiből?
Én aki többet tanultam fizessek többet? Miért?
Mindenki ugyanannyit fizet ez így teljesen igazságos.
És mégegyszer:
Nem megtévesztett vagyok.
Nekem és 3 millió társamnak ez a jó." Amit felsoroltál értem. Ez pont az ország, ami már alig van, teljes megosztása. A 3 milliónak jó, többi ember meg le van ejtve. Vagy is demokrácia, ország egyben tartása nulla. Azért szétnézel a világban, amelyik országok jól működnek, igen is a gazdagok több adót fizetnek százalékosan. Ezt úgy mondom, nekem sem tetszik, de nekem is több adót kéne fizetnem. Ez lenne az ország érdeke és nem mondjuk 1-2 millió ember érdeke, de jó 10 éve itt már nincs ország, haza. Ezt már sikeresen szétbarmolták. Egy kormányzópártnak, az ország, benne élő emberek érdekeit kéne képviselni és nem csak a lakosság 10-20 százalékának az érdekeit.
Akinek nincs problémája az undorító, uszító propagandával, illetve a rohadt nagy mennyiségű pénz ellopásával...azt igen, lenézem.
De nem is az ellenzék néz le titeket igazán, hanem a Fidesz. Úgy kommunikálnak a választóikkal, mint más a kisgyerekekkel. Ezerszer elmondják ugyanazt a végtelenül leegyszerűsített bullshitet, meg tolják milliókból a mini feris reklámokat... Jézusom, komolyan...Egy ideig nem ítélkeztem politikai hovatartozás alapján, de aki fideszes, az agyhalott.
Nem kötelező ellenzékinek sem lenni, de a Fidesz vérciki:)
"De hát nem értitek.
Nekünk ez a jó!
Nekem és 3 millió társamnak ez a jó."
A jó és a kevésbé rossz az nagyon nem ugyanaz. Márpedig én a fideszes ismerősök többségétől nem azt hallom, hogy nekik a fidesz jó, csak "a másik is lop", és a "még mindig ez a kevésbé rossz" megjegyzések miatt szavaznak a fideszre. A harmadik kategória pedig a "mert a másik beengedné a migráncsokat" kijelentés volt 2018-ban. És nagyon kevés, értsd a fideszes ismerősök max 10%-a mondta azt, hogy szerinte a fidesz jó.
Az összes balos komment arról szól hogy nem jól látom.
Nem értitek a lényeget.
Én azt teszek ami szerintem nekem jó. Nem akarom hogy ti mondjátok meg.
Évről évre jobban élek.
Tetszik a kormány politikája.
Azt kellene megérteni hogy amíg a baloldalnak az a programja hogy a fidesz megtéveszt és lop addig veszteni fog.
Nem kell a duma. Én tudom mi jó nekem.
A sok nyavalygás nem érdekel.
Ha lenne olyan párt aki szimpatikus és jó a programja szavaznék rá. De nincs.
Ilyen volt a jobbik régen, még a cukiság előtt. Az tetszett de tartottam attól hogy sok lenne nekik az ország irányítása és nagy lenne a libsi ellenszél.
Aztán összeborultak a szemkilövetővel.
Na ott végük is lett.
Tehet most utoljára:
NEKEM EZ JÓ
3 MILLIÓ FIDESZESNEK EZ JÓ
SZABAD VÁLASZTÁS VAN
DEMOKRÁCIA VAN
KEZDJETEK EL DOLGOZNI ÉRTELMES PROGRAMON NORMÁLIS VEZETŐKKEL ÉS NYERHETTEK TI IS.
ADDIG MEG JÖN A BUKÁS…
"3 MILLIÓ FIDESZESNEK EZ JÓ"
3 millió Fideszesnek EZ NEM JÓ. Csak ugye őket csak a Viktor tudja megvédeni hogy el ne vigyék a migránsok vagy Gyurcsány a patásördög.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!