Miért háborognak egyesek a CSOK miatt, meg az kormány új támogatásai miatt, hogyha ezek igenis hatalmas kedvezményt jelenthetnek egyeseknek, és jól jön a családoknak a plusz pénz?
Nyugaton nem egy havi fizetés egy albérlet.
Nálunk mivel rengetegen csalnak,feketéznek,így az is torzítja az árakat.
A 46. 71 százalékos választ írtam én, a másik nem én voltam.
De kicsit beleszólnék. Nem tudhatod, hogy kinek van tapasztalata és kinek nincs. Nekem van három országból és természetesen ismerem a magyar helyzetet is. Számít? Nem. Miért? Mert nem mindegy, hogy hol, mekkora, ilyen ingatlant bérelsz és mennyi a fizetésed.
Nézd meg a német bérlemény árakat és fizetéseket.
A magyar béreknek egyszerűen utána lehet nézni. Előbb kerestem meg, hogy pontos legyen, KSH: kerekítve az adatokat, bruttó átlagkereset 2010:200 ezer, 2019:356 ezer ami 236 ezer nettó, ennyi idő alatt ez 1.78x szorzó.
A magyar albérlet árakra igaz, hogy nagyjából követték az átlagbér növekedést.
Ugyan nem az albérletek témájához tartozik, de az ingatlan árak már nagyon megelőzték a bérnövekedést, mert az ingatlanok árainak szorzója 3x - 4x lett, de inkább már lassan 4x és ez nem 2010 óta, hanem csak 2014 nyarától számítva, mert akkor kapcsoltak turbo fokozatra az árak. Ezt onnan, hogy speciel ismerem a 2014 évi eleji árakat és a jelenlegieket nem ütközött nehézségekbe megnézni. Nem vitás, a CSOK segíthet a családoknak, kompenzálja az ingatlanok árának növekedését, jobbára már azt is egyre kevésbé. Nemhogy Budapesten, de már vidéken is rendesen kell a családnak a CSOK mellé pénzt tennie, hogy kijöjjön az ingatlan ára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!