Ha jól tudom mostanában változott a nyugdíjtörvény. Az 54-ben született férfiak 40 vagy 42 év munkaviszony után elmehetnek kedvezményes nyugdíjba? Hol tudnék ennek utánanézni?
Figyelt kérdés
2014. jan. 21. 20:06
1/5 anonim válasza:
A nők mehetnek nyugdíjba 40 éves munkaviszony után. Nem a férfiak.
2/5 Dudok Andrásné válasza:
Szerintem csak az öregségi nyugdijkorhatárral mehetsz el, ami nőknél 62,5. a férfiaknál nem tudom. De 40 évvel csak a nők mehetnek el és az 1953. ban született nők 59 éves korban.Az 52. ben született férfiak tudtak elmenni.Már az 54 es nők is kiestek ebből a kedvezményből.Rákeresel az ONYF. oldalára és ott minden megtalálsz.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget, de konkrétan nem találtam meg az ONYF.hu sem. Tudnál valami más forrást javasolni?
Előre is köszi.
2014. jan. 22. 20:04
4/5 Dudok Andrásné válasza:
Szia! Na keresgéltem neked, de nem fogsz örülni,Idéntől megszünnek az előrehozott öregsági nyugdijak.Az 1954 es féfi 63év és 183nap után mehet.56-tol születettek meg már65éves kor után. Eddig is az 1952ig volt a kedvezmény.
A googlebe ird be,hogy nyugdijkorhatár és sok mindent megtalálsz!!
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves, hogy segítettél:)
2014. jan. 23. 18:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!