Ha Magyarországon diktatúra van, akkor tudnál mondani olyan kormányintézkedést ami személyesen téged is érintett és egyértelműen bizonyítja hogy sérültek az emberi jogaid?
Attól mert ezek valaki szerint a diktatúra jelei itt még nem lesz diktatúra. Mert nem érvényesek az országra.
Csak neked vannak olyan tévképzeteid, mert nem tetszik a választások eredménye.
#8 vagyok:
Milyen módon?!
Te minek neveznéd azt, amikor a regnáló hatalom indoklás nélkül büntethet?
-Loptál!
-Mit?
-Papírt.
-Ahhoz hogy lopjak, kell valaki AKITŐL ellopom! Ha nincs sértett, cselekmény sincs!
De van, mert ÉN AZT MONDTAM ÉS KÉSZ!
#13 vagyok:
Klasszikus diktatórikus felfogás.
#14 vagyok:
Ha kifogyott az érvekből mert nyílvánvalóan nincs igaza, akkor pofán bax és kész!
Az erősebb kutya baxik!
Te nem ojektív vagy, hanem Orbán fogadatlan prókátora.
Csak az álláspontod védelme és megmagyarázása a célod.
#8 "Ennek a tényállásnak NINCS SÉRTETTJE!
Tehát megbüntetnek mert loptál, bár azt nem tudják megmagyarázni hogy KITŐL!"
A törvény egyértelmű. Amit kidobtál az onnantól azé, aki annak elszállításért felelős - vagyis a szemétszállító, hulladékkezelő vagy akármilyen cégé. A kuka pont azért van, hogy amit oda beteszel azt elvigye. Ahogyan a lomtalanítás pont amiatt van kijelölve adott napokra, hogy ne járhassanak csak úgy körbe a városban és mondhassák, hogy jé, ott van egy doboz a földön vagy egy bicikli a ház előtt, biztosan szemét, hát visszük.
A bíró nem erről beszélt neked, pontosan tudja mi van a törvényben. Csak nem ért vele egyet - ahogyan én sem.
Szerintem sem kellene baj legyen ha a kukából valaki elvisz bármit, vagy ha a lomtalanításkor kitett cuccokat valaki magával viszi és nem kerül a szeméttelepre rögtön.
Sajnos a törvénynek oka volt. Az, hogy a lomizás, kukázás már nem értelemmel történt. Addig nálunk sem volt gond, amíg belenézett valaki a kukába a lakótelepen és kivette amit akart, sokan eleve nem is bele tették azt amit érdemes volt esetleg elvinni, hanem a tetejére vagy mellé. Amikor viszont bejötek csoportosan olyanok akik kidobáltak mindent a kukákból és nagy szemetet hagytak minden ház előtt szanaszét dobálva a dolgokat, akik a lomtalanításkor kitett, rendesen összerakott cuccokal beterítették az utcát és ott hagyták, miközben olyasmit is elvittek magukkal ami nem is volt a lomtalanításhoz kirakva (magyarán ellopták amit tudtak és hivatkoztak a lomtalanításra, tévedésre) - az már olyan károkat, szemetet okozott, hogy nem lehetett hagyni.
Azóta is jönnek a lomizók. Csak amikor látják hogy valaki kezdi kirakni a dolgokat az utcára, akkor odajönnek és megkérdezik, hogy elvihetik-e. Fél perc alatt felpakolják és el is tűnnek. Az iskolások gyűjtik a papírt. Tényleg nem jó a szabályozás olyanoknak akik korábban ezt rendesen csinálták, de nem a szabályozók hibája, hanem azoké akik tönkretették azt ami korábban jól működött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!