Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A heves abortuszellenzők...

A heves abortuszellenzők miért mindig férfiak?

Figyelt kérdés

Többször feltűnt már, hogy az abortusz jelenlegi megengedő formája ellen mindig (a magukat kereszténynek mondó) férfiak ágálnak, sosem a nők.

Nem furcsa ez, hogy azok harcolnak egy olyan témában, amihez sosem lesz gyakorlati közük?

Nők, lányok, nektek mi a véleményetek erről?

2016. máj. 22. 00:55
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
22%

Többször feltűnt már, hogy az abortusz jelenlegi megengedő formája mellett mindig a rusnya,kövér nők ágálnak (akik senkinek se kellenek), sosem a normálisan kinéző szép lányok.

Nem furcsa ez, hogy azok harcolnak egy olyan témában, amihez sosem lesz gyakorlati közük?

Nők, lányok, nektek mi a véleményetek erről?

2016. máj. 22. 01:12
 2/30 anonim ***** válasza:
17%
Mert a férfiak nem szeretnek embert ölni.
2016. máj. 22. 02:09
 3/30 A kérdező kommentje:
Tehát eddig 3 férfi válasz, valami női is esetleg? :D
2016. máj. 22. 02:22
 4/30 anonim ***** válasza:
63%

Mert nem róluk van szó, Mert könnyű olyan dologba belebeszélni ami közvetlenül nem érinti őket. Nem az ő testükről, idejükről, életükről van szó, ha belegondolsz sok férfi alig vesz részt a gyereknevelésben, jó esetben valami törődnek a gyerekkel, de ezen kívül hazaadják a fizetést és részükről le van tudva a dolog. És ezek még a törődőbb apukák. Persze vannak kivételek, ne általánosítsunk.

DE kedves kérdező nagyon tévedsz: sok nő is van a "heves abortuszellenzők" között. Legalább annyi mint a pasik között ha nem több. Van a környezetemben néhány, és elhiheted: Ritka ocsmány dolgokra képesek csak hogy megkeserítsék a többi nő életét, akik valamiért abortuszra mennek.

Amúgy 36 éves nő vagyok.

2016. máj. 22. 06:34
 5/30 anonim ***** válasza:
83%
Mert a más f***ával könnyebb verni a csanalat.
2016. máj. 22. 07:37
 6/30 anonim ***** válasza:
97%

Mert nem őket érinti negatívan.

Én férfi vagyok, de meg tudom érteni, ha valaki ilyen helyzetbe kerül.

Én még azon szoktam röhögni, amikor nők követelik vissza a sorkatonaságot. :D

2016. máj. 22. 07:42
 7/30 anonim ***** válasza:
100%
Nők között is vannak legalább olyan heves abortuszellenzők. Azt sem mondanám, kevesebben.
2016. máj. 22. 07:46
 8/30 anonim ***** válasza:
96%

Mondjuk azt azért érdemes megemlíteni,hogy a nő és a férfi közös hibája, ha besikerül a gyerek, pedig még nem szeretnének. A két félnek együttesen kéne gondoskodni arról,hogy ne foganjon meg baba, ha nem akarnak gyereket.

Ha mégis terhes lesz a nő, akkor viszont egyértelmű,hogy a nőnek joga van eldönteni, hogy meg kívánja -e tartani. Az ő teste.Ráadásul valljuk be, legtöbbször ha szét megy a pár, akkor az anyára marad a gyerek, neki kell nevelni évtizedekig.Míg az apa küldi a gyerektartást meg hétvégén eltölt pár órát a gyerekkel.Azért van különbség a két fél között.Jó hogy a nő döntsön,ha nem akarja. Ha a pasi szeretne gyereket, akkor keressen egy stabil kapcsolatot és abba vállaljanak közösen. Ha az éppen aktuális kapcsolatba besikerül a baba, nem várhatja el,hogy a nő csak az ő kedvéért tartsa.Ez nem így működik.

Az abortusz ellenesek meg szerintem vegyesen férfiak-nők.De én inkább nőket szoktam látni.Mert már van gyerekük és nem tudják elképzelni,hogy van valakinek szíve elvetetni. Az ilyen annyira gáz. Nem látunk bele a másik életébe. Ha egy nő úgy érzi,hogy nincsenek meg a körülmények a gyerek vállaláshoz, nincsen segítsége vagy egyszerűen nem szeretne gyereket..Hát joga van elvetetni.. Az élet az élve születéstől kezdődik. Nem tekintem gyilkosnak aki elveteti pár hetesen a magzatot.

De nyilván felelőtlennek gondolom az ilyen nőt,elvégre annyi eszköz van már a nem kívánt terhesség megakadályozására.. Lehet ezeket kombinálni,hogy biztosan hatásos legyen. Aki ezekre mégis tojik és megszakítással védekezik meg pharmatexel(pedig nem akar gyereket), azok felelőtlen buta emberek. Ennyi.De nem gyilkosok. Az a gyilkos, aki az újszülött babáját kidobja a kukába meg a wc-be. Na az gyilkos és megérdemli a börtönt. De aki abortuszra megy (időben,hivatalos úton) az nem gyilkos.Hanem hozott egy felelőtlen döntést korábban.

2016. máj. 22. 08:11
 9/30 anonim ***** válasza:
12%

Na jó, akkor tegyük szépen tisztába a dolgokat:

1. legalább annyi nő ellenzi az abortuszt, mint férfi, sőt szerintem sokkal több nő, mint férfi, tehát a kérdés önmagában nonszensz, mert hamis állítást tartalmaz

2. aki a kisbabát hibának tekinti és nem ajándéknak, arról megvan a véleményem

3. "Az élet az élve születéstől kezdődik."

Na ez a legnagyobb hazugság.

Akkor ennyi erővel egy 9 hónapos magzatot is agyon lehetne vágni. Ember, te normális vagy?

Az élet a FOGANTATÁSSAL kezdődik és a törvény is a fogantatástól kezdve védi a magzatot, mint ÖNÁLLÓ emberi életet.

4. "a nőnek joga van eldönteni, hogy meg kívánja -e tartani. Az ő teste."

Újabb hamis állítás.

Egyrészt a magzat ÖNÁLLÓ EMBERI LÉNY, már az első pillanattól kezdve.

NEM a nő része, attól elszeparálva működik.

Másrészt mivel a magzat önálló, jogalanyisággal rendelkező emberi lény, a megölése emberölésnek minősül.

lásd: btk

163. § (1) Aki más magzatát elhajtja, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(4) Az a nő, aki magzatát elhajtja vagy elhajtatja, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

5. "a nőnek joga van eldönteni, hogy meg kívánja -e tartani."

Nekem meg jogom van eldönteni, hogy te életben maradj-e vagy sem. Mit szólsz hozzá?

Jogállamban ez nem így működik, hogy találomra rábökünk valakire az utcán és vindikáljuk a jogot, hogy megöljük vagy nem.

6. "megtartani", "elvetetni".

Minek ide ez a sok eufémizmus?

Mondjuk ki nyíltan: emberölés.

2016. máj. 22. 10:00
 10/30 anonim ***** válasza:
89%

"Egyrészt a magzat ÖNÁLLÓ EMBERI LÉNY, már az első pillanattól kezdve.

NEM a nő része, attól elszeparálva működik."

Megnézném, ha ténylegesen "elszeparálnának" például egy első harmadbeli magzatot, az meddig "működne" önállóan.

2016. máj. 22. 10:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!