Nem lett volna kifizetődőbb engedni tombolni a járványt?
A halálozási statisztikákat elnézve főleg idősek és betegek haltak meg. Ha a fiatalokat és egészségeseket nézzük lehet kb. az influenzához hasonló a halálozási aránya a covidnak.
Nyilván nem túl humánus de azok akiket ez a vírus komolyan megritkított volna olyan emberek akik amúgy már nem sokat tudnak hozzátenni az ország/EU fejlődéséhez míg a lezárásokkal meg pont az aktív korosztályt, a vállalkozókat, tanulókat szívattuk meg akiken a jövő múlik.
"A statisztikában azok szerepelnek, akik fertőzötten haltak meg, függetlenül a halál okától."
És akkor miért van az, hogy a napi halottak 25%-a covid pozitív, míg a teljes lakosság kicsivel több, mint 1%-a az?
Miért van jelenleg 582 ember lélegeztetőgépen és még ennél is többen intenzíven csak a covidosok közül?
Miért van, hogy eddigi életem során senkit nem ismertem, aki belehalt mondjuk egy szaros vírusba/lélegeztetőgépre került, mikor most érdekes módon, az elmúlt 1-2 hónapban több ilyen is van? Óh, nem, nem idős emberekről van szó.
Kérdező! "Nyilván nem túl humánus de azok akiket ez a vírus komolyan megritkított volna olyan emberek akik amúgy már nem sokat tudnak hozzátenni az ország/EU fejlődéséhez"
Ez nem, hogy nem humánus, egyszerű náci és rohadék gondolkodás, és még csak nem is igaz, amit állítasz.
#6-os vagyok
Az oktatás és a közlekedés egy másik kérdés, azt gazdaságilag mindig kifizetődőbb támogatni, mint bármi mást, ezért nem jó az összehasonlítás.
De az elv az, hogy az államnak gazdasàgilag egyetlen embert sem áll érdekében megmenteni, ha beteg. A szociális szolgáltatások nyújtása mindig veszteséges, kivéve a fenti két esetet.
A mértékről persze lehet vitatkozni, hogy mennyit engedjünk, de én azt gondolom, hogy amikor óriási pénzeket szívunk el az oktatásból és a közlekedés fejlesztésbe sem invesztálunk eleget, akkor már benyelhetjük a válságot is, mert ha a korábbi 6 évhez hasonlóan folytatjuk, akkor mindegy, legalább gyorsabban elérjük a mélypontot és látszik, hogy el kell kezdenünk normálisan allokálni a pénzeket, függetlenséget és alkalmazkodási lehetőségeket biztosítani az oktatásnak, népszerű és megbecsült szakká változtatni a tanárit és társai.
Minden év, amivel hosszabban áll ez a rendszer, éveket ront a gazdaság teljesítőképességén, ezért buktunk már Gyurcsányék alatt is bele a deviza hitelekbe és ezért bukunk bele most is a válságba, mert az emberek rossz pénzügyi döntéseket hoznak.
"És akkor miért van az, hogy a napi halottak 25%-a covid pozitív, míg a teljes lakosság kicsivel több, mint 1%-a az?"
Mert aki kórházba kerül, illetve akinek tünetei vannak, azt jóval nagyobb eséllyel tesztelik koronavírusra. A teljes lakosságból sem 1% pozitív, erre mérget vehetsz, csak a legtöbbjükben fel sem merül, hiszen úgy tudják, hogy az egy halálos betegség, nekik meg épp csak folyik az orruk (vagy még az sem, ezért az se merül fel bennük, hogy betegek). A másik, hogy a PCR teszteket nem előírás szerint használják, ezért nagyon sok a fals pozitív, a halottak között is.
"Miért van jelenleg 582 ember lélegeztetőgépen és még ennél is többen intenzíven csak a covidosok közül?"
Én sem értem, miért kötnek lélegeztetőgépre vagy kezelnek intenzíven olyan embereket, akiknek nincs szükségük rá.
"Miért van, hogy eddigi életem során senkit nem ismertem, aki belehalt mondjuk egy szaros vírusba/lélegeztetőgépre került, mikor most érdekes módon, az elmúlt 1-2 hónapban több ilyen is van? Óh, nem, nem idős emberekről van szó."
Mert hazudsz.
"Én sem értem, miért kötnek lélegeztetőgépre vagy kezelnek intenzíven olyan embereket, akiknek nincs szükségük rá."
"Mert hazudsz."
Szerintem ásd el magad, rád tényleg nincs szükség sehol.
"#5 a konkrét betegségről eddigi tapasztalatokról nem írtál semmit se :) de azért köszi a felvilágosítást és a történelmi áttekintést :)"
Azért ha figyelmesebben olvastad volna az írásom, akkor több dologra is következtethettél volna belőle.
Ugyanis jó ha ismerjük a vírusok sajátosságait, mert ez már biztosan nem az a vírus, amivel most küzdünk, mint amelyik közel egy éve Wuhanból elindult. A halálozási adatok azt mutatják a tavaszi járvánnyal összevetve, hogy gyilkosabb lett, ráadásul egyre lejjebb kúszik a halálozási mutató a korosztályokban, ami talán számodra is figyelmeztető jel lehet, továbbá arra sem figyeltél fel, hogy komolyan megvan az esélye - mivel a jelenlegi adatok szerint az idegrendszerre is hat ez a vírus és azt is tudva, hogy képes inaktívan mindenki szervezetében megtelepedni-, hogy azok a mostani fiatalok, speciel akár te is, akikből a betegség még csak egy tüsszentést sem tudott kicsikarni, olyan enyhe lefolyással ment át rajtuk, még megszenvedhetik később, mert sajnos megvan az esélye, hogy majd hatvan éves korukban meg teli lesznek velük a szanatóriumok, ahol agyalágyultan botorkálnak majd, vagy ha majd ők is cukorbetegek lesznek, meg magasabb lesz a vérnyomásuk, mert ugye a fiatalság nem tart örökké, majd akkor fejtik ki komolyabb hatásukat a szervezetükben lappangó kórokozók.
Továbbá a vírus rettenetesen veszélyes változóképessége sem tűnt fel neked, amire abból a hírből is lehet következtetni, hogy a dánok a teljes nyestpopulációt képesek voltak kiirtani a luxusszőrmék piacát alaposan megritkítva és óriási károkat elszenvedve, mert néhány tenyésztett állat elkapta a covidot. Ugyanis a beteggé vált állatoktól való visszafertőződés már tutira hatalmas változásokkal járt volna, ami tisztára orosz rulett, de természetesen ugyanez a veszély nyestek nélkül is fennáll, csak valamivel kisebb mértékben, mert a vírus változóképessége amúgy sem jelentéktelen.
Mondhatnék még néhány dolgot, csak sajnos nem érek most annyira rá, javaslom, fusd át még egyszer az írásom, mert van benne egyéb elég fontos dolog is, amire sajnos nem figyeltél fel.
Még valami:
Kíváncsi vagyok, mit szólsz majd pár évtized múlva, ha majd Te is cukorbeteg leszel, vagy magas vérnyomástól szenvedsz, vagy egyéb bajaid lesznek, mert mindenkinek lesz valami, a teljesen egészséges ember csak fikció, szóval kicsit meghűlsz majd, mert egy hűvös augusztusi estén nem veszel fel pulóvert és a nátha legyengíti az immunrendszered egy kissé, erre a sunyi Covid kitör rajtad, mert csak erre várt - na és az orvosok barátságosan egymásra kacsintanak majd - engedjük el, sokba kerül, inkább költsük azt a pénzt oktatásra...-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!