Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok a nyugdíjasok...

Mit gondoltok a nyugdíjasok szavazzanak-e kérdésről?

Figyelt kérdés

Nemrég azt az érvet hallottam, hogy "ez már nem az ő jövőjük". Emellett sokat mellette és ellene.

Mit gondoltok a nyugdíjasok, 65-70 év felettiek szavazati jogáról?

2019. jún. 25. 22:00
1 2 3
 11/26 Balogh Bence 2019 ***** válasza:
90%
Abban egyetértek, hogy halála után senki se szavazhasson. De amíg a várható élettartam lassan eléri a 80-at, milyen alapon mondod azt, hogy egy 70 évesnek ne legyen beleszólása élete következő négy évébe?
2019. jún. 26. 06:34
 12/26 anonim ***** válasza:
65%

#3 ja sok hasonlóságot vélnek felfedezni a kádári kormányzattal, és a mostanival, ezért is szavaz a többség az újkádárista fideszre, mert azt hiszik, akkor olyan fiatalok lesznek, mint a "boldog békeidők"-ben.

Az nem baj ha a gyerek a "hanyatló" nyugaton kalandozik, mer há' a 'zeu oda küldte...

2019. jún. 26. 07:53
 13/26 anonim ***** válasza:
56%

Mivel már nincs jövőjük, így nem tudnak a jövőjükről dönteni.

Engem nem zavar amúgy, amikor egy ÉP nyugdíjas szavaz valakire, és azt érvekkel is alátámasztja.

Ellenben amikor a bivalybasznádi vályogházban "élő" 80 éves alzheimeres szemilis vénasszony modnja, hogy "A Obán Viktor úr! elnök úrra szavazok! 'Me adott kumplit"... Na akkor válik jogossá ez a kérdés.

Egyébként ezt a hülyeséget, hogy az élettapasztalat miatt pont nekik kell szavazni, hagyjuk.

A 80%uk valami zsákfaluban egyezte a répát, életében nem járt sehol, és semmit nem tud a gazdaság jelenlegi működéséről.

Szerintem ha van alsó, akkor lehet felső korhatára is.

Mindenesetre az nonszensz, hogy ők a legnagyobb szavazóbázis.

2019. jún. 26. 07:53
 14/26 anonim válasza:
66%

Ja...

Kedves 3as

Óriási élettapasztalatuk van.

3/4-e nyolc általánossal ment meló után a mezőre dolgozni.

Sehol nem jártak soha.

Évente egyszer lementek a balatonra mert az a riviéra nekünk

A mai világról semmit nem tudnak. Konkrétan semmit.

Nagy részük ma arról dönt hó végén hogy a farhátat vagy a szívgyógyszert vegye meg.

Óriási élettapasztalat.

2019. jún. 26. 07:58
 15/26 anonim ***** válasza:
0%

Aha, persze. És te, aki youtube videókon meg a facebook világodban éled az életedet úgy, hogy a szüleid alád raktak mindent, te majd mindent jobban tudsz náluk ugye?

Gondolom olyan apróság, hogy ők építették fel neked ezt az országot a háború után, át és túlélték a szocializmust, rendszerváltást, gyerekeket és unokákat neveltek fel, dolgoztak már 30-40-50 évet, az nem számít. Te mindent jobban tudsz náluk.

Csak a valóságot nem, de hát az neked nem is fontos, ugye?

2019. jún. 26. 09:32
 16/26 anonim ***** válasza:
61%

Egyszer te is leszel öreg,már ha megéled.

Jól be lennél fosva ha nem szavazhatnál és ki lennél szolgáltatva egy nyugdíjasellenes politikának

2019. jún. 26. 11:33
 17/26 anonim válasza:
86%

14

Egyrészt nem facebookon, és youtube-on nőttem fel.

Másrészt lehet jobban belelát az a világ dolgaiba, működésébe 2019-ben akinek van internete otthon, tud válogatni a független sajtó közül, sőt! Képzeld akár külföldi, hitelen híreket követ. Ellenben azzal akinek van 3db állami TV csatonája, meg bedobják neki a megyei lapot.

Ez az ők építették fel az országot dolog azért eléggé demagóg nem gondolod? Mit építettek a panel tömbökön kívül??

Végül pedig nem rakták alám semmit, anyám egyedül nevelt. Konkrétan mindent magamnak kellett megteremteni. De Te, a géped mögül ezt is jobban tudod.

2019. jún. 26. 12:07
 18/26 anonim ***** válasza:
Nem az ő jövőjük? Viszont az ő jelenük. Tényleg nem kellene beleszólniuk?
2019. jún. 26. 12:14
 19/26 anonim ***** válasza:
83%
Nem azt mondom, hogy vegyék el a szavazati jogukat, de legyenek követelmények, amiknek meg kellene felelniük, hogy szavazhassanak, például, hogy tudják egyáltalán miről szavaznak.
2019. jún. 26. 14:07
 20/26 anonim ***** válasza:
77%

#15:

pedig van abban igazság, amit a 14-es mond.

és ne haragudj, de irtózatos baromságot írsz. attól, hogy felneveltek gyerekeket, jobban képben lesz a politikával? Nem. vagy hogy dolgoztak 40 évet? Hát nem. Tipikus x évet leéltek = bölcs, tiszteletre méltó emberek, na persze.

hol vannak ezek rendkívül művelt, józan gondolkodású idősek? mert én 99%-ban arrogáns rendkívül büszke idősekbe botlok, akiknek halvány fogalmuk sincs arról, mi történik az országban, világban, internetük nincs, nyelvet nem beszélnek., külföldön 40 éve voltak 1x.

feltételezem, te is idős lehetsz, és megértem, hogy xar szembenézni ezzel, de vszínűleg a „legutolsó energiaital-függő szemtelen fiatal” is többet tud a világról, mint bármelyik random idős.

-

a kérdésre válaszolva: tény, hogy elgondolkodtató, hogy akinek 5 éve van az életéből, az szavazzon, de jobb lenne vmilyen teszt (tudom, ez senkinek sem érdeke) alapján szavazni, mert pl. itt vidéken az emberek jelentős hányad azt sem tudja, mi az a Momentum vagy ki a köztársasági elnök.

2019. jún. 28. 11:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!