Ha Magyarországon diktatúra van, akkor tudnál mondani olyan kormányintézkedést ami személyesen téged is érintett és egyértelműen bizonyítja hogy sérültek az emberi jogaid?
39# vagyok, az állami tankönyvek kötelezővé tétele, az ellenzéki sajtók bezáratása, a ceu elüldözése, az mta megcsorbítása mind, mind arra mutat, hogy éppen építik le a demokráciát.
Aki kicsit is tanulmányozza a diktatúrák kialakulását, mind hasonlóan kezdődik.
A "hanyatló"nyugat, a migránsok, Soros pedig egyfajta ellensegkepet generál, nem létező háborúk vívását. És természetesen csak a kormány tudna tőlük megvédeni, az ellenzék lepaktàlt az ellenséggel. Ez klasszikus diktatórikus lépés.
Az sem véletlen, hogy a tavaly áprilisban legerosebb ellenzéki párt most egy 5%-os látszat párt lett. A nyakamat tenném rá, hogy Vonának nem is lett volna más választása áprilisban, mint visszavonulni. Az ellenzék felszalámizása is klasszikus lépés, sokszor előfordult már a történelemben.
Ajánlom Orwell és Timothy Snyder könyveit. Egyik sem a mostani magyar helyzetről ír, szóval nem kell félni tőle, hogy valami Orbán fóbiás fickó gondolatai lesznek. Nagyon jó gondolatokat írnak altalanossagban az ilyen rendszerek felismeréséről.
Ezt például kötelezővé tenném minden választó korú embernek. Nagyon jó dolgokat ír, történelmi és mai példákkal alátámasztva.
Érdekes, hogy az Mszp-Szdsz koalíció 2/3-a "teljesen rendben volt" a Fideszé meg diktatúra?
Ha a következő választásra összeállna az összes kis szutyokpárt egy masszává a hatalomért és elérnék a 2/3-ot az is rendben lenne és hűűű milyen demokratikus!
Ne szánalmaskodjatok már itt a különböző agyrémeitekkel, mert egy ideig szórakoztató, de utána már unalmas!
"A parlementi képviselőket mi választjuk. Ergo te is. A töbsség akarata szerint papírt lopni bűn... te szembe mentél a többség akarátval ezert megbüntettek. Ez így demokratikus, az lenne nem demokratikus ha te nem kapnál büntetést."
A diktátorokat a szavazók választják meg, így ennek megfelelően ők demokratikusan diktátorkodnak, tehát demokrácia van.
Értelek, kérdező! Nincs mondanivalóm. Éljenek a (ál)demokratikusan megválasztott diktátorok!
"Érdekes, hogy az Mszp-Szdsz koalíció 2/3-a "teljesen rendben volt" a Fideszé meg diktatúra?"
Akkoriban az Mszp-Szdsz koalíció a listás szavazatok 53%-ával, és az egyéni mandátumok 94%-ával szerzett kétharmadot, abban a rendszerben, amit azelőtt az összes létező párt közösen elfogadott.
2014-ben pedig a fidesz a listás szavazatok 45%-ával, és az egyéni mandátumok 91%-ával szerzett kétharmadot a saját maguk alkotta rendszerben.
Arról nem is beszélve, hogy Horn Gyula (kormányzásuk végéig tartó hatállyal) törvénybe foglalta, hogy kétharmaddal ne lehessen alkotmányt módosítani, hanem csak négyötöddel, ezzel is bevonva az ellenzéket. Ezek alapján én határozott különbségeket veszek észre a két történet között demokratikusságot tekintve.
"Ahhoz hogy lopjak, kell valaki AKITŐL ellopom! Ha nincs sértett, cselekmény sincs"
Van is, értelemszerűen onnan, hogy te kidobsz valamit, az a hulladékkezelő vállalathoz tartozik.
Ami pedig az eredeti kérdést illeti:
Már néhányszor leírtam itt a fórumon, de én egy civil szervezetben dolgoztam, annak intéztem a pénzügyeit. Tüntetéseken is részt vettünk/szerveztünk és fórumokat tartottunk. Sok esetben a saját zsebünkből kellett kipótolni a működésből adódó veszteséget. S, szerintem, mikor érdemi beszélgetés helyett lehazaárulózott és le sorosbérencezett a kormányzat, akkor sérültek a jó hírnévhez való jogaim. Ezt tudnám csak felsorolni, mint saját példát.
De nem értem egyébként, hogy miért a hétköznapi emberek emberi jogaihoz kötöd a diktatúra fogalmát.
Kálmán Olgát kirúgták a tulajdonosváltás másnapján. Az alkotmánybíróság összetételébe való beleszólás és a különbíróságok felállítása pedig a hatalmi ágak szétválasztását sérti. Máshol egy panziós kocsijának a kerekeit kiszúrták és ehhez a miniszterelnök csak dícséretét tudta adni, holott anyagi kár keletkezett, a személyes biztonság bizonytalanná válásáról nem is beszélve. A sajtószabadságról is elég annyit megemlíteni, hogy a kormányközeli cégek gigafúziója nem vizsgálható, mert a miniszterelnök nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette, és évente már több mint 100 sajtópert buknak el, mert már tudatosan valótlanságokat állítanak.
Azért nincs diktatúra mert ezek nem érintenek engem KÖZVETLENÜL? Egyébként szó ne érje a ház elejét, itt sosem lesz valós diktatúra, csak annak a kisöccse az autokrácia. ENSZ és EU mellett csak idáig érhet a takaró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!