Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Ahhoz mit szóltok, hogy a...

Ahhoz mit szóltok, hogy a Fidesz abortuszellenes nyilatkozatot írt alá az emberek megkérdezése nélkül? Ezután is fogtok szavazni rájuk? Mert én nőként biztosan nem.

Figyelt kérdés

Az aláíró országok: Európában csak Lengyelo., Fehéroroszország és Magyarország, + olyan országok, mint Egyiptom, Indonézia, Uganda, Szaúd-Arábia, Bahrein, Egyesült Arab Emírségek, Irak, Szudán, Dél-Szudán, Líbia, amely országok "egy nők helyzetét vizsgáló index szerint a legrosszabbak közé tartoznak."

"A nyilatkozatban az aláírók megerősítik, hogy nem létezik az abortuszhoz való nemzetközi jog, vagy bármilyen olyan nemzetközi kötelezettség, amely kötelezővé tenné az abortusz pénzügyi támogatását vagy lehetővé tételét."

2020. okt. 27. 12:14
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
0%

#30 Fogd már fel hogy ebben a nyilatkozatban semmi olyan nincsen amit a kérdező odahazudott!

Ez szimplán egy közös nyilatkozat arról, hogy az abortuszról való döntés minden ország magánügye és nem egy valamilyen alapvető jog az abortusz amit mindenhol mindenkinek ugyanúgy kötelező engedni.

A nyilatkozat éppen a nő jogait, védelmét és szabadságát erősíti meg és rögzíti.

2020. okt. 29. 23:00
 32/59 A kérdező kommentje:
#31: Persze, a fundamentális iszlám országokban a nők jogait erősítik. Emellett kivégzik a nőket, ha házasság előtt teherbe esnek, mert megerőszakolják őket. De egész Európában nem írta alá senki (kivéve Lengyelo., Magyaro., Fehéroroszország). A pár évvel ezelőtti névszavazás előtt egyedül Írországban börtönözték be a nőket abortuszért, de ezt már eltörölték.
2020. okt. 29. 23:14
 33/59 anonim ***** válasza:
4%
#32 Azért az nagyon ciki hogy te tetted fel a kérdést de még mindig nem voltál hajlandó megnézni hogy mi van abban az egyezményben amit aláírtak. Nagyon-nagyon ciki. És szánalmas.
2020. okt. 29. 23:31
 34/59 anonim ***** válasza:
90%

"Fogd már fel hogy ebben a nyilatkozatban semmi olyan nincsen amit a kérdező odahazudott!"

"Reaffirm that there is no international right to abortion, nor any international obligation on the part of States to finance or facilitate abortion, consistent with the long-standing international consensus that each nation has the sovereign right to implement programs and activities consistent with their laws and policies;"

Valahogy pont ezt látom a kérdésben is. Bár lehet az én angoltudásom nem elég nerkompatibilis. Szóval lefordítanád?

2020. okt. 29. 23:53
 35/59 anonim ***** válasza:
7%

#34 Elismerem hogy a kérdésből mást is ki lehet olvasni, nem voltam pontos. Amit szerettem volna leírni - de nem jól tettem, beismerem - hogy maga a nyilatkozat nem abortusz ELLENES, hanem egyszerűen arról szól amit idéztél is, hogy leírják, az abortusz nem alanyi jog, nem kötelező az országokra, hanem mindenkinek joga van a saját szabályozása szerint dönteni róla és azt finanszíroznia. De javíts ki nyugodtan ha tévedek és az idézet nem ezt jelenti!

Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy a franciáknak, amerikaiaknak joga van a maguk liberális abortusztörvényéhez éppen úgy, ahogy a lengyeleknek a maguk nagyon szigorú korlátozó törvényéhez és nekünk is a magunk kiegyezéséhez, amiben nincs tiltva, de van benne egy időkorlát felállítva.

2020. okt. 30. 06:51
 36/59 anonim ***** válasza:
76%

Kedves 35-ös te direkt vagy idióta? Ha egy jog nem alapvető jog, hanem a kormányok egyénileg dönthet ek róla, akkor arról bármikor lehet akképpen dönteni, ahogy akarok. Értsd: bármikor beszüntethetem. Pontosan arról szól a dolog, amit leírtunk. Szerinted miért írta alá, ha nem efelé terelik a dolgokat? Nézd meg mi folyik Lengyelországban. Szerinted ezek a nők védelmét szolgálják? Hol? Milyen országban? Milyen nő érdekét szolgálja, hogy még kell tartani egy gyereket ami (lengyel példánál maradva) beteg? De sorolhatnék itt annyi dolgot, ami a nem kívánt terhességhez vezet, és még csak felelőtlen ek sem kell lenni hozzá. Ha a nők védelmét akarnák szolgálni akkor az Isztambul egyezményt ratifikálták volna, de azt elutasította a Fidesz többségű parlament! De hát gondolom ebből is csak a NER mesét ismered, az meg mit számít ha néhány nőt otthon a 4 fal között végez ki a "zura", vagy a családi összetartozás jegyében megpofozza minden este részegen.

Hányingerem vagytok mind, akinek így átmosták az agyát! Hogy az orrotokig nem láttok, csak osszátok a kedves vezető szavait! Hogy nem tántorít el az sem, hogy Lukasenko-félékkel pajtizik, hogy szétlopják az országotokat, hogy álkereszténykednek, hogy hazudnak, hogy nem számít az emberélet, az eüt szak szézb*ni tudják, a gyerekeket már általánosban elkezdik szittya magyarnak nevelni elferdített történelmi teóriákkal. Hogy soha nem volt még akkora feszültség emberek között mint az utóbbi 4 évben. De nyugodtan szavazz csak rájuk, remélem a testeddel fogod védeni, amikor a begőzölt emberek már utcakővel dobálóznak.

2020. okt. 30. 08:31
 37/59 anonim ***** válasza:
91%
Miért jó az nekik ha ennyire meg van keserítve milliók sorsa?
2020. okt. 30. 12:06
 38/59 anonim ***** válasza:
0%

#36 Hiába próbálsz itt feszültséget kelteni, attól még az állítás és tény az, hogy NINCSEN benne ebben a nyilatkozatban semmi ami az abortusz korlátozásáról szólna. Az országok maguk jogosultak a kérdésről dönteni és nem lehet arra hivatkozni, hogy mivel alapvető emberi jog, így mindenhol kötelesek is engedni. Nem alapvető emberi jog és ennyi, akárhogy hisztizel miatta.

A lengyelek döntését vitasd meg a lengyelekkel! Most én meg rajtad kérjem számon, hogy milyen nőnek jó az ha éppen a megszületni képes GYERMEKÉT még jog szerint "abortálni" lehet? Mert ilyen szabály is van ma már sajnos New York államban.

Az Isztambuli egyezmény a másik barom ballibes nyavajgás. Semmi olyan nőket védő dolog nincsen abban az egyezményben ami ne lenne ma már a magyar jogrend szerves része. semmit nem tesz hozzá a magyar nők védelméhez, ellenben az egyezmény ennek örve alatt a genderlobbi szándékait hozná be a magyar jogrendbe. Szerencsére egyre többen eszmélnek rá erre és nem ratifikálják az egyezményt vagy megpróbálnak kilépni belőle.

Attól mert ismételgeted a 444-es balliberális hazugságokat, attól semmivel sem lesz jobban igazad, csak azt mutatod meg hogy a valósággal nem is vagy hajlandó szembesülni. Köszönik a nők, de ITT meg vannak védve. Itt, ebben az országban a nők egyenjogúak és mind a tanulásban, mind a munkában szabadon hozhatják meg a maguk döntéseit. Itt hisztiztek, mikor már 50 évvel ezelőtt sem voltak a nők elnyomva, háttérbe szorítva ebben az országban - ha másról nem is, a szocializmus arról gondoskodott, hogy a nők és a férfiak azonosan legyenek kezelve.

Ma ebben az országban a nők minden terepen kezdik átvenni a vezetést. A felsőoktatásban több a női hallgató, mint férfi. Nincs olyan munka a mérnököktől a katonaságig, ahol ne indulnának pontosan olyan esélyekkel, mint a férfiak. Nincsen fizetésbeli megkülönböztetés, az azonos munkáért azonos beosztásban a nők nem keresnek kevesebbet. Egyre több a saját céget vezető avgy nagy cégeknél vezető beosztásban dolgozó nő. Végre ebben a 10 évben még az is megadatott a nőknek hogy valóban ne kelljen választaniuk a gyerekvállalás és a karrier között. Ma egy férfi vagy éppen a nagyszülő is otthon maradhat már az anya helyett gyes-en, gyed-en. Olyan állami támogatások vannak, amikkel segítik a munka melletti családalapítást, de szabadon dönthet a nő úgy is, hogy hosszabb időt inkább csak a gyerekeivel töltene. A 4 vagy több gyermeket vállaló nőknek már SZJA mentesség jár, vagyis érdeke a férfinak, hogy a felesége legyen az aki vállalkozik, aki munkát végez. Nekem is van olyan 5 gyermekes család a baráti körömben, ahol pontosan emiatt a feleség vállalkozó lehetett és a férje segíti a munkáját és nem fordítva.

Az abortusz törvény nálunk lehetne szigorúbb, de NEM LESZ. Mert 10 év alatt sem akarták szigorítani, hiszen nem a szigorítással kell csökkenteni az abortuszok számát. Erősíteni kell a felvilágosítást, az örökbefogadásnál talán bővíteni lehetne a lehetőségeket, hogy a nő/lány inkább válassza hogy valakinek örökbe adja, de megszüli azt a gyermeket.

Hisztizel, miközben próbáljátok terrorizálni azokat az orvosokat, akik a lelkiismereti szabadságra hivatkozva NEM akarnak abortuszt elvégezni. Az én szülészem ilyen orvos volt és tudom milyen támadások, feljelentések mentek ellene amikor megtagadta hogy abortuszt végezzen valakinél. Ahogy minden erővel támadtátok azt a plakátkampányt ami semmi mást nem szolgált, min felhívni a figyelmet az élet értékére, annak fontosságára és hogy van másik út is nem csak az abortusz.

Hagyd abba! Ha nem akarsz gyereket hát gondoskodj róla hogy ne ess teherbe! És ne hisztizz, ez nem Lengyelország, itt nem olyan a társadalom, senki nem fogja az abortuszt megtiltani ha súlyosan sérült vagy fogyatékos a gyermek, ahogy még csak szigorítani sem fognak rajta.

És tudod, veled ellentétben én tapasztaltam milyen szörnyű egy nőnek, anyának amikor ilyenről kell döntenie, mert ott voltam a szomszéd ágyon, velem beszélte meg a tipródását az a nő, akinek pont ezt a döntést kellett meghoznia, hogy a nagy valószínűséggel (de nem bizonyosan) sérült magzatát megtartsa-e, hiszen szeretnének még gyereket, ezzel veszélyeztetve a már meglevő gyermekének és a párjának a jelenlegi stabil életét, vagy döntsön úgy, hogy elveteti. Mert tudta hogy egész életében azon rágódik majd utána, mi lett volna ha mégis egészségesen születik meg? Ahogy én átéltem egy terhesség elvesztését, nem szándékosan, de akkor is megtapasztaltam a vele járó testi-lelki következményeket is. Próbáljátok azt a hazugságot elhitetni a nőkkel, hogy az abortusz csak ennyi, bemész terhesen aztán kijössz anélkül. Hát nem. Sokkal több súlyos következménye van, mint ami a szülésnek.

2020. okt. 30. 13:43
 39/59 anonim válasza:
85%

én pont 2022-re leszek 18 (sajnos még értességi nélkül, utána megyek innen el), fix, hogy nem. bár sosem voltam még ennyire ideges egy döntésen, amit meghoztak demokrácia nélkül (mert igen, ezt jogunk van megszavazni, JOGUNK VAN rendelkezni a saját testünk felett b.asszameg)

egyébként 35-ös, fogalmam sincs hogy nő vagy-e vagy férfi, bár az írásodból ítélve sosem lesz szerencséd egy beteg gyereket kihordani 9 hónapon keresztül hogy aztán láthasd, ahogy pár óráig szenved és aztán meghal. szóval szerintem majd akkor lesz jogod ítélkezni a nőket érintő törvények felett (és így a nők felett is), ha lesz méhed és ennek megfelelően majd neked is fennáll az esélye, hogy ha például megerőszakolnak, teherbe esel. egyébként is, addig védik a magzatokat, ameddig az anya testében vannak, utána meg a vakvilágra vannak utalva, gondolom, ha a te feleséged/volt/aktuális csajod jelentkezne, hogy terhes (esetleg egy beteg magzattal, bár ezt őszintén senkinek nem kívánom), te sem lennél túl boldog. aztán ha megszületik, a biológiai apa elhagyja az anyát, hogy ezt még eljátssza párszor -persze olyan törvény meg nincs, hogy az összes ilyen férfit, akinek pozitív lesz az apasági teszt, addig pereltethetők, ameddig az utcára nem kerülnek, ahová a nemkívánt magzatjuk.

és képzeld, senki nem jókedvből megy abortuszra, tudtad, hogy adnak három nap gondolkodási időt előtte? egyik nő sem úgy megy oda, hogy nincs semmilyen oka rá, az ilyesmit mindenki jól átgondolja, és igyekszik akkor elmenni, amikor még nem túl nagy a magzat. a másik pedig, hogy ha betiltják, feketén találnak majd módot arra, hogy ezt megtegyék, csak fennáll a veszély, hogy abba sok egészséges nő belehal -azok, akik második alkalommal akár egy egészséges magzatot is kihordhatnának.

és hogy mi ezzel a (legfőbb) probléma? hogy a nőket kötelezik arra, hogy tartsák meg a magzatot (akkor is, ha beteg), addig a férfit annak felnevelésére nem, és hogy a biológiai apák mindezt (az esetek egy részében) büntetlenül megússzák. undorító az, hogy ezt is a felettünk álló férfiak döntik el, a tény pedig, hogy úgy érzik, joguk van törvénykezni felettünk, undorítóbb, mint maga az abortusz.

nem csoda, hogy fogy a magyar. illetve nem fogy, csak menekül.

2020. okt. 31. 21:36
 40/59 anonim ***** válasza:
86%

38: Nem szeretném, ha a hozzád hasonló zavaros alakok döntenének a testem, a gyerekem és így az életem fölött!

Ceausescu hitte magáról azt, hogy ezt joga van meghatározni!

Aztán csak szétlőtték a seggét...

2020. okt. 31. 21:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!