Mit csináljak, ha a leendő főnököm már a szerződéskötés és munkakezdet előtt is olyan dolgokra utasít, ami munkaviszony alatt is okot adna a részemről rendkívüli felmondásra?
Így működik a kapitalista kizsákmányolás. Ha szót emelsz, rögtön repülsz, lesz a helyedre más.
A helyedben keresnék egy osztályharcos szervezetet, és abban tevékenykednék ennek a szemét és gyilkos rendszernek a leváltásáért. Európai Baloldal - Munkáspárt 2006
"És ha megkötöm a szerződést és a második napon megcsinálom a rendkívüli felmondást?"
Akkor megszűnik a munkaviszonyod és többé nem utasíthat semmire.
6: Úgy értem, szabályos-e így?
Ha a munkábaállás előtt keletkezett a felmondási ok.
"Egyébként nincs a helyemre más, valamiért egyedül engem közvetített oda ki a M.Központ a 2000000 közmunkára küldött ember közül 3 hónap alatt... Erről a leendő főnök panaszkodott nekem."
Ez nálunk is így van. Én vízügynél vagyok és tavaly is 11 fős létszámhiány volt. Nem annyira tolonganak az emberek hogy csak úgy lehessen őket kirúgdalni.
"6: Úgy értem, szabályos-e így?
Ha a munkábaállás előtt keletkezett a felmondási ok."
Nem. A munkába állás nem keletkezhetett felmondási ok hiszen nem álltatok jogviszonyban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!