Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha Magyarországon diktatúra...

Ha Magyarországon diktatúra van, akkor tudnál mondani olyan kormányintézkedést ami személyesen téged is érintett és egyértelműen bizonyítja hogy sérültek az emberi jogaid?

Figyelt kérdés
Pl kirúgtak, megvertek, megtiltották hogy munkát vállalj vagy tanulj ahol szeretnél, megtiltották hogy utazz, vagy korlátozták a szólászsabadságod?

2019. júl. 12. 07:11
1 2 3 4 5 6 7
 11/70 A kérdező kommentje:
És ez milyen módon bizonyítja, hogy diktatúra van?
2019. júl. 12. 08:11
 12/70 anonim ***** válasza:
16%

Attól mert ezek valaki szerint a diktatúra jelei itt még nem lesz diktatúra. Mert nem érvényesek az országra.

Csak neked vannak olyan tévképzeteid, mert nem tetszik a választások eredménye.

2019. júl. 12. 08:12
 13/70 anonim ***** válasza:
84%

#8 vagyok:

Milyen módon?!

Te minek neveznéd azt, amikor a regnáló hatalom indoklás nélkül büntethet?

-Loptál!

-Mit?

-Papírt.

-Ahhoz hogy lopjak, kell valaki AKITŐL ellopom! Ha nincs sértett, cselekmény sincs!

De van, mert ÉN AZT MONDTAM ÉS KÉSZ!

2019. júl. 12. 08:16
 14/70 anonim ***** válasza:
19%

#13 vagyok:

Klasszikus diktatórikus felfogás.

2019. júl. 12. 08:17
 15/70 anonim ***** válasza:
19%

#14 vagyok:

Ha kifogyott az érvekből mert nyílvánvalóan nincs igaza, akkor pofán bax és kész!

Az erősebb kutya baxik!

2019. júl. 12. 08:19
 16/70 A kérdező kommentje:
Egyébként visszatérve, lehet csűrni, csavarni a diktatúra fogalmát, de abban konszenzus van a szakirodalomban is, hogy a legfontosabb jellemzője a diktatúrának a korlátlan hatalom. Ha ez nincs, akkor nem beszelhetunk diktaturarol. Nálunk pedig nincs korlatlan hatalom. A hatalmi agak szet vannak valasztva. A torvenyhozoi hatalom a parlament, ahova nepszuverenitas elve szerint kerulnek a kepviselok, a vegrehajtoi hatalom a kormany, amelynek tagjait a valasztasokon gyoztes párt vezetoje jeloli ki. Es van egy fuggetlen birosag. Ergo kereteit tekintve,gyakorlatat tekintve az orszag demokratikus berendezkedesu. Es a diktaturak azon jellemzoje sem valosul meg, hogy a vezetes eroszakszervezetre tamaszkodva vinne keresztul az akaratat vagy hogy figyelmekivul hagyna a torvenyeket.
2019. júl. 12. 08:19
 17/70 anonim ***** válasza:
60%

Te nem ojektív vagy, hanem Orbán fogadatlan prókátora.

Csak az álláspontod védelme és megmagyarázása a célod.

2019. júl. 12. 08:22
 18/70 anonim ***** válasza:
96%

#8 "Ennek a tényállásnak NINCS SÉRTETTJE!

Tehát megbüntetnek mert loptál, bár azt nem tudják megmagyarázni hogy KITŐL!"

A törvény egyértelmű. Amit kidobtál az onnantól azé, aki annak elszállításért felelős - vagyis a szemétszállító, hulladékkezelő vagy akármilyen cégé. A kuka pont azért van, hogy amit oda beteszel azt elvigye. Ahogyan a lomtalanítás pont amiatt van kijelölve adott napokra, hogy ne járhassanak csak úgy körbe a városban és mondhassák, hogy jé, ott van egy doboz a földön vagy egy bicikli a ház előtt, biztosan szemét, hát visszük.

A bíró nem erről beszélt neked, pontosan tudja mi van a törvényben. Csak nem ért vele egyet - ahogyan én sem.

Szerintem sem kellene baj legyen ha a kukából valaki elvisz bármit, vagy ha a lomtalanításkor kitett cuccokat valaki magával viszi és nem kerül a szeméttelepre rögtön.

Sajnos a törvénynek oka volt. Az, hogy a lomizás, kukázás már nem értelemmel történt. Addig nálunk sem volt gond, amíg belenézett valaki a kukába a lakótelepen és kivette amit akart, sokan eleve nem is bele tették azt amit érdemes volt esetleg elvinni, hanem a tetejére vagy mellé. Amikor viszont bejötek csoportosan olyanok akik kidobáltak mindent a kukákból és nagy szemetet hagytak minden ház előtt szanaszét dobálva a dolgokat, akik a lomtalanításkor kitett, rendesen összerakott cuccokal beterítették az utcát és ott hagyták, miközben olyasmit is elvittek magukkal ami nem is volt a lomtalanításhoz kirakva (magyarán ellopták amit tudtak és hivatkoztak a lomtalanításra, tévedésre) - az már olyan károkat, szemetet okozott, hogy nem lehetett hagyni.

Azóta is jönnek a lomizók. Csak amikor látják hogy valaki kezdi kirakni a dolgokat az utcára, akkor odajönnek és megkérdezik, hogy elvihetik-e. Fél perc alatt felpakolják és el is tűnnek. Az iskolások gyűjtik a papírt. Tényleg nem jó a szabályozás olyanoknak akik korábban ezt rendesen csinálták, de nem a szabályozók hibája, hanem azoké akik tönkretették azt ami korábban jól működött.

2019. júl. 12. 08:22
 19/70 anonim ***** válasza:
77%
#17 te meg úgy viselkedsz, mint egy sértett óvodás. Ne hisztizz!
2019. júl. 12. 08:24
 20/70 A kérdező kommentje:
A lopás bűn..a törvényeket a parlament hozza. A parlementi képviselőket mi választjuk. Ergo te is. A töbsség akarata szerint papírt lopni bűn... te szembe mentél a többség akarátval ezert megbüntettek. Ez így demokratikus, az lenne nem demokratikus ha te nem kapnál büntetést.
2019. júl. 12. 08:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!