Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért csodálkozik a liberális...

Miért csodálkozik a liberális oldal?

Figyelt kérdés
A múltkor olvastam az egyik kérdésnél, hogy liberális válaszolók arra panaszkodtak, hogy nincsenek már itt intelligens jobboldiak és nem lehet értelmes vitát folytatni. Feltettem ezután egy kérdést, hogy az emberek ahelyett hogy folyamatosan a fideszt szapulnák miért nem tesznek az életükért, hogy jobb legyen? Tanuljanak többet, váltsanak munkahelyet. Siránkozással ugyanis nem lehet semmire sem jutni. És ez így igaz, a boldoguláshoz a legfontosabb lépés, hogy az ember felismerje, hogy döntően saját maga felel a sorsáért. Ezt segítőszándékkal mondtam és semmi sértő nincs benne. A kérdésre persze csak idegbetegek válaszoltak, majd jött a cenzúra. Ami érthetetlen. Nem úgy mint az hogy miért nincsenek már itt értelmes jobboldaliak. Szerintem evidens hogy ahol ez fajta viselkedés jellemző onnan távozik az intelligensebb közönség. Persze gondolom ez a kérdés is cenzúrázva lesz (mert ugye a liberális oldal annyira demokratikus hogy semennyire nem tartja tiszteletben a szólásszabadságot). De nem is érdekel. Ha itt arra van igény hogy egymás között kérdésnek álcázott kijelentésekkel liberális provokátorok szidják a kormányt meg buzdítsák egymást a közös önsajnálatra akkor hajrá.

2019. júl. 11. 06:44
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
A kormany arra valo, hogy vegrehajtsa a parlamenti tobbseg altal megszavazott torvenyeket, intezkedeseket. A parlamenti kepviseloket akik ezekt megszavazzak pedig az emberek valasztjak. Ezutobbi az egyetlen amikor mi atlagemberek bele tudunk szolni a dontesekbe. Ezenkivul tehat hiabavalo az acsarkodas. Nem lesz semmi hatasa. Kar ra fecserelni az idot. Plane a neten. Es ezt a ti erdeketekben is mondom. A kormanyt valasztason vagy az utcan lehet megbuktatni. Utobbi viszont eppen azert nem jon ossze mert az emberek a duhuket nem viszik az utcara, hanem levezetik itt. Szoval a sirankozas nem jo nektek sem, sot igazabol foleg nektek nem jo. Engem csak annyiban zavar, hogy szeretnek erdemi vitakat folytatni, de sertett, depressziv emberekkel ez lehetetlen. Es most igazan nem akarok okoskodni, de ha elolvas barki egy pszicholgia konyvet az onertekelesi problemakrol, onbizalomhianyrol ott lesz benne leirva hogy a nevezett problemakkalnkuzdo emberek szokasa az hogy a sikertelen életukert masokat pl aktualis kormanyt, fonokot, kollegakat, sorsot, mashogy gondolkodo sikeresebb embereket hibaztatnak, es nem hajlandoak megvizsgalni onmagukat, megkeresni azt hogy miben tudnak fjlodni hogy boldogabbak es sikeresebbek lehessenek.
2019. júl. 11. 08:10
 12/25 A kérdező kommentje:
Persze nyilvan ez a ballib media hibaja is. En pl reggelente elolvasom a hireket a magyar nemzet es az index oldalan is. Teljesen mas a hozzaallas. Ha csak utobbit olvasnam en is azt hinnem hogy jajj hat tonkremegy itt az orszag. Ha pedig csak a magyar nemzetet akkor mg pezsgoket bontanek hogy micsoda fantasztikus nép vagyunk. Meg kell tanulni kritikaval kezelni a hireket. Egyik oldal sem mond teljesen igazat. Eppen az a cel hogy az emberek megijedjenek vagy orbantol vagy sorostol. Ennek nem kene bedolni, es nem lenne ilyen hangulat!
2019. júl. 11. 08:18
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

"Amúgy pedig a tanárok most kimondottan jól megfizetik"

Édes istenem... MIÉRT KELL HAZUDNI?

Tanár vagyok én is, 219 bruttó most 3-5 év tapasztalattal. Ez nettó 140 ezer forint. Áruld már el légyszíves, hogy mi a francra elég ez? Amikor egy albérlet 100 ezer, rezsi nélkül?

Anyukám 20 éve tanár, nettó 180-at keres. Ez lenne a sok? Hát megélni sem lehet belőle, ne viccelj mar...

2019. júl. 11. 08:27
 14/25 A kérdező kommentje:
Nem szeretnek dicsekedni, de en joval tobbet keresek.
2019. júl. 11. 08:48
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Ebből is látszik, hogy hazudsz.. A közalkalmazotti bértàbla adott. Ha van adókedvezményed, legfeljebb akkor vihetsz haza többet. Vagy ha egyetemi végzettséged van, nem főiskolai. De úgyis bőven nettó 200 alatt vagy pàlyakezdőként és utána évekig..
2019. júl. 11. 08:52
 16/25 anonim ***** válasza:
34%

Én sem panaszkodok a keresetemre.

De ha a fideszesek azon az elven vannak, hogy aki többet akar elérni, az tanuljon és dolgozzon jobban - én is ezt gondolom -, akkor mégis, minek a CSOK?

2019. júl. 11. 09:12
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
2008 óta nem volt illetményalap emelés a közszférában. Ugyan én 4 év munkaviszonnyal valamivel nettó 200 felett viszek haza, de az is annak köszönhető (nem számítva a felsőfokú végzettségemet), hogy az önkormányzat képes kigazdálkodni a bérkiegészítést. De nézzük meg a kormányhivatalokat. Amúgy is létszámhiánnyal küszködtek, erre felállíttattak onnan több száz alkalmazottat és most csodálkoznak, hogy az összeomlás szélére került az egész. A kollegám feleségének, aki ott dolgozik, inkább kifizették pénzben a szabadságot, mert olyan kevesen vannak irdatlan nagy terhelés mellett, hogy egy ember kiesését sem tudnák megfelelően pótolni.
2019. júl. 11. 09:15
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Bértábla van, csak magánórákat adva kereshetsz többet tanárként. Én egyetemen tanítok, de nem ebből élek.
2019. júl. 11. 09:21
 19/25 anonim ***** válasza:
72%

a kérdésre válaszolva (az emberek ahelyett hogy folyamatosan a fideszt szapulnák miért nem tesznek az életükért, hogy jobb legyen?") :

Mert nem mindenki önző véglény, van aki átlátja, h pl. sokezercsillárnyi forintos stadionok, stb. helyet lehetne másra is költeni (oktatás kórház). És nem, az nem megoldás hogy én összerakom az életem, az ország, meg mindenki más rohadjon meg.

"A kormany arra valo, hogy vegrehajtsa a parlamenti tobbseg altal megszavazott torvenyeket, intezkedeseket." - muhaha, a parlementi többség a szavazók kisebbségét reprezentálja (44% = 2/3)

2019. júl. 11. 10:18
 20/25 Alain Delon ***** válasza:
74%
Mindegy, akárki akármit mond, az a lényeg, hogy liberális. Azt időnként egy nagy szakértőnek meg kell állapítania, hogy liberális. Még szerencse, hogy vannak ilyen szakértők, akik megállapítják, hogy liberális.
2019. júl. 11. 10:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!