Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha Magyarországon diktatúra...

Ha Magyarországon diktatúra van, akkor tudnál mondani olyan kormányintézkedést ami személyesen téged is érintett és egyértelműen bizonyítja hogy sérültek az emberi jogaid?

Figyelt kérdés
Pl kirúgtak, megvertek, megtiltották hogy munkát vállalj vagy tanulj ahol szeretnél, megtiltották hogy utazz, vagy korlátozták a szólászsabadságod?

2019. júl. 12. 07:11
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim ***** válasza:
19%

"Na most képzeld el hogy mit lehetett volna felmutatni ha azt a rengeteg eu-s támogatást meg az adófizetők befizetett pénzét ténylegesen az országra költötték volna, és nem oligarchákat hizlalnak fel belőle."

Elképzeltem. Én is és még rengetegen.

Ezért elmentünk és 2010-ben leszavaztuk azt a tolvaj, hazug bandát. Ahogyan azóta is elmegyünk minden alkalommal és teszünk róla hogy ne jöhessenek vissza és ne lophassák el újra a pénzünket, ne ronthassák le újra az ország gazdaságát.

Van is eredménye, most mindenhol épül, fejlődik az ország és emelkedik az életszinvonal.

2019. júl. 12. 15:57
 62/70 anonim ***** válasza:
22%
Dohányboltot vagy kaszinót szerettem volna nyitni, de nem tehettem, el akartam végezni a CEU-n egy gender szakot, de nem tehettem, tüntetést akartam szervezni a Cinege utcába, de nem engedélyezték...
2019. júl. 12. 17:19
 63/70 anonim ***** válasza:
69%

Látom, hogy semmi értelme veled vitatkozni, mert nem fogadsz el észérveket, de csak azért is felvázolok ezt-azt a korábban említett szempontok alapján, mert éppen ráérek pár percre felb'aszni az agyamat.

1. A HATALOM EGY EMBER/PÁRT KEZÉBEN ÖSSZPONTOSUL

Orbán az egyetlen, aki ma bármiről is dönthet ebben a szájbavert országban. Senki sem mer vele vitázni, még a legközelebbi párttársai sem. Ő maga a párt. Mindenkit addig használ, ameddig szüksége van rá, aztán mehetnek a darálóba. Minden döntés rajta megy keresztül, nem titok, hogy amíg személyesen engedélyez vagy éppen nem engedélyez valamit, addig nem történhet semmi. Mindent központosít és uniformizál az állam, amire ma szemet vet, az legkésőbb a jövő héten mindenestől a kezébe kerül. Mert csak.

2. SAJTÓ FELETTI TELJES KONTROLL

Az országos sajtó 99 százaléka gyakorlatilag a Fidesz tulajdona, vagyis nagyjából 500 újság, rádió- és tévécsatorna. Maradt három független/balos honlap, egy-két tévéadó és talán még egy országos napilap. Az összes vidéki újság az övék, a tévék és a rádiók szintúgy, és ezek mindegyike szóról szóra ugyanazokat a központilag kiadott valótlanságokat harsogja.

3. LESZÁMOLÁS AZ ELLENZÉKKEL, ELLENFELEKKEL

Az ellenzéki pártok ellehetetlenítése, a támogatások megvonása, a mondvacsinált indokokkal kirótt milliós bírságok kimerítik ezt a pontot. Nincs lehetőségük eljutni az emberekhez, mert négyévente stopperrel kimért öt percet kapnak a médiában. Aki ellentmond a Pártnak, azt azonnal kirúgják, ahogy azokat is, akik Fidesz-közeli vezetők keze alatt dolgoznak és nem értenek velük egyet, sőt, akár még a súlyos problémákra is galád módon képesek felhívni a figyelmet (például a lerohadt kórházi klímákra - aki szólni merészelt az újságíróknak, hogy 30 fokban kell műteniük, az azonnal repül, mondá a SOTE rektora).

4. KELL EGY ELLENSÉG, AKITŐL A DIKTÁTOR MEGVÉD

Előbb Soros, aztán a nem létező migránsáradat, aztán Juncker, minden héten más, de egy közös bennük: k'rvára nem tör egyik sem az országra. A paranoid skizofrének egyik legjellemzőbb tulajdonsága, hogy keresnek egy képzelt ellenséget, és elhitetik magukkal - majd másokkal is -, hogy az egész világon csakis ők képesek megvédeni az alattvalóikat ettől az ellenségtől. Az ilyen betegeknek márpedig gumiszoba jár, nem bársonyszék.

5. AZ ERŐS VEZETŐ MÍTOSZA

Orbán saját magát állítja be így, lásd az előző pontot. Küldetéstudatos, elmezavaros személy, aki szeretné azt hinni, hogy Európa legfontosabb politikai szereplője, ám valójában annyira kínos mindenkinek, hogy már csak a belső-afrikai országok vezetői állnak vele szóba néhány millió eurós támogatásért cserébe. A népnek nincs beleszólása semmibe, nem egyeztetnek velünk semmiről, nem kezdeményezhetünk népszavazásokat, majd a bölcs vezér dönt helyettünk, mi csak fogjuk be szépen.

6. A VEZÉR ÉS CSALÁDJA MEGGAZDAGODIK

300 milliárd forint környékén járunk, ugye? Mindegy, kinek a nevén van a pénz, papíron hol Mészáros, hol Tiborcz, hol valaki más kap ezt-azt, de valójában az összes Orbáné. Ellopta az összes befizetett adónkat, a magánnyugdíjakat, kilopott mindent, amit lehetett az egészségügyből, az oktatásból, a városfejlesztésből, az ingatlanpiacról. Felkészülnek: a magánbankszámlák és -részvények, mert a kisgömböcnek soha sem elég.

A fentiek mindegyike - és még millió másik probléma - érint engem is személyesen, mert tőlem is ellopták az országot. Nem csak egyféle diktatúra létezik a világon, ma már nincs szükség fekete autókra és vallatószobákra, máshogy is tönkre lehet tenni egy (vagy több millió) embert. Egy megalomániás paraszt miatt nincs lehetőségem európai színvonalon élni Európa közepén, a 21. században. Nem jutok hozzá megfelelő színvonalú egészségügyi ellátáshoz, infrastruktúrához, oktatáshoz, közlekedéshez, lakhatáshoz, nincs biztosítva a jövőm. Fun fact: ugyanez elmondható rólad is, csak túl birka vagy ahhoz, hogy belásd. Remélem, legalább finom a krumpli vagy Mészáros sertéspestis miatt eladhatatlan féldisznója, amivel a Fidesz téged is megvásárol négyévente.

2019. júl. 12. 19:51
 64/70 anonim ***** válasza:
89%

#62 "Dohányboltot vagy kaszinót szerettem volna nyitni, de nem tehettem, el akartam végezni a CEU-n egy gender szakot, de nem tehettem, tüntetést akartam szervezni a Cinege utcába, de nem engedélyezték..."

De látod, hülyének szabad lenned.

2019. júl. 12. 22:40
 65/70 anonim ***** válasza:
89%

Attól hogy újra meg újra leírod a hazugságot, hülyeséget, attól az még hazugság és hülyeség marad.

Nincs érved csak ismételgeted a saját tévképzeteidet.

2019. júl. 12. 22:41
 66/70 anonim ***** válasza:
43%

#64 "De látod, hülyének szabad lenned."

Köszi, de nem akarok beállni közétek.

2019. júl. 12. 22:53
 67/70 árokpart ***** válasza:
60%
Igen sérültek, nézz csak meg egy bármilyen kórházi osztály betegekre vonatkozó házirendjét. Ha bekerülsz "élvezheted" élőben is. Persze közvetíteni nem tudod, mert az okos telefonnak a nővérek nem nagyon örülnek.
2019. júl. 12. 22:53
 68/70 anonim ***** válasza:
43%

Fordítsunk egy kicsit a kérdésen okostojás kérdező! KONKRÉTAN TÉGED megfenyítettek a tatárok a tatárjáráskor? Nem?! Akkor ezek szerint teljesen jó volt!

Esetleg az oroszok a 2. világháborúban? Nem? Akkor az oroszok szelídek, mint a ma született bárányok!

Biztos, hogy ez a jó logika?!

2019. júl. 15. 21:28
 69/70 anonim ***** válasza:
71%
Sejtettem kérdező, hogy te már '56-ban is oroszpárti voltál. Látszik a logikádból. ;)
2019. júl. 16. 23:45
 70/70 anonim ***** válasza:
75%

"Még hogy nincs ellenzéki média és az ilyen 444-ek függetlenek?? El sem hiszem, hogy ezt valaki komoly pofával le meri írni."

A függetlenség és semlegesség két különböző fogalom. A 444 és társai anyagilag és működésileg teljesen függetlenek a pártoktól, ellentétben az Origótól, akinek egy pártember a tulajdonosa és ütemezve várják a közpénz beáramlását. Az, hogy te szereted összemosni a fogalmakat nem engem minősít.

"Az állitólagos elveszített sajtóperek igazságtartalma is erősen megkérdőjelezhető"

A bíróság szerint nem. Vagy tudják bizonyítani, vagy nem egy hírnek az igazságtartalmát. Olvasd el pl. ezt:

[link]

Azért ezer és 11 fő között, illetve 100 millió és 800 ezer között nagyságrendi eltérések vannak. Ilyen, és ehhez hasonló tudatos csúsztatásokat és hazugságokat buknak el folyton a kormányközeli médiumok. De egyébként még csak nem is buknának semmit, ha a tévesztés első felismerésénél kijavítanák az adott cikket, de nekik az áll érdekükben, hogy amíg zajlik a tárgyalás, hetekig és hónapokig, addig is terjeszthessék ezeket az álhíreket. Aztán majd 2-3 hónap múltán leperkálnak pár százezer forintot, és az talán még soknak is számít.

Egyébként gyönyörűen látszik, hogy mikor konkrét emberek konkrét jogsérelmeit soroltam fel, azokra egyáltalán nem reagálták, holott elvileg erről szól a kérdés.

2019. júl. 17. 11:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!