Szerintetek is pozitív, hogy végre eltörlik az óraátállítást?
Manapság semmi nem indokolja az óra állogatását.
Az óraállogatás abból a korból származik, amikor nem volt meg a megfelelő technológia a világításhoz.
Illetve, a munkarend is más volt.
Az egész művelet felborítja az emberek bioritmusát,teljesen értelmetlen és feleslegesen.
Én a nyárira szavazok.
Nem is értem miért lenne probléma,ha télen kicsit később kelne a nap?
Miért olyan fontos,hogy világosban menjen az ember munkába?Van a járműveken lámpa.
Én délután szoktam tevékenykedni, én örülnék neki.
Ennyi erővel a tied is csak erőlködés, hiszen nyáron így is úgy is neleg van, télen viszont sokat számítana az a plusz egy óra amíg enyhülhetnek a hajnali fagyok.
Nyilván mindkét verziónak megvan a maga előnye és a maga hátránya, de a logikus döntés továbbra is a téli lenne, hiszen
1. az könnyíti meg több ember dolgát a reggeli munkába/suliba menet
2. az könnyíti meg azt az utazást ami nem szabadon választott, hanem muszáj a legtöbbeknek rendszeresen megtennie.
Ne mond már azt hogy olyan világos lenne ami miatt te nem tudnál aludni, meg akkor te mától lassan nem is fogsz tudni aludni?? Arra van a sötétítő húzd be. Évtizedek óta megvan az óra állítás azóta akkor nem is nagyon tudtál a kertbe dolgozni csak izzadsz mint a ló?
Nincs is klímám nincs azért olyan meleg 8 óra körül hogy meglehessen dögleni. Meg amúgy ne ide írogassál akkor menjél lassan aludni mert sötétedik.
1. Az emberek nagy része este 9 után megy aludni.
2. Az emberek nagy része 4 órakor még alszik.
Öngól.
Nézd nem vitatkozunk misem én csak leírtam a tényeket, de az van a téli időszámításban olyan szélsőséges értékek vannak amit senki nem használ ki, konkrétan több hátránya van mint előnye, ellenben a nyári sokkal több világosabb órát eredményezne úgy hogy senkit nem fog megzavarni az alvásban, nem fogja felborítani a hőérzetét, cserébe akkor lennénk világosba amikor azt ki is használjuk.
Mert még egyszer mondom, télen téli időszámításban ugyan úgy sötét van mindenkinek, aki 6-ra megy aki iskolába megy mindenkinek mivel 7:20 körül kel a nap. Az hogy már bent a munkahelyeden vagy iskolába még sötétebb van kicsit ez mért zavar ennyire?
Az mér jobb hogy mire hazaérsz munkából már ülhetsz be a tv elé, mert odakint már lassan hóz sötétség lesz...
" aki 6-ra megy aki iskolába megy mindenkinek mivel 7:20 körül kel a nap. Az hogy már bent a munkahelyeden vagy iskolába még sötétebb van kicsit ez mért zavar ennyire?"
Csak látod itt a baj, hogy most ezt mantrázzák az óraállítás eltörlésének hívei, hogy "de hát télen reggel sötét van mindenkinek" nem nincsen, nagyon nincsen. Igen 7.20-kor kel a Nap december végén, mikor a legrövidebb a nappal, most majd fog 8.20-kor, húsz perccel a hivatalok, iskolák, orvosi rendelők, nyitása után, és a teljes reggeli csúcsidei 6 és 8 közötti roham gyakorlatilag lámpafénynél fog lezajlani. Most pont a legforgalmasabb időszakban már napkelte van.
Nem azon kéne vitatkozni, hogy téli vagy nyári, hanem azon, hogy eltöröljük-e egyáltalán az óraállítást. Ebben kéne szembemenni Brüsszellel, nem éjjel nappal migránsozni.
#6: "Aki szerint a nyárit kell megtartani az hülye, ne is haragudj."
Miért is?
"Gondolom szeretni fogod makd mikor télen fél kilenckor kel végre fel a nap."
Én pl pont letojom. Az irodában úgyis mindig mesterséges fény van, nem oszt-nem szoroz ha a munkahelyen ér a napkelte. Cserébe legalább decemberben is volna még egy kis fény, mikor hazamegyek.
Ellenben nyáron nagyon nem szeretném, ha már hajnal 3-kor világosodna.
Szóval egyértelműen a nyárit kellene meghagyni! És ha emiatt hülyének gondolsz, szíved joga, én tudom, hogy nem igaz, a véleményed meg lepereg.
#10: "Viszont a télit jobb lenne megtartani."
A nyári későbbi sötétet még el lehet fogadni, de most is zavaró, hogy télen már sötétben mégy haza, ha meg a téli maradna, akkor nyáron már hajnal 3-kor világosodna, az miért jó?
#13: "Azért mikor a reggeli csúcsidőben, esnek kelnek majd a gyalogosok, törnek a combnyakak, csúsznak bele a kocsisorba a tömött csuklóbuszok a tükörjégen"
Tükörjég nappal is van, ráadásul egy óra nem sokat jelent ebből a szempontból, a ráfutásos balesetek meg a nem megfelelő sebességből és követési távolságból adódnak, szóval az érved itt meg is bukott.
#17: "Csak épp ez nem reális indok, mert nem egy gyakori jelenség hogy valaki azért nem csinál semmit délután, mert neki pont az az egy órás intervallum kellett volna amit a nyári időszámítással nyer."
Éppenséggel de. Én pl. munka előtt leviszem a kutyát sétálni. Télen ez így is - úgy is sötétben történik, mert hétkor már úton vagyok a munkába. Munka után viszont sokkal jobb, ha még kicsit világos van, nekem is és a blökinek is.
Nem tudom aki szerint télen reggel 7 - 8kor világos van az hol él, az északi sarkkör felé.
Mert nem nagyon nincsen a reggeli rohanás kb 6 és 7:30 között tart, az hogy esetleg már kezd pirkadni az nem nappali világosság, nagyon jól tudom, hogy késő őszi, téli napokon a 7:05-ös buszt korom sötétségbe várom.
Leszállok a buszról bemegyek iskolába, korom sötétség minden terembe nyomja fel a neont mindenki. Az hogy még egy fél órával tovább fog égni a neon, számomra teljesen mindegy, inkább még délután maradnék a világosba még a közérzetem is, jobb hurrá milyen jó lenne amikor 15:30-körül már sötétedne, hát vége sincs a 8. órának még akkor.
Ne őrjítsetek már meg..
"Nem tudom aki szerint télen reggel 7 - 8kor világos van az hol él, az északi sarkkör felé."
Látom a földrajz nehezen megy...télen az északi sark nagyobbik részén fel sem kel a Nap.
"nagyon jól tudom, hogy késő őszi, téli napokon a 7:05-ös buszt korom sötétségbe várom."
Akkor irány a szemészet! Jó eséllyel farkasvakságban szenvedsz. (addig is vegyél magadhoz sok A-vitamint, az gyakori okozója ennek, ha örökletes változattól szenvedsz, akkor így jártál)
"Leszállok a buszról bemegyek iskolába, korom sötétség minden terembe nyomja fel a neont mindenki."
Mondom farkasvakság, újabb tünet igazolva.
"Az hogy még egy fél órával tovább fog égni a neon, számomra teljesen mindegy, inkább még délután maradnék a világosba még a közérzetem is, jobb hurrá milyen jó lenne amikor 15:30-körül már sötétedne, hát vége sincs a 8. órának még akkor."
Ha a téli GMT+1-ban maradnánk, akkor nem lenne később sötétebb mint most van, hiszen jelenelg is eszerint kel és fekszik a Nap télen.
"Ne őrjítsetek már meg.."
Hát ezt pont tőled hallani. :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!