Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Ahhoz mit szóltok, hogy a...

Ahhoz mit szóltok, hogy a Fidesz abortuszellenes nyilatkozatot írt alá az emberek megkérdezése nélkül? Ezután is fogtok szavazni rájuk? Mert én nőként biztosan nem.

Figyelt kérdés

Az aláíró országok: Európában csak Lengyelo., Fehéroroszország és Magyarország, + olyan országok, mint Egyiptom, Indonézia, Uganda, Szaúd-Arábia, Bahrein, Egyesült Arab Emírségek, Irak, Szudán, Dél-Szudán, Líbia, amely országok "egy nők helyzetét vizsgáló index szerint a legrosszabbak közé tartoznak."

"A nyilatkozatban az aláírók megerősítik, hogy nem létezik az abortuszhoz való nemzetközi jog, vagy bármilyen olyan nemzetközi kötelezettség, amely kötelezővé tenné az abortusz pénzügyi támogatását vagy lehetővé tételét."

2020. okt. 27. 12:14
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:
28%

#49 Tetszik amit belinkeltél, nagyon pontosan megmutatja mitől ilyen fals az amit a nemi egyenlőségről meséltek rendszeresen.

Az egyenlőség ugyanis NEM egyformaságot jelent. Hanem egyenlő esélyeket, lehetőségeket és egyenlő választási lehetőségeket. Azután ezekből az egyenlő lehetőségekből mi nők magunk döntünk hogy mit válasszunk.

Már 30 évvel ezelőtt, amikor én kezdtem a mérnöki tanulmányaimat, akkor nem volt olyan képzés, szak, amin ne lett volna női hallgató is. Már 15 évvel ezelőtt is több volt a felsőoktatásban tanuló nők aránya, mint a férfiaké, és bizony, a legutóbbi 2011-es népszámlálásban már összességében, azaz darabra is több volt a diplomás nő az országban, mint a diplomás férfi. Ami a nők felsőoktatási képzésben látható magasabb aránya miatt azóta is egyre nő minden évben. A lehetőség tehát ott van, élnek is vele a nők.

Csak nem ugyanazt választják mint a férfiak - mert nem vagyunk férfiak!

Az egészségügyben, az orvosok között is(!), az oktatásban és a szociális ágazatokban és még a környezetvédelem területén is jóval magasabb a nők aránya, a 2010-es népszavazás szerint összességében is magasabb a diplomás nők aránya, mint az EU-s átlag.

Valójában az 50 évesnél fiatalabbak között magasabb a diplomás nők aránya, a 35 év alattiak között pedig már belépett egy új terület is ahol több a nő, a gazdaság-jog-társadalomtudományok területe.

A lehetőség tehát a szabad választásra és a tanulásra tökéletesen adott. MÁST választanak a nők, szabad akaratukból, mint a férfiak, EZÉRT van hogy a többi területen meg a férfiak aránya a magasabb. Az egyenlősdi az amit szeretnétek, hogy az informatikában is ugyanannyi nő legyen - miközben az meg nem érdekel titeket, hogy közben segítsétek, hogy a szokásosan női területeken, mint ápolás, oktatás, szociális területek, ott meg több lehessen a férfi. Egyszerűen a nők nagyobb részét nem érdekli az ipar, a hadászat vagy az informatika. NEM AKARNAK politikusok, igazgatók, bankárok vagy felsővezetők lenni, mert MÁST tartanak maguk számára fontosnak. És ne kezdd el, én mérnök vagyok, az iparban kezdtem dolgozni, tehát nőként nyugodtan kijelenthetem, hogy nincs a nőknek hátrányos megkülönböztetése sem az oktatásban, sem a munkavállalásban, még az ipari területeken sem.

Innem következik utána minden más amit szerettek negatívan beállítani. Ugyanis nem azért keresnek általánosságban kevesebbet a nők, mert nők, hanem mert olyan területeken, beosztásokban, feladatkörökben dolgoznak, ahol mindenkinek kevesebb a keresete. Az oktatásban a nők aránya a középiskolákban 80% feletti, az általános iskolákban 90% feletti. Egy férfi tanár fillérre ugyanolyan keveset keres, mint egy női pedagógus. Ahogy az egészségügyben, szociális szférában, a közalkalmazottaknál is a férfiak és nők keresete pontosan ugyanolyan alacsony. A jövedelem különbség nem abból ered, hogy egy női osztályvezető kevesebbet keres, mint egy férfi osztályvezető, vagy hogy egy multinál dolgozó női csoportvezetőnek kevesebb a bónusza, mint egy férfinak, mert az azonos. Egyszerűen sokkal több nő VÁLASZT olyan pályát, munkát magának, amiről eleve tudja hogy kevesebb lesz ott a jövedelme, de EZT AKARTA VÁLASZTANI!

[link]

[link]

2020. nov. 2. 13:03
 52/59 anonim ***** válasza:
53%

Kedves 50-es!

Légyszíves olvasd el, amit linkeltek. És ne támadj, és személyeskedj rögtön.

2020. nov. 2. 13:17
 53/59 anonim ***** válasza:
76%

Kedves 51-es!

Nagyon igazad van abban, hogy nem nemtelenség a cél.

De ez általad említett “választás” szociokulturálisan szerintem lényegesen összetettebb. És megmondom őszintén lusta vagyok itt ez egyéb faktorokat elemezni. De aki érdeklődik a téma iránt, annak ajánlom figyelmébe az Új Egyenlőség online magazint.

2020. nov. 2. 13:24
 54/59 anonim ***** válasza:
82%
Eddig se szavaztam a fideszre.Most még jobban megutáltam őket.
2021. jan. 5. 14:25
 55/59 anonim ***** válasza:
15%
Eddig se szavaztam a fideszre. A nagyobb baj az, hogy az ellenzék se sokkal jobb, csak ők másfele nyalnának... Nekem egy keleti orientációjú, NEM az értelmiségi középosztály érdekeit védő ellenzéki párt jönne be.
2021. márc. 18. 15:57
 56/59 anonim ***** válasza:
0%
nagyon jól tették eddig nem szavaztam rájuk most viszont fogok, Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok!
2021. márc. 18. 16:01
 57/59 anonim ***** válasza:
25%
55-ös! Akkor a te pártod a Ti Tanyátok (vagy mi hazánk)... Az a neked való, az aztán messze áll az értelmiségtől
2021. márc. 18. 17:08
 58/59 anonim ***** válasza:
76%
#57, ne mondj már zöldséget légyszi, a könyvdaráló Dórikától a hideg lel... valójában a Munkáspárt állna hozzám közel, ha nem lennének egy reménytelen gittegylet... sajnos Magyarországon ma nincs olyan erő, mint pl. a KSČM...
2021. márc. 18. 17:37
 59/59 anonim ***** válasza:
85%

Szabad magyar nem szavaz a Fideszre!

(ép elmével biztos nem!)

2021. márc. 18. 19:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!