Fideszesek, támogatnátok a Fideszt ha bevezetné az abortusz teljes tiltását (kivéve erőszak, stb. )?
"Egy elromlott f...asz messze nem hasonlítható egy nem kívánt gyerek kihordásához, és a vele járó egészségügyi kockázatokhoz.
Ha meghalsz egy balesetben, nem szedhetik ki egyetlen egy ép szervedet sem a holttestedből, ha életedben nem adtad meg rá a beleegyezésedet, még akkor sem, ha ezzel garantáltan megmenthetnének minimum egy másik életet."
Látod-látod, ilyen amikor a mély sötétség előtör, bizony abból ennyi ostobaság lesz mint amiket te összehordtál.
1. nem vagyok férfi
2. szerintem veled ellentétben nekem van 3 gyerekem, én tudom, hogy milyen egy terhesség, milyen egy életet kihordani
3. ahogyan szerintem veled ellentétben én veszítettem is el terhességet, tehát azt is tudom, milyen testi, lelki következményei vannak. Ahogyan én láttam milyen egy 11 hetes magzat, mekkora, mennyire kész kis ember, miközben 12 hetesen még megölhető
4. szerintem veled ellentétben nekem van felnőtt fiam és tudom jól mennyire nem képesek még megfelelő döntést hozni akár a saját testükről is. De ebben nem mások a lányok sem - te még most sem érted az egészet.
5. jogod van ahhoz hogy ne szülj gyereket. Ezért vannak a fogamzásgátló szerek és senki nem kényszerít a szexre sem.
6. Magyarországon nem előre kell belegyezni a szervek adományozásába, hanem előre kell megtiltani hogy megtegyék. Vagyis süketelsz összevissza, de nem is ismered a valóságot.
Elfogult vagy és teljességgel tájékozatlan. Elképzeléseid vannak és nem tudásod. pont úgy ahogyan elkönyvelted, hogy aki nem ért veled egyet az csakis férfi lehet, éppen ilyen butaság a többi is. Attól mert agresszívan és trágár módon írod le a mondandódat még cseppet sem lesz igazad.
Pattogsz a hülyeségeden tovább.
ABORTUSZ
ERRŐL van szó. Talán az, hogy van gyerekem, tudom milyen a terjhesség, tudom milyen életet adni és tudom mivel jár elveszíteni egy terhességet AZ tesz alkalmasabbá a kérdésben megnyilvánulni, mint téged. Aki még azt sem képes felfogni, hogy ha valaki TUDJA mi történik az nem felhatalmazva érzi magát arra, hogy véleményt mondjon, hanem az tudja mi van és EZT elmondja.
De persze neked, akinek fogalma sincsen a dolgokról, biztosan csakis neked lehet igazad, ugye?
46% Az megvan, hogy te egy személy vagy, önálló döntésekkel, és egyedi, saját tapasztalatokkal? Felfogod, hogy nem vagy a női nem szószólója? (már ha tényleg nő vagy, ami elég bizonytalan feltételezés egy anonim oldalon)
Senkit sem érdekel a magánvéleményed arról, hogy hogyan, és mi alapján kéne másoknak döntést hozniuk a SAJÁT ÉLETÜKRŐL,mint ahogy más sem hozhat döntést rólad.
Te úgy élted az életed, ahogy neked a legmegfelelőbb volt, de ez soha de soha nem fog feljogositani téged arra, hogy a kéretlen, felesleges véleményedet rahúzd olyanokra, akik szintén szeretnék élni a saját életüket. Ha nem támogatod az abortuszt, akkor ne menj abortuszra, ha teherbe esel. Eddig terjed a hatásköröd az abortuszvitában, de nem tovább. Eddig terjed minden egyes ember véleménye: a saját életéig.
Te teljesen hülye vagy?
Már finomabban nem tudom kérdezni. Ez egy nyilvános fórum ahol egy kérdésre válaszolunk mind. Te mi a frászt keresel itt és miért veszed magadnak a bátorságot hogy más véleményét, megszólalását kritizáld, beleszólj? Hogy jössz te ahhoz, hogy eldöntsd, másnak a véleménye nem számít - miközben te éppen úgy csakis a saját véleményedet írod le?
Tényleg ennyire el vagy szállva?
Neked ELKÉPZELÉSED, FELTEVÉSED van én viszont TUDOM? mert ÁTÉLTEM: Nem a véleményemet írtam le, hanem a tapasztalatomat. Ha neked a valóság nem számít akkor mit keresel itt?
Mégis mikor írtam én bármi olyat hogy én lennék a nők szószólója vagy egyáltalán bármit amiben nem a saját dolgaimról lett volna szó?
Leírtál valamit és ARRA én meg mást írtam. Mégis mi jogosít fel téged arra, hogy magadat nevezd ki bárki szószólójának? Vagy te nem tetted? Akkor ne írjak ilyet csak neked lehet akkor is ha én nem tettem semmi hasonlót se?
Feltételezted hogy férfi vagyok csak mert vitába szálltam veled. Tévedtél. Ahogyan abban is hogy a nők veled értenek egyet. Nem teszik. Van aki ige és van aki nem, de szerencsére kevesen vannak akik igen. Ez a te bajod, te fogsz szenvedni tőle, mert egyszer te is eljutsz oda hogy rájössz mekkorát tévedtél. Nem érdekel, te dolgod. De az már nem a te dolgod, ha 16 éveseknek akarsz vazektómiát vagy ha az abortuszt laza kis akciónak, a nő jogának nevezed, mert nem az. A nőnek ahhoz van joga, hogy NE essen teherbe, ha megtörténik annak következményeiről már a társadalom dönthet, a közösség határozza meg mit tehet és mit nem. Mert a terhesség már egy életet jelent és annak "megszüntetése" minden formájában ennek az életnek a kioltását jelenti. Szépítheted magad számára de ettől még az abortusz, a művi vetélés éppen úgy az élő ember megölése, az élete elvétele lesz. A te magad véleményét mondhatod el, hogy úgy gondolod, ez nem számít. de ahhoz nincs jogod, hogy másnak a véleményét meg semminek nevezd, csak mert nem egyezik meg a tiéddel. vagy mert neked kényelmetlen lenne beismerned, hogy bizony, az a nő aki abortuszra megy az megöli a saját magzatát.
kenegetheted, de a sz*r attól még sz*r marad ha becsomagolod valami trendi szövegbe a nők önrendelkezéséről.
És bizony a társadalom tagjainak joga van tudnia a valóságot, azt hogy mit is tesz, miről is hoz döntést amikor egy 16 évesnek engedi a vazektómiát vagy legálissá teszi az abortuszt. Mert ennek tudatában kell meghoznia a döntését, akkor lesz a társadalom számára elfogadható.
Azért szabad nálunk az abortusz mert azok akik úgy gondolkodnak, mint én, azok eléggé toleránsak és elfogadják azt a véleményt is, hogy mások meg másképp gondolkodnak és a jelen társadalmunkban még nem adatott meg minden ami lehetővé tenné az abortusz tiltását. Pontosan azért lehetséges, mert ki tudtak egyezni a társadalom tagjai abban, hogy mi az ami még elfogadható. Azonban biztosra veszem, hogy ha mindenki tudná hogy pontosan mit jelent, akkor még szigorúbbak lennének a feltételek. Ahogyan azt is tudom - mert elég sokat hallottam olyanok véleményét akik valóban átestek abortuszon - hogy nagy részük teljesen másképpen döntött volna ha tényleg tudja mi történik, mit tesz és nem csak a hozzád hasonlókra hallgat a trendiségről, nők jogairól meg hasonlókról. Ha tudta volna, hogy sokkal nagyobb veszélyei, sokkal súlyosabb következményei vannak az abortusznak és bizony, hogy lelkileg egy életre meg tudja nyomorítani az embert.
De nem TUDOD, hogy más mit él át, értsd már meg, aztán még te pampogtál itt arról, hogy más fogja be a száját, mert nálad van a terhesség minden titkának kulcsa.
Nem. Tudod. Hogy. Más. Mit. Él. Át.
Csak azt, hogy TE mit éltél át.
Maga a kérdés pedig arról szól, hogy vonják-e meg a nőtől a döntés jogát, nem másról, és sajnálom ha ezt nem értetted meg.
Egészen biztos vagyok benne, hogy te mindent átéltél már a világon, sőt abban is, hogy minden abortuszon átesett nő egyből odarohan hozzád, hogy elmondja, hogy meeeennyire megbánta a döntését, de a kérdésre továbbra is az a válasz, hogy a döntés mindig az ember sajátjáé. Az pedig kib aszott nagy, agyhalott hülyeség, hogy az abortusz "trendiség". Ha nem írtad volna le vagy 50szer,hogy te a világon mindent jobban tudsz mindenkinél (bocs, csak a nőknél) , akkor azt hinném hogy full kretén vagy. Nem trendiség. A lakosság többsége még mindig gyilkosságnak tartja az abortuszt, ami meg is látszik az abortuszt körülölelő vitákon. Pont, hogy nem kell még nagyobb lelkifurdalást kelteni a nőkben azért, mert hoznak magukért egy döntést. Mert akkor tudod... Lehet hogy kevesebben is bánnák meg az abortuszt.
Az abortusz trendi...
Na, mára is elég az internetről, b@ssza meg.
Látom, annyira agyadra ment a lila gőz, hogy a leírt szövegből még részeket sem vagy képes felfogni, megérteni. csak azt nem tudom honnan veszel olyan vadbaromságokat hogy én ezt vagy azt írtam le - mikor nem írtam le. Ott van, elolvashatnád, megnézhetnéd, megérthetnéd, de nem, te ragaszkodsz a saját elmeroggyant elképzelésedhez arról mi van ott és neked lényegtelen, hogy nincs ott olyan, még hasonló sem.
Nem baj. Legalább látom, hogy nem érdemes tovább vitázni. Nincs kivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!