Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kellet ezt elmondania...

Miért kellet ezt elmondania az anyámnak? Többi lent.

Figyelt kérdés
Nos az anyám ez el

2019. febr. 2. 22:09
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

Nagyon ideges vagyok ezért félre nyomtam a telefont bocsi.

Nos az anyám ezelőtt 21 éve születésem után eldobott csak gyűlöletet éreztem iránta. Majd most pár napja elmondta hogy ki az apám az apám meg nem más mint a nagy bátyám. Aki elvileg megerőszakolta öt és így lettem én. Emiatt nagyon Rosszul érzem magam. És csak arra tudok gondolni hogy én mint hulladék miért élek és miért nem vetett el engem.

2019. febr. 2. 22:13
 2/15 anonim ***** válasza:
97%

Cseppet sem vagy hulladék, emiatt ne ess kétségbe!!!

Hogy anyád miért mondta el? Ő ad rá feleletet, de alighanem nyomta őt a lelkiismerete, habár akaratán kívül esett teherbe. Ő sem, de te sem tehetsz erről.

Azt tanácsolom, hogy ne emésszed magad, idővel elrendeződnek a gondjaid, éld az eddigi normális életedet! Anyádat is megértem (biztos, hogy megértem?), hogy lemondott a felnevelésedről...

2019. febr. 2. 22:19
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Keress fel szakembert.
2019. febr. 2. 22:20
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Most teljesen komolya, menj el pszichológushoz. Nem jó az, ha magadban gyötrődsz.
2019. febr. 2. 22:21
 5/15 A kérdező kommentje:
Majd ha máshol nem a suliba elmegyek a pszichológushoz, de ezzel csak az a gond hogy eddig is rengetegen bántottak vagy azért mert nevelőszülőknel vagyok vagy azért mert asperges vagyok vagy pedig a nevelő szüleim (inkább nevelőanyam) vert nem egyszer véresre. Kb 15 éves koromig utána abba maradt az és “csak” lelkileg alazott meg szóval nem tudom hogy hogy nyíljak meg. Akar egy pszihologus előtt akar egy barát előtt.
2019. febr. 2. 22:30
 6/15 anonim válasza:
100%
Lehetőséged van arra, hogy új életet kezdj. Ha a nevelőanyád ver, akkor szólj valakinek, menjetek el a gyámügyre, sőt rendőrségre, ha maradandó sebeid vannak, és meg tudod mutatni, akkor az mégjobb. Az igazi anyádat meg lehet érteni, de ettől függetlenül szörnyű ami történt. De a saját életedet te úgy alakítod ahogy akarod, tanulj el minél több jó példát, és törekedj arra, hogy jobb ember lehess azoknál, akik most körbevesznek. A döntés a te kezedben van, és ha változtatsz és magadból egy kitűnő embert teszel, és a szebb jövőért harcolsz és eléred, már se fogod úgy érezni, hogy egy szardarab vagy. Főleg, hogy így se vagy az, mivel minden rajtad múlik, és épp azért értékes minden ember, mert irányítani tudja az életét, csak tenni kell érte. Vedd fel a kesztyűt, légy erős. Hajrá!
2019. febr. 2. 23:27
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát menj vissza ahhoz a dokihoz, aki az asperger diagnózist adta. Ő már nem annyira idegen, nem?
2019. febr. 3. 01:24
 8/15 anonim ***** válasza:
89%

Nem jó irányból nézed a dolgot.

Eddig csak annyit tudtál, hogy gyűlölöd anyádat amiért eldobott téged. Most viszont már tudod, hogy nem veled volt baja, hanem őt is bántották és nem látott más lehetőséget. Téged is sokat bántottak, hát jól tudod milyen lehetett neki. Talán ez segíthet, hogy ne gyűlöld többet.

Ahogyan most már azt is tudod miért nem volt meg eddig az apád sem és hogy nem is jártál volna jól vele.

Végre tiszta lappal indulhatsz, mert már tudod, hogy nem gonoszságból vagy embertelenségből kerültél nevelőszülőkhöz. Ahogyan tudhatod, hogy anyád mégis szeretett legalább annyira, hogy kihordjon és megszüljön téged - pedig nagyon könnyen elvetethette volna a terhességét.

Sok nő akkor is az abortuszt választja ha nem ilyen módon esik teherbe, anyád mégis életet adott neked. Felnőtt ember vagy, ideje hogy ne az ő rossz életüket éld, hanem a sajátodat. Ahogy más is írta neked, az életedet pedig te alakítod. Tedd jobbá! Ne azt nézd amid nincsen, hanem amid van. Szerintem nagyon jó, hogy megtudtad végre ezeket a dolgokat, most az kellene, hogy a hasznodra fordítsd, hogy a megfelelő irányból nézd és gondold végig.

2019. febr. 3. 01:29
 9/15 Karena26 ***** válasza:
33%

Kedves kérdező!

Az lehet, hogy édesanyáddal ezt a teljességgel elítélendő dolgot tette az apád (!), de a legeslegjobb dolog lett ebből: a világra jöttél te, kárpótlásul. Az emberi élet a legnagyobb kincs. Mindenkié, a tied is. Az, hogy annak idején, mikor te még nem is léteztél, egy férfi hozott egy nagyon rossz döntést, majd az édesanyád is hibázott azzal, hogy lemondott rólad, mert úgy gondolta, majd más jobban fog téged szeretni, mint amennyire ő ķépes erre, ahhoz neked semmi közöd!!! Ez az ő életük, joguk van úgy elszúrni, és esetleg úgy helyrehozni, ahogy akarják! Biztos vagyok benne, hogy édesanyád úgy gondolta, neked jobb életed lesz másnál, mikor nem vitt haza. Lehetett volna, ha nem állat nevelőszülőkhöz kerülsz. De erről sem te tehetsz!!! Egyszerűen így alakult, de mivel a te életedről van szó, jogod van úgy alakítani, ahogy neked jó! Jogod van élni, jogod van harcolni, és győzni!

Bocsáss meg a szüleidnek, magad miatt, hogy te túl tudj lépni ezen, és új életet kezdhess!

Ha aspergeres vagy, az azt jelenti, hogy az őszinteség embere vagy, és különlegesen jó szíved van. :) És lehet, hogy van valami "szuper képességed". ;) Fedezd fel magadban, kérj ehhez segítséget szakértőtől, és fordítsd a javadra!

És ami a legfontosabb: Jézus Krisztus Urunk annyira szeret téged, és annyira szeretné, hogy személyesen megismerd Őt, hogy érted vállalta a kereszthalált is! :)

2019. febr. 3. 08:06
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Nagyon jó tanácsokat kaptál!

Nagykorú vagy. Úgy veszem ki az írásodból, hogy még iskolába jársz (iskolai pszichológust említettél). Igyekezz jól tanulni, barátnőket, barátokat, jó társaságot szerezni. Ne keseredj el anyád közlése miatt! Hidd el, hogy őt is nyomasztotta ezidáig. Most megkönnyebbült. Nem sejtette, hogy ezzel neked nagy gondot tesz a nyakadra. Talán idővel, amikor megnyugszol, vele is többé-kevésbé rendeződhet a viszonyod. Ne vesd meg őt. (Nem azt akarom mondani, hogy máris ölelgessed őt. Majd kialakul ide, vagy oda...). A pszichológust én is ajánlom. Tárulkozz ki előtte lehető legőszintébben, hogy valóban jó tanácsot tudjon adni. Sok sikert és ne csüggedj!

2019. febr. 3. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!