Mit gondoltok a nyugdíjasok szavazzanak-e kérdésről?
Nemrég azt az érvet hallottam, hogy "ez már nem az ő jövőjük". Emellett sokat mellette és ellene.
Mit gondoltok a nyugdíjasok, 65-70 év felettiek szavazati jogáról?
Nos, ebben erősen van valami.
A nyugdíjasoknak is van családja (általában), ahogy én is kompetensnek gondolom magam, hogy megnyilvánuljak a nők elleni erőszakban, ugyanis van egy feleségem, és hamarosan lehet, hogy kislányom is lesz, és én azt szeretném, hogy nekik is jó legyen. Ahogy ők is megnyilvánulhatnak a férfiakat érintő kérdésekben is.
Egy cenzus létrehozásával pedig csínján kell bánni, mert a nők szavazati joga ellen is érvelhetnél, hogy őket az ösztrogén mennyisége miatt könnyebb érzelmileg manipulálni. Akkor már szigorúan csak a negyvenes, legalább 2 diplomás, 3 nyelvet beszélő, 4 gyerekes, 1 családi házzal és stabil jövedelemmel rendelkező házas jól fésült férfiak szavazhassanak, akiknek dús a szakálluk.
Az a baj, hogy azért akarnak egyesek ilyen kritériumokat bevezetni, mert ebben látják xy párt elleni ellenszert és nem azért, mert komolyan is gondolják, hogy ettől jobb lenne.
Könnyebben megvezethetők? Akkor a Jobbiknak/Momentumnak/LMP-nek miért nem megy? Most a Fidesz vagy az MSZP/DK vezeti meg őket?(kb. nagyságrendileg ugyanannyian szavaznak jobbra is meg balra is) A Fidesz az új generációs pártokat a nyugdíjasok miatt veri nagyon, míg az MSZP/DK-t meg a fiatalok támogatása miatt.
Aki eszénél van az szerintem szavazhasson, az átlag nyugger 75-76 éves koráig él(sőt igazából tovább, mert a várható élettartamban benne vannak azok is akik bőven nyugdíjkorhatár előtt elpatkoltak) akkor az adott kormány az ő hátralévő életüket is meghatározza.
Nem, ne szavazzanak. Már öregek.
Majd pár évvel később ki lehet zárni a szavazásból az 55-65 év közöttieket is, hiszen a szavazók nagyobbik része szerint már ők is öregek lesznek hozzá.
Aztán majd az 55 év alattiak nagyobbik része is fiatalabb lesz 45 évnél, hát ki lehet zárni a 45 felettieket is, végül is ők is öregek már, minek szólnának bele.
Minek elaprózni a dolgot? Mond ki hogy csak azok szavazhassanak akik úgy döntenének ahogyan neked (vagy aki azt az érvet mondta) elfogadható. Minek a cécó az általános szavazati joggal. Ha el lehet venni bárkitől - akkor miért ne vennénk el majdnem mindenkitől?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!