Miért baj, ha én ebben az országban jól érzem magam?
Kinek baj?
Én is jól érzem itt magam.
Ki mondta, hogy baj?
Sokan most azért panaszkodnak, mert nem tudnak szenvedni, mert nincs miért!
Itt a gyk-n a legtöbben csak siránkoznak, hogy milyen sz.r az élet. Ha meg te válaszolod, hogy neked itt jó, akkor egyből lepontoznak.
Pl. az első válaszoló is rendet tehetne a fejében.
Nekem nem baj hogy te itt jól érzed magad.
Sőt megvallom irigykedem is egy kicsit.
Egyáltalán nem baj.
A Te dolgod.
A baj akkor van, és azokat szokás lehurrogni, akik viszont a többieket is meg akarják győzni, hogy márpedig jó az élet M.o.-n.
Mindenkinek megvan, hogy mire képes maximum, ezért nem felelősségre vonható.
Sokan mégis ezt teszik. Nem mindenki lehet mérnök.
A szokásos ferdítés itt a gyakorin a "piacképes szakma tanulása" féle mantrázás.
Attól még, hogy valami nem "piacképes" attól még nem azt jelenti hogy nem kell megfizetni.
Az általános példák: orvos, nővér, tűzoltó, rendőr, mentős, tanár.
Próbálj meg mérnöknek tanulni, ha nincs aki megtanítsa!
Én a saját példámat hozom fel néha.
Egy érettségim van és ennyi. Viszont mellé anyanyelvi az angolom, és ma már az összes távol-keleti nyelvem is.
Kijöttem ide a Távol-Keletre egy ismeretség folytán.
Egy középiskolában vagyok osztályfőnök, angoltanár, illetve 2x hetente egyetemi előadást tartok, és engedélyezési procedúra végén van, hogy indíthassak egy magyar szakkört.
A fizetésem átszámolva több, mint 600.000 HUF havonta, bár ez most növekedni fog majd Május 1.-től.
És nagyjából 200.000 HUF elegendő arra, hogy jó életem legyen.
Magyarországon ugyanezt az életszínvonalat soha nem érhettem volna el egy érettségivel.
K. N.
Ember, miért lenne baj hogy te szereted ezt az országot és szeretsz itt élni és jólérzed itt magad?
Mármint, én személy szerint rühellem ezt az országot, nem szeretek itt élni, és nem érzem jól itt magam.
De ettől még miért lenne baj, hogy te szereted? Vagy miért kellene hogy zavarjon engem? Vagy miért kellene hogy egyáltalában engem érdekeljen az, hogy te XY, szeretsz itt élni?
Mert hidd el nekem, nekem aztán kisebb gondom is nagyobb annál, hogy te szeretsz itt élni.
Ez olyan mint hogy én ki nem állhatom a pörköltet, de mondjuk Pisti meg imádja.
Én szeretem a rament, de Pisti ki nem állhatja.
Ettől függetlenül mindenki boldogan eheti a maga kajáját. Pistié lehet az összes pörkölt, enyém meg a ramen, és béke van.
Addig, ameddig Pisti nem próbálja lenyomni a torkomon a pörköltjét, tőlem aztán annyit zabál belőle amit csak akar, nem szólom meg érte, max álmélkodva nézek hogy "ember, neked ezt hogy bírja a gyomrod?",de ettől függetlenül, marhára nem érdekel mivel tömi Pisti a pofáját.
Miért? Mert Pisti senkinek nem árt önmagában azzal, hogy pörköltet zabál.
Namármost, a gondok ott kezdődnek, mikor Pistinek eszébe jut, hogy "Már pedig, én nem tűröm hogy valaki idegen ízekre cserélje a jó kis pörköltöt" és neki áll lenyomni a pörköltjét a másik torkán.
Pl. Most figyeld meg, hiába magyaráztam azt hogy az ég világon semmi baj nincs azzal hogy te szereted ezt az országot, ameddig nem próbálod meg az én torkomon is lenyomni a hazafias dicső magyar izét, mégis csak, sanszosan mingyárt le leszek pontozva 0ra, vagy még az alá, PONTOSAN UGYAN ABBÓL AZ INDOKBÓL, amiért téged is leszoktak pontozni a másik oldalról.
Ebből pedig látható, hogy a "Gyűlölet amit a lipsik szítanak" azért nem olyan egyoldalú ám, mint ahogy azt sokan állítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!