Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok a nyugdíjasok...

Mit gondoltok a nyugdíjasok szavazzanak-e kérdésről?

Figyelt kérdés

Nemrég azt az érvet hallottam, hogy "ez már nem az ő jövőjük". Emellett sokat mellette és ellene.

Mit gondoltok a nyugdíjasok, 65-70 év felettiek szavazati jogáról?

2019. jún. 25. 22:00
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
0%

"mert én 99%-ban arrogáns rendkívül büszke idősekbe botlok, akiknek halvány fogalmuk sincs arról, mi történik az országban, világban, internetük nincs, nyelvet nem beszélnek., külföldön 40 éve voltak 1x.

...mert pl. itt vidéken az emberek jelentős hányad azt sem tudja, mi az a Momentum vagy ki a köztársasági elnök."

Leírod ezeket a baromságokat, hittel hiszed is hogy így van és te kéred számon másokon, hogy semmit nem tudnak a világról?

Csak mert TE tudatlan vagy, mert TE nem ismered az időseket, TE rosszul hiszed a dolgokat még nem lesz sem igazad sem jogod ahhoz, hogy elvedd mások szavazati jogát.

Az általad leírtak alapján pont te vagy az akinek nem lenne szabad szavaznia. Nem a korod miatt, hanem mert tudatlan vagy, általánosítasz néhány tapasztalatod alapján és lenézed a másik embert.

2019. jún. 28. 21:57
 22/26 anonim ***** válasza:
66%

#21: "És te, aki youtube videókon meg a facebook világodban éled az életedet úgy, hogy a szüleid alád raktak mindent"

"ők építették fel neked ezt az országot a háború után [...] gyerekeket és unokákat neveltek fel"

No offense, de nem zavar, hogy te is pontosan ugyanúgy általánosítasz? Miben vagy te különb, mint az a válaszadó, akit épp szidsz?

2019. jún. 28. 22:04
 23/26 anonim ***** válasza:
75%

# 21/22

és még tetézed is az újabb hülyeségeiddel :D

„Leírod ezeket a baromságokat, hittel hiszed is hogy így van és te kéred számon másokon, hogy semmit nem tudnak a világról?”

ezeket tapasztaltam x év alatt, az, hogy szerinted baromság, igazából a kutyát nem érdekli.

„ még nem lesz sem igazad sem jogod ahhoz, hogy elvedd mások szavazati jogát.”

és ki mondta, hogy jogom van hozzá, te észkombájn? leírjuk a véleményünkent, erről szól ez az oldal.

„néhány tapasztalatod alapján”

?

és azt honnan tudod, hogy mekkora tapasztalat alapján írom ezeket? ja sehonnan. a klasszikus bullshit érv.

de látom, te ilyen táltosmester vagy, aki csak úgy gép előtt ülve lát dolgokat a másikről, az egyik válaszolóról is simán megállapítottad, hogy a szülei raktak alá mindent. nagyon profi vagy.

„hanem mert tudatlan vagy, általánosítasz néhány”

VS.

"És te, aki youtube videókon meg a facebook világodban éled az életedet úgy, hogy a szüleid alád raktak mindent"

"ők építették fel neked ezt az országot a háború után [...] gyerekeket és unokákat neveltek fel"

te aztán az érvelés bajnoka vagy :DD

először általánosítasz, majd számon kéred rajtam, hogy miért általánosítok, miközben nem is általánosítottam, mert 99%-ot és jelentős hányadot írtam, az általánosítás meg minden tagra való kiterjesztést jelent.

„és lenézed a másik embert.”

még jó, hogy te nem nézel le másokat, mint én, ezért a fiatalokról is tisztelettel beszélsz, ja nem.

.

és ennyi érvelési hibával még te szidod a fiatalokat és nevezel másokat tudatlannak :D:D

csak ismételni tudom: gyanítom, hogy személyedben idős embert „tisztelhetünk”, ha így van, akkor nagyon tipikus idős ember vagy: nagy pofa, fiatalok lenézése megvan szokás szerint, viszont úgy érvelsz, mint egy 10 éves és még azt se érted, mik kellenek ahhoz, hogy vki reálisan szavazhasson.

fogalmazhatnék úgy is, hogy tipikus műveletlen, buta, nagyképű idős ember vagy.

2019. jún. 29. 02:41
 24/26 anonim ***** válasza:

#22,23

Persze persze. Alig egy héten belül voltam én már túl fiatal meg öreg ember is amiatt, hogy az illetőnek nem tetszett a véleményem. Pont nem vagyok egyik sem, de ez lényegtelen.

A kérdés ez volt - ha már elfelejtetted volna: "Mit gondoltok a nyugdíjasok, 65-70 év felettiek szavazati jogáról?" Nem egy-két emberéről, hanem általánosan mindről és te is az összes szavazati jogáról beszéltél.

Bármennyire is fájdalmas számodra de a tények bizony tények, a világháború után élt és dolgozó emberek azok, akik neked és másnak is ezt az országot felépítették, újjá építették. Ők pontosan ez a generáció, a ma 65 év felettiek és a korban hozzájuk közelítők.

Ahogyan bármennyire is meglep, de bizony általánosságban kijelenthető, hogy ők azok akik mára már unokákat, gyerekeket neveltek fel és megtapasztalták - nem elképzelték - ennek minden részét, felelősségét. Tény, hogy rólad és a hozzád hasonlóról látszik hogy sokan bizony nem voltak sikeresek a nevelésben, de talán mostanra, hogy az alapvető jogaikat kérdőjelezitek meg, már éppen jól látják hogy hol és mekkorát hibáztak közben.

Az meg hogy hiányzanak az ismereteid, nincs megfelelő tudásod, lenézed az embereket, az nem általánosítás. Nagyon konkrétan bizony rólad szól és abból következik amiket te itt leírtál.

2019. jún. 29. 06:38
 25/26 anonim ***** válasza:

„Persze persze. Alig egy héten belül voltam én már túl fiatal meg öreg ember is amiatt, hogy az illetőnek nem tetszett a véleményem. Pont nem vagyok egyik sem, de ez lényegtelen.”

lehet, hogy ez azért van, mert úgy írsz, mint egy 70 éves, 4 elemivel rendelkező öregember.

?" Nem egy-két emberéről, hanem általánosan mindről és te is az összes szavazati jogáról beszéltél.”

te nagyon okos, talán azért, mert az szavazati jog minden egyes idősre vonatkozik/nem vonatkozik, ha kor alapján húzunk egy vonalat, 18 éves kor alatt sem szavazhatnak, hiába vannak értelmes 16 évesek, egyébként meg azt is írtam, hogy jobb lenne vmilyen teszt.

„Bármennyire is fájdalmas számodra de a tények bizony tények, a világháború után élt és dolgozó emberek azok, akik neked és másnak is ezt az országot felépítették, újjá építették. Ők pontosan ez a generáció, a ma 65 év felettiek és a korban hozzájuk közelítők”

persze minden egyes ember személyesen építette újjá az országot. egyébként háborúk után újjá szokták építeni az országot, azok az emberek, akik pont akkor élnek. most ennek meddig tapsoljunk? a kutyát nem érdekli már ez 2019-ben, az viszont igen, hogy a sok tudatlan migránsoktól rettegő nyugdíjas leszavaz a fideszre, és tönkreteszi a jövőt.

„hogy ők azok akik mára már unokákat, gyerekeket neveltek fel és megtapasztalták - nem elképzelték - ennek minden részét, felelősségét”

te nem tudsz olvasni, vagy szövegértés nem megy? az első oldalon már leírtuk, hogy mi a f-ranc köze vannak, hogy vki felnevelt gyereket ahhoz, hogy megítélje, kire kell szavazni? ezt a baromságot még hányszor fogod meg leírni?

„Tény, hogy rólad és a hozzád hasonlóról látszik hogy sokan bizony nem voltak sikeresek a nevelésben,”

sztem ne erőltesd a pszichologizálást, mert nem értesz hozzá, arról meg halvány fogalmad sincs, hogy én miben és mennyire vagyok sikeres.

„Az meg hogy hiányzanak az ismereteid, nincs megfelelő tudásod”

ember, azért ne röhögtess már :DD te beszélsz tudásról? a hozzászólásaid hemzsegnek a helyesírási/érvelési hibáktól, gondjaid vannak a szövegértéssel, alapvető logikával. gyakorlatilag érettségizni sem szabadott volna engedni.

„lenézed az embereket, az nem általánosítás. Nagyon konkrétan bizony rólad szól és abból következik amiket te itt leírtál.”

lenézem az embereket? ilyet hol írtam? az általánosítás meg arra írtam, amit en bloc a fiatalokról írtál.

na jó sztem én befejeztem veled.

te nagyon jó illusztráció lehetnél a Dunning-Kruger hatásra: negyed annyit nem tudsz, mint a hozzászólók többsége, de jelentősen túlbecsülöd a tudásod és azt sem veszed észre, hogy sokkal értelmesebb emberekkel állsz szemben.

és megjegyezném, hogy te példád is jól mutatja, hogy elkéne vmilyen belépő teszt a szavazáshoz: hiszen neked sem kéne szavaznod, mert egy 14 éves gyerek logikájával/szövegértési képességével rendelkezel. engem végül is nem zavarnak a hozzád hasonló buta emberek, csak ne szavazzatok, legyen annyi önkritikátok, hogy otthon maradtok.

részemről ennyi.

2019. jún. 29. 07:56
 26/26 anonim ***** válasza:
48%

Ha logikusan nézzük, tényleg nem kéne szavazniuk olyanoknak, akik már sokat nem fognak élni.

de persze ezt nem lehet megcsinálni. Ahogy valaki írta, hogy belépő teszt bőven elég lenne, a nyugdíjasok nagy része ki is esne.

Az, hogy milyen szinten vannak a magyar nyugdíjasok, jól mutatja, hogy semmi másuk sincs, mint az életkorukkal való dicsekvés meg "mi építettük fel az országot" hazugság mantrázása.

Nem hőbörögni kéne meg szidni a fiatalokat, hanem gondolkodni, olvasni, példát mutatni viselkedésben.

2019. júl. 10. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!