Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A heves abortuszellenzők...

A heves abortuszellenzők miért mindig férfiak?

Figyelt kérdés

Többször feltűnt már, hogy az abortusz jelenlegi megengedő formája ellen mindig (a magukat kereszténynek mondó) férfiak ágálnak, sosem a nők.

Nem furcsa ez, hogy azok harcolnak egy olyan témában, amihez sosem lesz gyakorlati közük?

Nők, lányok, nektek mi a véleményetek erről?

2016. máj. 22. 00:55
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Gyerek vagyok agyilag... lehet, de nem ebben és nem emiatt.

Mert tudom hogy más ember életét nem vehetem el. Meg mert felelősen döntök afelől, hogy amíg nulla hajlandóságom lenne a babához (mert ugye minimális esély mindig van), addig nem csinálok baromságot.

Meg mert tisztában vagyok azzal, hogy az én kényelmem nem ér annyit a latban, mint a baba, egy másik ember élete, bármi is a körülmény, bárki is a felelős.

Ha valaki agyilag gyerek, szerintem azok azok, akik nem tudnak felelősséget vállalni, nem tudják a saját érdeküket egy ártatlan életért a háttérbe helyezni, vagy akik szerint jogunk van nőként a testünkről dönteni, de felelősen dönteni, áááh...

A sajátodról hogyne lenne, de a babádéról, aki egy önálló, dns-sel rendelkező kis emberélet, az már nem a #mybodymychoice kategória.

2019. nov. 13. 09:55
 22/30 anonim válasza:

Kedves 19-es válaszoló! Jó olvasni, hogy más is így vélekedik ezekről az esetekről (megerőszakolás, magzati rendellenesség). Talán egy másik kommentedre már reagáltam egy másik kérdésnél (nem biztos)

20 éves anyuka

2020. máj. 16. 23:31
 23/30 anonim ***** válasza:

#22 igen, szerintem az én voltam:)

Ha ugyanígy írtad alá

2020. máj. 17. 00:06
 24/30 anonim ***** válasza:
47%
"Gyerek vagyok agyilag... lehet, de nem ebben és nem emiatt."' Azért vagy gyerek agyilag, mert olyan marhaságokat mondasz hogy szeretnél egy erőszakból fogant embriót (nem, nem gyereket, mert egy sejtkupac nem gyerek , nem jobban mint a petesejted, vagy a sperma amiből lett). FOGALMAD SINCS róla milyen mikor az erőszak következménye nő benned, és kiszipolyozza az életet belőled, mint egy rákos daganat. Plusz ott a felemelő tudat, hogy a mocsok aki bántott, még mindig használja a testedet a selejt kölyke számára inkubátornak- neked meg boldognak kéne lenned a tudattól, hogy ott az agresszív barom PARAZITÁJA benned. Undorító.
2020. máj. 17. 08:24
 25/30 anonim ***** válasza:

Hadd tudjam jobban, hogy hogyan állok hozzá ÉN. Köszi.

Mellesleg nagyon sok olyan ember van, aki megtartotta az erőszakból fogant babáját. Mindannyiuk azt mondja, hogy ő tartotta bennük a lelket, ő segített talpra állni nekik a tragédia után, ő adott értelmet az életüknek utána.

Olyat meg senki nem mondott, hogy megtartotta, és bár ne tette volna.

Az is egy hozzáállás persze, amit te mondasz, de egy tragédiára mióta válasz az, hogy kioltunk egy másik életet is? (Az erőszakolónak nem jár halálbüntetés - a babának igen?)

2020. máj. 17. 08:56
 26/30 anonim ***** válasza:
Aha, és gondolom személyesen ismered a megerőszakolt nőket, és nem valami agyatlan, keresztény szarság oldalán olvastad ezeket a kamukat. Ha lenne minimális fogalmad arról mi zajlik egy megerőszakolt nőben, nem hazudoznál ekkora marhaságokat.
2020. máj. 17. 08:59
 27/30 tgt ***** válasza:
Ha valaki úgy dönt, megtartja az erőszakból fogant magzatát, tegye. Csak ne legyen kötelező.
2020. máj. 17. 09:08
 28/30 anonim ***** válasza:

Személyes fb profiljukon olvastam, videókon meséltek ők maguk, kommenteket írtak személyesen, ilyesmi. Linkeljem, hogy elhidd, vagy elkönyvelted már, hogy ez nem lézetik?

Talán neked se kell minden egyes nőre kivetítened azt, ahogyan gondolod, hogy érezni KELL.

Meg vannak tanulmányok, amik a lelki gyógyulást vizsgálják erőszak után: ha a nő abortuszramegy, akkor tart a legtovább. Ha megszüli és örökbe adja, akkor hamarább gyógyul, ha meg fel is neveli, akkor a leghamarabb.

Meg tudod, az abortusz minden esetben fájdalmas a nőnek is (posztabortusz szindróma). Egy egèsz életen át tartó bűntudat keverve egy egész életen át tartó szégyenérzettel (erőszak) sztem nem a legjobb kombó...

(Igen, mielőtt ebbe is belekötsz: a legtöbb nő megbánja a tettét, és évtizedekig szenved miatta, bármi is volt az oka a döntèsének. Ezt is olvastam, tudom, saját beszámolók alapján. A legnagyobb hazugság az, hogy majd ez megoldja a problémákat. Rohadtul nem.

2020. máj. 17. 09:08
 29/30 anonim ***** válasza:
33%
Értem, szóval keresztény kamuprobagandában olvastad. Ennyit elég tudnom. Én meg átéltem, és tartom a kapcsolatot jó pár sorstársammal. Vannak aki megtartották kölyköt, de egy sincs aki ne iszonyodna tőle, és ne küzdene a bűntudattal mert gyűlöli azt akt ő maga szült. Azok jártak jobban akik elvetették, elhajtatták az erőszakból fogant magzatot. Nekik legalább van esélyük túllépni, gyógyulni. Nemfog életük minden napján egy élő elmézeztető a nyakukon lenni. A posztabortusz szindróma nem létező dolog-ezt több tanulmány bizonyítja, abortuszellenes agymenés csupán. Ne az abortusz szokott problémát okozni, hanem a stigmatizáló, ellenséges környezet. Magyarán: megint nem létező dologgal jöttél. Amúgy olvass utána nem keresztény oldalakon: a nők NEM bánják meg az abortuszt, csak ha külső kényszerre vállalták, vagyis nem saját döntés volt.
2020. máj. 17. 09:16
 30/30 anonim ***** válasza:

Értem, sajnálom, hogy ezt átélted, szörnyű lehetett.

De az, hogy te ezt tapasztaltad, nem jelenti azt, hogy ez általános érvényű.

És amúgy a sorstársaid hh nem adták akkor örökbe a babát? Csak érdeklődöm... Mindenki a legjobban járt volna akkor.

És ha elkönyvelted magadban a keresztény kamupropagandát, akkor hagyjunk is sztem minden értelmes vitát, nem akarlak győzködni, hogy mi igaz és mi nem, de nem hinném, hogy saját tapasztalatukat elmesélő nők hazudnának.

2020. máj. 17. 09:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!