Az emberek miért szavaznak a fideszre?
"Ha pedig egy fiatal ott van, hogy elvégezte az egyetemet, dolgozik és szeretne saját lakást, de nincs párja vagy nem akarnak 3 gyereket, akkor semmi esélyük lakást venni, olyan drága lett minden."
Valami mesevilágban élhettél. Hol volt itt valaha is olyan, hogy egy fiatal, az egyetem elvégzése után egyedül lakást tudjon venni bárhol? Nem tudsz olyan időszakot felmutatni, ahol nem volt szükség előtte sok-sok éves takarékosságra, családi segítségre, hitelre, hogy lakást vehessen az illető. Egy időszakot kivéve - a devizahiteles válságot, amikor tömegesen akarták olcsón eladni a házaikat, lakásaikat a bedőlt devizahitelesek vagy az árverező bankok.
#41: Én arról beszélek, hogy pár éve még úgy ment, hogy mondjuk 24 évesen megcsinálta az egyetemet, közben már elindította az LTP-t, aztán egyetem után jó állást kapott, majd 26-28 éves kora körül lejárt az LTP, felvett hozzá hitelt és 7-8 millióból tudott venni egy használt lakást.
Ma meg LTP ugye már nincs (ne gyere azzal, hogy csak az állami támogatás szűnt meg, mert a lényegét vették el az egésznek), szóval magának kell valahogy takarékoskodni, akkora hozamot meg SEMMI nem ad, mint az LTP. De hiába tesz félre, ma már 20 millió egy normális panellakás is, ami több, mint a duplája a korábbi árnak! Ekkora hitelt nem fog kapni, szóval gyűjtögethet 35-40 éves koráig, közben meg lakjon az ősök nyakán...
de jövök ezzel. Ugyanis ha te be akarod mesélni azt, hogy az évi 72 ezer forint 4 év alatt akkora összeg, aminek hiányában már nem tudj megvenni azt a lakást amit feltételezel, hogy 7-8 millióért meg tudott volna venni, akkor körberöhöglek. Elemi matek, de segítek, 4x72000, az összesen 288000 forint. 4 év alatt. tegyük fel - nagy kétkedéssel - hogy tudott volna 8 millióért lakást venni, akkor is elő kell teremtenie mellé 7,7 millió forintot. Komolyan ezt akarod beadni, hogy az LTP támogatás megszűnése miatt nem tudna bárki is lakást venni?
44.
Na itt a bibi!!!! Benyaljátok az amerikai filmekből, meg egyéb médiákból, hogy az egyetemi végzettség az egyenes út az anyagi jóléthez. Névre szóló diploma nem = a tudással.
A tufáshoz pedig nem kell feltétlen diploma!
A tudást nem tanítják, hanem vagy valaki a képességeivel szert tesz rá, vagy egy részét birtokolja kiszolgáltatott alkalmazottként. Az egy illúzió, hogy az ember reggel felkel, bemegy álmai munkahelyére, ahol a feladatát mindig, minden körülmények között kifogástalanul ellátja és ezért alulról, felülről, oldalról maradéktalan elismerés, rajongás és álomfizetés jár.
Ha ilyet akarsz légy vállalkozó! Csakhogy az kockázattal jár! Van akinek bejön, van akinek nem.
Nem kell választani most is közösen nyomják.
4 év befizetés, 4x12x20 = 960 ezer. Plusz az állami támogatás 288 = 1248. Ez az összeg tökéletesen elég volt egy 8 milliós lakás önerejéhez. Plusz ugye az ember nem csak magának, hanem pl a gyerekének is tudott takarékoskodni, szóval ha a szülők és a fiatal is nyitott egy-egy számlát, abból 4 év után már a lakás árának a FELE megvolt. Én magam is 5 éve az LTP-vel tudtam lakást venni, igaz nem 4, hanem 6 év takarékoskodás után és az LTP-hez járó kedvezményes hitellel. Ma viszont már nem tudnék, mert olyan magasak lettek az árak. Nem is beszélve arról, hogy az LTP-hez járó, 16 évig fix 3%-os hitelt ma már SEHOL nem kapsz. Legjobb esetben is 4-5 % és max 10 évig fix a kamat, ráadásul vedd fel 20-25 évre... kösz, nem!
Az LTP beszántásával az egyedülálló fiataloktól, a gyerekük önállósodását támogatni akaró szülőktől és a házukat felújítani akaró nyugdíjasoktól vették el a lehetőséget. És miért? Mert szerintük "úszómedencék épülnek belőle" Pfúj! Szembe köpném azt a mocskos szemétládát, aki ezt mondta!
Te meg elhitted a Fidesz hülyeségét, azért kardoskodsz az LTP ellen. Aki viszont kihasználta, az tudja, hogy igenis az egyik legjobb állami lehetőség volt. Nyilván el kellett venni, mert nem a Fidesz holdudvarát gazdagítja...
"Benyaljátok az amerikai filmekből, meg egyéb médiákból, hogy az egyetemi végzettség az egyenes út az anyagi jóléthez."
És neked van diplomád? Képzeld, sokáig nekem sem volt, mégis remekül megvoltam, jól kerestem, de munka mellett, levelezőn megcsináltam. Nem a tudás miatt, az már megvolt, hanem mert jobban megbecsülik az embert papírral.
"van jobb választás?"
Van. Ha mindenki, aki azért szavazott a Fideszre, mert "úgysincs jobb" rátette volna a voksát egy új pártra (teszem azt Momentum, vagy akár MKKP) akkor hopp, rögtön nincs kétharmad, de még az is lehet, hogy nem is nyernek.
Nem kell Fidesz, nem kell MSZP, nem kell DK, nem kell Gyurcsány! Új, friss emberek kellenének, XXI. századi gondolkodással! El kéne már zavarni a sok vén marhát a parlamentből! Takarodjanak mind nyugdíjba, járják be a világot, csináljanak, amit akarnak, de ne szóljanak bele az életünkbe, ők már leszerepeltek, adják át a helyüket az új generációnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!