Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kellet ezt elmondania...

Miért kellet ezt elmondania az anyámnak? Többi lent.

Figyelt kérdés
Nos az anyám ez el

2019. febr. 2. 22:09
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Bocsánat hogy ilyen későn válaszolok, de köszönöm mindenkinek az együtt érző hozzászólásokat. Június végén születésnapom környéken már végre költözök az albérletre amit kinéztem már helyel közel össze jött a pénz. És majd hétfőn elmegyek a pszichológushoz. Még egyszer köszönöm a hozzászólásokat.
2019. febr. 3. 10:47
 12/15 A kérdező kommentje:
#6 van néhány heg az arcomon illetve a hasfalamon, de nem vagyok bosszúálló típus.
2019. febr. 3. 10:50
 13/15 anonim ***** válasza:
68%
Nem a fogantatásunk és a szüleink kiléte határozza meg az értékünket, és nem is az, hogy kik nevelnek fel. Nem lenne jobb, ha nem élnél, hidd el. Az, hogy bosszút állni nem akarsz, már mutatja, hogy te egy értékes ember lettél. Az életed a tiéd, te vagy felelős érte, hogyan alakul. Semmilyen formában nem tehetsz arról, hogyan kezdődött. Édesanyádat nincs okod megvetni, egy rokontól, nemi erőszakból fogant gyermeket nem várható, hogy felneveljen az ember lánya. De nem azért, mert maga a gyerek nem érne annyit, mint bármelyik másik gyerek, hanem mert benne ez olyan sebeket téphetne fel...minden ember más és más, van, aki ezt tudja vállalni, van, aki nem. Anyukád azonban nem vetetett el (ha ezt tette volna, az a meggyilkolásod lett volna, bárki bármit mond) és születésed után sem dobott kukába. Azt remélte, hogy majd más felnevel téged szeretetben, jót akart neked. Hogy élhess, és jó gyerekkorod lehessen, amilyet ő ilyen előzményekkel nem tudott adni. Sajnálatos, hogy a nevelőszüleid nem voltak normálisak. Manapság lehetőség áll a válságterhes anyáknak, hogy nyíltan adjanak örökbe, maguk választva ki a családot a gyereknek, méghozzá olyanokat, akiket előtte ellenőriz a gyámügy. Mindenesetre, ha már az elköltözés előtt állsz, akkor nemsokára megszabadulhatsz a mérgező emberektől az életedben, és minden szempontból előre tekinthetsz. Megtalálhatod a párod, akivel alapíthatsz saját családot, és a gyerekeidnek megadhatod azt a gyerekkort, ami neked nem adatott meg. Ha nem vágysz erre, kereshetsz hobbit, lehetnek barátaid, társas kapcsolataid. Tudd, hogy igenis értékes ember vagy, aki egyszerűen nehezen indult az életben, de hogy megteremtesz-e magadnak egy boldog folytatást, az már a te döntéseiden is áll.
2019. febr. 3. 13:12
 14/15 anonim ***** válasza:
77%

"Az lehet, hogy édesanyáddal ezt a teljességgel elítélendő dolgot tette az apád (!), de a legeslegjobb dolog lett ebből: a világra jöttél te, kárpótlásul. Az emberi élet a legnagyobb kincs. Mindenkié, a tied is.2 Ezt az álszent dumát..... És mennyit szenvedett a kérdező, és az anyukája is? Grat aranyom, mentegesd csak az erőszakolót ezzel a dumával.

Kedves kérdező! Sajnálom hogy EDDIG ilyen szomorú élet jutott nektek. Igen, az anyukádnak is. Remélem, most hogy végre összeszedte a bátorságát, és el merte mondani az okokat, mindkettőtök élete jobbra fordul. Az övé, mert remélem fel tudja dolgozni az iszonyatot amit átélt, és a tiéd is, mert így szembesültél vele hogy nem azért mondott le rólad mert értéktelen, vagy rossz vagy-és ezután lesz merszed azt mondani hogy legelemibb jogod bántalmazás nélküli környezetben élni, SENKINEK sincs joga bántani téged. Remélem,lesz erőd-kitartásod tenni ellne,segítséget kérni és boldog, teljes életed lesz majd.

2019. febr. 3. 13:36
 15/15 anonim válasza:
100%

Én hallottam nőket, akik úgy vélekedtek, hogyha erőszak esetén esnének teherbe, akkor elvetnék a gyereket. A fájdalmukat megértem, de sokan arra hivatkoztak, hogy a gyerek épp arra az aljas féregre emlékeztetné őket. Ezt viszont nem tudom megérteni, mert a gyerek éppen nem tehet semmiről. Talán tehette volna az édesanyád, hogy még magzatként elvetett, de nem tette. Megszült téged, de a felnevelést nem tudta vállalni.

Te semmiképp sem vagy hulladék! Aki tette ezt az anyáddal ő a hulladék!

2019. márc. 14. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!