Egy hete dolgozok, nincs aláírva a munkaszerződésem a munkáltató által, de úgy döntöttem, hogy én sem szeretném. Bejelenthettek-e így?
A korábbi szerződésemnél - bár az sem volt aláírva a munkáltató részéről és nem is kaptam belőle példányt- be voltam jelentve. Most viszont jó lenne, ha még nem, mert akkor egyszerűen írjuk a papírokat az új munkáltatómmal hétfőn.
Ellenkező esetben gondolom aláírva vissza kellene küldenem a szerződést és egy indokolt rendkívüli felmondást.
Mivel a munkába lépést megelőzően, de legkésőbb a munkába lépés napján kell, hogy bejelentsen (már nem tud visszamenőleg bejelenteni), így kérdés, hogy a munkaszerződésen van-e dátum. Ha van, akkor annak megfelelően jelentett be...
De amúgy ilyenkor sincs semmi baj, ha bejelentett. Ha nem írsz alá munkaszerződést, egyszerűen téves bejelentés miatt kijelent. Ennyi dolga van.
Dehogyis!!! Eszedbe ne jusson visszaküldeni a munkaszerződést. Az, hogy bejelent semmit nem jelent!!
Ő tévesen jelentett be, merthogy nincs közöttetek munkaszerződés. Munkaviszonyt ráutaló magatartással nem köthettek. Bár nem túl "szép" amit teszel, de jogilag teljesen helytálló. Ha nem írod alá a munkaszerződésed, nem jön létre a munkaviszony. Ennyi az egész. Te szabályosan kiléptél a másik cégtől, és fogod, egy másik cégnél létesítesz munkaviszonyt.
Még ezt találtam:
" Az érvénytelen munkaszerződés alapján létesített munkaviszonyt a belőle származé jogok, és kötelezettségek szempontjából úgy kell tekinteni, mintha érvényes munkaszerződés alapján állott volna fenn. A munkaviszony megszűnésekor ilyen esetekben nem lehet tehát arra hivatkozni, hogy a munkavállaló részére nem jár szabadság, mert érvénytelen munkaszerződése volt. A munkaviszonyban eltöltött időt ugyanúgy figyelembe kell venni, mintha érvényes munkaszerződéssel rendelkezett volna a munkavállaló."
Ezek alapján sem kell törődnöm semmivel? Határozott idejű volt a szerződés, nem követelhetik 1 havi munkabérem?
a zsebest ...
ha te is korrekt lennél, és nem adócsaló, akkor kerekebb lenne a világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!