Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit csináljak, ha a leendő...

Mit csináljak, ha a leendő főnököm már a szerződéskötés és munkakezdet előtt is olyan dolgokra utasít, ami munkaviszony alatt is okot adna a részemről rendkívüli felmondásra?

Figyelt kérdés
Közmunkáról van szó. Még nem szerződtünk.

2014. jan. 12. 17:07
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

9: Tényleg? Van közmunkéra ill. normál státuszra fogadókészség Hozzátok?

Mondanál erről nekem többet?

Részmunkaidős lehetőség is van esetleg és/vagy határozott idejű?

2014. jan. 12. 17:23
 12/20 A kérdező kommentje:

10: Na ezért kérdezem, hogy mit csináljak?

A legutolsó húzása, hogy péntek este e-mail-ben adott egy 2-3 órás feladatot hétfő reggelig, amihez számítógép kell és egy nyugodt hely, és ezeket nem biztosította hozzá.

Amúgy a bírói gyakorlat szerint a munka előkészítésével kapcsolatos teendők során is követhet el munkáltató kötelezettségszegést, ezt olvastam.

2014. jan. 12. 17:27
 13/20 anonim ***** válasza:

miota vagy te koteles olvasni az e-maileket pentek este? kozmunkaskent meg aztan foleg...

ha mar most hulyenek nez, kesobb is annak fog. a pentek esti e-mailt 'nem tudtad elolvasni', igy megcsinalva sem lesz, ebbe bele is nyugodhat. rugjon ki...

2014. jan. 12. 17:31
 14/20 A kérdező kommentje:
Persze hogy igazad van, 17:31-es, de még fel se vett. ÍGY mit tudok csinálni?
2014. jan. 12. 17:32
 15/20 A kérdező kommentje:

Amúgy ha ő megelőz és ő rúg ki, akkor ÉN szegtem meg a közmunkakötelezettséget és ÉN szenvedek el anyagi és jogi hátrányt (kizárnak a szociális ellátórendszerből).

Ha ÉN tudok csinálni egy rendkívüli felmondást, mert ő sértette meg a kötelességeit, akkor kapok pénzt ettől a munakhelytől, min. egyhavi bért és költségtérítéseket is.

2014. jan. 12. 17:36
 16/20 anonim ***** válasza:
ha meg fel se vett, milyen alapon oszt ki munkat...?
2014. jan. 12. 17:57
 17/20 A kérdező kommentje:

Azt mondta, azon a jogon, hogy ő LESZ a munkáltatóm.

Módosított már vasárnap esti mailben hétfő du. 2 órát találkozót reggel 8-ra, stb...

2014. jan. 12. 18:09
 18/20 anonim ***** válasza:
tevedes, majd ha lesz szerzodes, dolgozol neki. addig egy lepest sem. a vasarnap kuldott e-mailt figyelmen kivul hagyni, mint ahogy az osszes tobbit, amiben munkat akar adni szerzodes nelkul.
2014. jan. 12. 18:17
 19/20 A kérdező kommentje:

Persze, hogy "tévedés" részéről!

A kérdés nem ez.

Asszem nyilvánvaló, hogy NEM akarok vele dolgozni, és a helyzetből a lehető legelőnyösebben akarok kijönni (érzelmileg és anyagilag). Ennek érdekében mit csináljak?

2014. jan. 12. 18:30
 20/20 anonim ***** válasza:

anyagilag ebbol sehogy se fogsz jol kijonni, meg ha jarna is neked valami penz, meg fogja talalni a modjat, hogy azt se fizesse ki.

erzelmileg? allj hozza ugy, ahogy o: lesz*rod mit mond, amig nem a munkaadod. amint az lesz, a MUNKAIDOBEN rad bizott munkat MUNKAIDOBEN elvegzed, a tobbire magas ivben teszel, arra nem kotelezhet. kulonosen nem kozmunkaskent, minimalber alatti penzert.

2014. jan. 12. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!