Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Ahhoz mit szóltok, hogy a...

Ahhoz mit szóltok, hogy a Fidesz abortuszellenes nyilatkozatot írt alá az emberek megkérdezése nélkül? Ezután is fogtok szavazni rájuk? Mert én nőként biztosan nem.

Figyelt kérdés

Az aláíró országok: Európában csak Lengyelo., Fehéroroszország és Magyarország, + olyan országok, mint Egyiptom, Indonézia, Uganda, Szaúd-Arábia, Bahrein, Egyesült Arab Emírségek, Irak, Szudán, Dél-Szudán, Líbia, amely országok "egy nők helyzetét vizsgáló index szerint a legrosszabbak közé tartoznak."

"A nyilatkozatban az aláírók megerősítik, hogy nem létezik az abortuszhoz való nemzetközi jog, vagy bármilyen olyan nemzetközi kötelezettség, amely kötelezővé tenné az abortusz pénzügyi támogatását vagy lehetővé tételét."

2020. okt. 27. 12:14
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
0%
#40 Látom nálad is nagy a sötétség. EZ MA A TÖRVÉNY! Nem én döntöttem róla és nem is a jelenlegi kormány, az abortusz bizony korlátozott, okkal. Tetszik hogy a majd 30 éve fennálló törvényt te nem tartod megfelelőnek és társadalom által teljesen elfogadottnak.
2020. okt. 31. 22:18
 42/59 anonim ***** válasza:
8%

#39 Ha te tényleg 2022-ben leszel 18 éves, akkor jobb ha tudod, semmit nem tudsz sem a gyermekvállalásról, sem az életről, sem a terhességről, sem a magzat elvesztéséről. Inkább ne hangoztass ekkora butaságokat, hanem tanulj, okulj mielőtt hülyeséget csinálsz, mert később meg fogod bánni!

3 gyereket szültem, 3 csodálatos gyereket, nem volt könnyű hogy meg is maradjanak, egy negyediket elvesztettem. Sok ismerősöm van akik éveken át, rengeteg vetélést vagy hiábavaló próbálkozást kellett átéljenek ahhoz, hogy égre gyermekük lehessen. Ahogy én is voltam 16 éves, 18 is és abban a korban természetesen én sem akartam MÉG gyereket.

Nálunk az abortusz törvény éppen eléggé megengedő. Inkább gondold át hogy ma mennyire könnyű tenned az ellen hogy teherbe ess és milyen súlyos következménnyel jár a szervezetedre egy terhesség megszakítása. Nálam ezt a természet végezte el, de a hormonhatás, a fizikai következmények, a műtét ugyanazok, és akkor is rendkívül nehéz ha nem én öltem meg a magzatomat hanem egyszerűen meghalt. Nem tudod milyen az amikor egy élet növekszik benned és nem is kell még tudnod, nincs itt az ideje. De ne akarj olyanokat kioktatni akik már tudják!

2020. okt. 31. 22:25
 43/59 anonim ***** válasza:
87%

Kedves 42-es! Az, hogy 3 gyereked van az ég világon semmit nem jelent. A kommented viszont egyértelműen bizonyítja, hogy azt gondolod te, mivel már 3 gyereked van mindenkinél IS jobban értesz a témához. Mert csak. Nem baj, ha esetleg egy 18 évesnek erről sokkal komplexebb véleménye van, te tudod a tutit, mer' te mán szültél, megetetted amit megkövetelt a haza. Semmi bajom a gyerekekkel vagy a nagycsaládosokkal, de kifordul a gyomrom azoktól a nőktől, akik azt gondolják, hogy ők mindent is jobban tudnak, mert már szültek. Holott ez a tény semmit nem tesz hozzá sem az ember tájékozottságához, sem az intelligenciájához.

Üdv, egy csupán kétgyermekes - ezáltal nyilván kicsit butább is mint te - anya

2020. nov. 1. 09:19
 44/59 anonim ***** válasza:
11%

#43 Hogy a fenébe beszélhetsz ilyen hülyeséget?

Te tényleg, teljes komolysággal állítod hogy akinek VAN 3 gyereke, átélt 3 terhességet, szülést, mellette átélte egy magzat elvesztésének fizikai, biológiai , lelki hatásait és már a majdnem felnőtt gyerekei mellett azok felnevelését, eltartást is az kevesebbet tud a témáról, az abortusz, gyermekvállalás témájáról, mint egy még 18 évet sem megélt kislány? Akinek az élete legnehezebb kérdése a 8. osztályos továbbtanulás volt és a legbonyolultabb, legnehezebb feladata hogy otthon ki kell takarítania a saját szobáját és hogy a szüleitől kapott zsebpénzből kell-e fizetnie a netflixet vagy azt fizetik-e külön a szülei, és hogy nem elég gyors a mobilján az internet.

Mi a fenétől lenne komplexebb az ő véleménye? Mert a tieddel egyezik? Ne baromkodj már!

2020. nov. 1. 11:13
 45/59 anonim válasza:
88%

#43, a nyolcosztályos továbbtanulás valóban egy nehéz feladat volt számomra (szerencsére sikerült, a gyermekeidnek is remélem, hogy hasonlóan jól fog menni), és szerintem az egy ilyen témában teljesen mindegy, hogy anyám vagy én fizetem-e a netflixet. és mielőtt még azzal kontráznál, hogy minden a s.eggem alá van tolva, ez nem így van (bár szerintem ehhez sincs semmmi közöd, én sem vonlak téged kérdőre, hogy mit és mit nem te teremtettél még magadnak tinédzserkorodban).

én azzal az abnormális világlátásoddal nem értek egyet, hogy az abortusz törvény eléggé megengedő -hát, ha eddig az is volt, mostmár hamarosan nem lesz, bár 2022-ig nem hinném, hogy meglépik ezt. az abortuszt az emberek kitalálták és használják, speciel ha ezt megvonják, olyan, mintha megvonnák a nőktől a lehetőséget, hogy másképp éljenek –arra pedig, hogy az ember (főleg egy nő) másképp éljen, mára már minden lehetőséget meg kellene adni.

alapból ezt sem értem, hogy egy nő hogy érthet ezzel egyet, ha nem egy kő alatt élt eddig. most komolyan, eddig azért harcoltunk, hogy legyenek jogaink, pont az ilyen döntések és lépések miatt, most pedig pont, hogy téged ez nem érdekel? szerintem kicsit gondolkozz el azon, hogy mit jelent szolidarítani a többi nő mellett, akiknek ez igazán számít -mint például nekünk, akik ellened érvelünk.

tudom nem vagyok még olyan életet megélt, mint te, de látom a világ mozgását, nem vagyok hülye és elkényeztetett –bár meglepődnél, ha tudnád, hogy mennyi "elkényeztetett" tinédzser van azon a véleményen, hogy ez több szempontból is embertelen.

az pedig, hogy arra a részre, amit a férfiakról írtam, valamint a nyilatkozásoddal, hogy "ma mennyire könnyű tenned az ellen, hogy teherbe ess", azt támasztja alá, hogy a férfiakat egyáltalán nem látod ebben hibásnak, csakis a nőt, ha ő a nem kívánt magzatot nem akarja –főleg, ha az apa elhagyja a nőt, na, akkor is még mindig azok a nők az élet ellenségei, akik nem akarják szegénységben és olyan körülmények között felnevelni a gyereket, amit te csak képen látsz?

miért nem írtál semmit arról, hogy a férfiakat perelni lehetne? mert a legtöbb esetben pont ez a legnagyobb probléma –a következmény nélküliség, és ameddig az anyat meghurcolják a döntése miatt, addig a férfi csak meghúzza magát, vagy már el is felejtette, mert már túl van a harmadik gumi nélküli kalandján is.. miért nem lehet a férfiakat is védekezésre szólítani? miért? miért csak a nő felelőssége, hogy ha lefekszik egy férfival, akkor neki kell gondolnia erre? ha én férfi lennék, mindig lenne nálam védekezésre alkalmas óvszer (és az már hagyján, hogy ebből is látszik, hogy a nők iránti tisztelet jobbára teljesen kikopott a férfiakból).

különben is, nézz már körül a világban! túlnépesedés van és háborúk dúlnak, hamarosan a vízért is ölni kell majd egymást, szerinted az megkönnyítené akárki dolgát is, ha egy beteg magzatot kellene nevelnie? ha ennyire szeretnéd, hogy ezek a magzatoknak a születésük után se legyen rossz sorsuk, gyerünk, menj csak el egy árvaházba vagy kórházba és neveld te őket, támogasd te őket, hogy jobb sorsuk legyen, nem látod, hogy mennél már, hm? ja, hogy ez nem a te dolgod? csak ezzel a probléma, hogy az állambácsik is ezt gondolják, akik meghozták ezt a döntést.

az, hogyha valakinek a tervezett magzata hal meg, az valóban egy nagyon sajnálatos és szomorú helyzet, és őszinte (bár még nem tapasztalt) részvétem, de most nem erről van szó. kérlek ne akarj olyan dolgokat belekeverni ebbe a vitába, amelyek nem ide tartoznak.

sosem lesz három gyerekem (majd örökbe fogadok talán egyet, amelyiket pont az olyan emberek erőltettek a világra, ezáltal pedig az utcára, akik ezt a törvényt és nyilatkozatot támogatják), de itt nem a gyerekek száma a lényeg, és nem is az, hogy ki mennyire tapasztalt, hanem az, hogy hamarosan már ennyink sem lesz, amiért küzdhetünk, lehet, ha itt tüntetünk, a következő lépés már neked sem fog tetszeni, csak akkor már késő lesz.

szolidarítok azokkal és támogatom azokat, akik ez ellen tüntetnek, #39-es

2020. nov. 1. 15:01
 46/59 anonim ***** válasza:
24%

#45 Kicsilány! Most úgy beszélek veled, mintha a saját lányom lennél akinél alig vagy idősebb.

1. meg kellene tanulni számolni először, mert a 44 az nem 43, ha már címzed valakinek a választ akkor figyelj rá hogy annak szóljon akinek akarod!

2. te azt HISZED hogy bármit is tudsz a világról - ahogy én, anyám és nagyanyám is hitte 16-17 évesen, aztán majd rájössz amikor odaérsz, hogy nem, semmit nem tudtál és a fele sincsen úgy ahogy azt te hitted.

3. nem tudom honnan szeded az elképzeléseidet, de induljunk ki abból, hogy a világ egyik olyan országában születhettél meg ahol évtizedek óta a nők teljes egyenjogúságban élhetnek. Nincs elnyomás, nincs megkülönböztetés, nincsenek hátrányok. Előtted a világ, csakis rajtad múlik hogy milyenné teszed az életedet. Minden lehetőséged megvan hogy magad dönts arról meddig és mit akarsz tanulni, milyen munkát akarsz végezni és hogy kivel létesítesz majd kapcsolatot és mikor, hogyan. Itt, ebben az országban nincs olyan, hogy szegény nőknek bármiben is szenvedniük kellene a férfiak miatt. Ha hülyén választasz partnert annak meg lesz a következménye, de akkor is a te döntésed hogy kit választasz.

4. a nőknek nem ott van az önmegvalósítása hogyha teherbe estek akkor megölhetik-e a magzatukat vagy sem. Ott kezdődik hogy gondoskodsz arról, hogy ne ess teherbe. senki nem kötelez arra sem hogy bárkivel lefeküdj, arra sem, hogy védekezés nélkül tedd meg. Ahogy te határozod meg nőként azt, hogy beéred azzal ha te használsz fogamzásgátlót vagy csakis akkor mész bele egy szexuális aktusba ha a férfi óvszert használ. Aminél amúgy ma már tök természetes ha a nő/lány is hord magánál szükség esetére. Magadat modern, felvilágosult nőnek képzeled, akkor tegyél érte! Ne mástól, ne egy férfitól várd el, hogy na, majd az kotont húz és akkor ennyi!

5. Az abortusz a VÉGSŐ megoldás és nem az első, nem is a sokadik, csakis a legutolsó. A magyar törvény túlzottan liberális, megengedő azoknak az álláspontja szerint akik a magzatot is lélekkel rendelkező egyénnek tekintik. Az, hogy mégsem történik ezen törvényen változtatás az pontosan amiatt van, hogy józanok, elfogadók és belátták már évtizedekkel ezelőtt, hogy nem ezzel kell csökkenteni az abortuszok számát, hogy szigorítják. Régebb óta vannak kormányon, mint a te fél életed, még sem nyúltak hozzá - pont ezen belátóképességük, türelmük és elfogadásuk miatt a hozzád hasonlókkal szemben.

6. az hogy valaki elkényeztetett-e az nem volt téma, te hoztad ide. Tényszerűen leírtam mi lehetett eddigi életed legnehezebb, legbonyolultabb kihívása, feladata és nem is tudtál rácáfolni. Ez a helyes, egy gyereknek nem is szabadna hogy ennél bonyolultabb dolgokkal kelljen találkoznia - az én lányomnak sem kellett eddig. Ettől még egy percig sem volt elkényeztetve. de már megbocsáss, de amilyen hangnemet te megengedsz magadnak olyannal szemben aki szó szerint is akár az anyád lehetne, az felháborító. Mindennél pontosabban megmutatja mennyire nem vagy képben a világról az a pökhendiség amivel megpróbálsz kioktatni valakit, miközben neked nincsenek tapasztalataid, nincs valódi tudásod.

7. Nézz utána a valóságnak. Ma, ebben az országban a férfiaknak van kevesebb joga ha terhességről van szó. Minden esetben a nő döntése az, hogy a gyerek megszülethet-e, akkor is ha a férfi hajlandó lenne teljesen egyedül felnevelni, akkor sem kötelezhet rá senki egy nőt, hogy akarata ellenére megszülje. Fordított esetben viszont a férfinak nincsen beleszólása a dologba és mindenképpen fizetnie kell minimum a gyerek 18 éves koráig a gyerektartást és a gyerek örököse is lesz minden értelemben. Mindig perelhető a férfi és mindig a nő nyer!

8. És mégis mi ellen tüntetnek azok akikkel te szolidarítasz? Tudod azt hogy kik és mi ellen tüntetnek valójában? Mert nekem nagyon úgy tűnik hogy itt is csak hiszel valamit és nem ismered a valóságot.

9. Maradj gyerek mert most még az vagy! Érdeklődj, gondolkodj, informálódj, de ne hidd azt hogy te már mindent jobban tudsz mint azok akik már át is élték!

2020. nov. 1. 15:46
 47/59 anonim ***** válasza:
77%

46-os! Nagyon magas a ló amin csücsülsz.... Kinek képzeled magad hogy itt kioktató hangnemben magyarázza egy tök idegennek? Milyen jogon nézel le valakit, mert fiatalabb, mint te? Mondom, tipikus "szültem már, úgyhogy mindent tudok" ostoba proli nőszemély vagy.

És igen. Nekem is van 2 gyerekem, tudom milyen ha benned fejlődik, ha várod, ha meglátod, ha megszemélyesíted magzat korában. És nem. Az, amikor bennem volt, pláne az első 10-15 hétben kicsit sem hasonlítható ahhoz, amit a megszületett, élő, lélegző, érző gyerekeimre nézve éreztem.

Az pedig, hogy valakinek milyen határozott véleménye van a témáról nem kell hogy terhesség vagy kor kérdése legyen. Én sosem ellenezte az abortuszt, sőt, sok esetben a lehető legjobb döntésnek tartom, és olyan helyzetet is el tudok képzelni, amiben elvetetném a gyerekemet, annak ellenére, hogy van már 2, pontosan tudom tehát ez milyen érzelmi teherrel járhat. Csak azért, mert te 18 évesen hülye csitri voltál, még ne feltételez, hogy más is az. Valószínűleg az a baj, hogy a te egyetlen saját teljesítményed a 3 gyereket, aztán kész, kifújt az identitás. Nem baj ez, csak ne erőlködj azon, hogy másoknak megmondd a tutit. (43-as voltam)

2020. nov. 1. 22:22
 48/59 anonim ***** válasza:
15%
#47 szerintem csavard le magad és ne szólj bele ha nálad értelmesebbek beszélgetnek! Tökéletesen biztos vagyok benne hogy nálad 18 évesen is értelmesebb, normálisabb voltam, nem csak most. A bunkó szövegedet tartsd meg legközelebb magadnak!
2020. nov. 1. 22:47
 49/59 anonim ***** válasza:
21%

Fúhaaa, itt egyesek nagyon durván el vannak tévedve.

Milyen női egyenjogúságról makogtok? Pls. küldjetek már egy statisztikát, vagy valamilyen forrást, amivel pl.: a fizetésre vonatkozó állításaitokat alátámasztjátok.

Jaa, lol, nem tudtok, mivel ez orbitális kamu?

[link]

2020. nov. 2. 09:53
 50/59 anonim ***** válasza:
81%

Nah... Egy újabb férfi, aki szerint a női egyenjogúság csupán hisztizés kérdéskör, aztán meg kíváncsi lennék mennyi hasznos időt töltött a gyerekével, milyen gyakran mosogat, készíti a vacsorát a családnak, stb stb....

Ha annyira érdekel a statisztika keresd csak, de elárulom, nem a fizetésbeli különbségek a legnagyobb baj, hanem maga a közeg, ami nehezíti a női munkavállalást. Fentebb céloztam rá, okos férfiként talán rájössz magadtól is. Ha nem, kérdezz meg egy nő ismerőst akinek van gyereke meg férje/párja is (vagy akár gyerek nélkül az utóbbi).

De, a téma még mindig az abortusz volt, ahhoz pedig a férfinak annyi köze van, hogy ha bele kíván szólni, hogy a nő végeztet-e abortuszt vagy megtartja-e a be csúszott gyereket, hogy húzható gumit a hímtagjára függetlenül attól, hogy a nő védekezik-e. Ha ezt nem teszi meg, akkor nem kell itt beledumálni semmibe.

2020. nov. 2. 12:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!