A heves abortuszellenzők miért mindig férfiak?
Többször feltűnt már, hogy az abortusz jelenlegi megengedő formája ellen mindig (a magukat kereszténynek mondó) férfiak ágálnak, sosem a nők.
Nem furcsa ez, hogy azok harcolnak egy olyan témában, amihez sosem lesz gyakorlati közük?
Nők, lányok, nektek mi a véleményetek erről?
Többször feltűnt már, hogy az abortusz jelenlegi megengedő formája mellett mindig a rusnya,kövér nők ágálnak (akik senkinek se kellenek), sosem a normálisan kinéző szép lányok.
Nem furcsa ez, hogy azok harcolnak egy olyan témában, amihez sosem lesz gyakorlati közük?
Nők, lányok, nektek mi a véleményetek erről?
Mert nem róluk van szó, Mert könnyű olyan dologba belebeszélni ami közvetlenül nem érinti őket. Nem az ő testükről, idejükről, életükről van szó, ha belegondolsz sok férfi alig vesz részt a gyereknevelésben, jó esetben valami törődnek a gyerekkel, de ezen kívül hazaadják a fizetést és részükről le van tudva a dolog. És ezek még a törődőbb apukák. Persze vannak kivételek, ne általánosítsunk.
DE kedves kérdező nagyon tévedsz: sok nő is van a "heves abortuszellenzők" között. Legalább annyi mint a pasik között ha nem több. Van a környezetemben néhány, és elhiheted: Ritka ocsmány dolgokra képesek csak hogy megkeserítsék a többi nő életét, akik valamiért abortuszra mennek.
Amúgy 36 éves nő vagyok.
Mert nem őket érinti negatívan.
Én férfi vagyok, de meg tudom érteni, ha valaki ilyen helyzetbe kerül.
Én még azon szoktam röhögni, amikor nők követelik vissza a sorkatonaságot. :D
Mondjuk azt azért érdemes megemlíteni,hogy a nő és a férfi közös hibája, ha besikerül a gyerek, pedig még nem szeretnének. A két félnek együttesen kéne gondoskodni arról,hogy ne foganjon meg baba, ha nem akarnak gyereket.
Ha mégis terhes lesz a nő, akkor viszont egyértelmű,hogy a nőnek joga van eldönteni, hogy meg kívánja -e tartani. Az ő teste.Ráadásul valljuk be, legtöbbször ha szét megy a pár, akkor az anyára marad a gyerek, neki kell nevelni évtizedekig.Míg az apa küldi a gyerektartást meg hétvégén eltölt pár órát a gyerekkel.Azért van különbség a két fél között.Jó hogy a nő döntsön,ha nem akarja. Ha a pasi szeretne gyereket, akkor keressen egy stabil kapcsolatot és abba vállaljanak közösen. Ha az éppen aktuális kapcsolatba besikerül a baba, nem várhatja el,hogy a nő csak az ő kedvéért tartsa.Ez nem így működik.
Az abortusz ellenesek meg szerintem vegyesen férfiak-nők.De én inkább nőket szoktam látni.Mert már van gyerekük és nem tudják elképzelni,hogy van valakinek szíve elvetetni. Az ilyen annyira gáz. Nem látunk bele a másik életébe. Ha egy nő úgy érzi,hogy nincsenek meg a körülmények a gyerek vállaláshoz, nincsen segítsége vagy egyszerűen nem szeretne gyereket..Hát joga van elvetetni.. Az élet az élve születéstől kezdődik. Nem tekintem gyilkosnak aki elveteti pár hetesen a magzatot.
De nyilván felelőtlennek gondolom az ilyen nőt,elvégre annyi eszköz van már a nem kívánt terhesség megakadályozására.. Lehet ezeket kombinálni,hogy biztosan hatásos legyen. Aki ezekre mégis tojik és megszakítással védekezik meg pharmatexel(pedig nem akar gyereket), azok felelőtlen buta emberek. Ennyi.De nem gyilkosok. Az a gyilkos, aki az újszülött babáját kidobja a kukába meg a wc-be. Na az gyilkos és megérdemli a börtönt. De aki abortuszra megy (időben,hivatalos úton) az nem gyilkos.Hanem hozott egy felelőtlen döntést korábban.
Na jó, akkor tegyük szépen tisztába a dolgokat:
1. legalább annyi nő ellenzi az abortuszt, mint férfi, sőt szerintem sokkal több nő, mint férfi, tehát a kérdés önmagában nonszensz, mert hamis állítást tartalmaz
2. aki a kisbabát hibának tekinti és nem ajándéknak, arról megvan a véleményem
3. "Az élet az élve születéstől kezdődik."
Na ez a legnagyobb hazugság.
Akkor ennyi erővel egy 9 hónapos magzatot is agyon lehetne vágni. Ember, te normális vagy?
Az élet a FOGANTATÁSSAL kezdődik és a törvény is a fogantatástól kezdve védi a magzatot, mint ÖNÁLLÓ emberi életet.
4. "a nőnek joga van eldönteni, hogy meg kívánja -e tartani. Az ő teste."
Újabb hamis állítás.
Egyrészt a magzat ÖNÁLLÓ EMBERI LÉNY, már az első pillanattól kezdve.
NEM a nő része, attól elszeparálva működik.
Másrészt mivel a magzat önálló, jogalanyisággal rendelkező emberi lény, a megölése emberölésnek minősül.
lásd: btk
163. § (1) Aki más magzatát elhajtja, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(4) Az a nő, aki magzatát elhajtja vagy elhajtatja, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
5. "a nőnek joga van eldönteni, hogy meg kívánja -e tartani."
Nekem meg jogom van eldönteni, hogy te életben maradj-e vagy sem. Mit szólsz hozzá?
Jogállamban ez nem így működik, hogy találomra rábökünk valakire az utcán és vindikáljuk a jogot, hogy megöljük vagy nem.
6. "megtartani", "elvetetni".
Minek ide ez a sok eufémizmus?
Mondjuk ki nyíltan: emberölés.
"Egyrészt a magzat ÖNÁLLÓ EMBERI LÉNY, már az első pillanattól kezdve.
NEM a nő része, attól elszeparálva működik."
Megnézném, ha ténylegesen "elszeparálnának" például egy első harmadbeli magzatot, az meddig "működne" önállóan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!