Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak én érzem úgy, hogy...

Csak én érzem úgy, hogy valami nagyon nem stimmel itt? Sem az egyetemekkel, sem a lehetőségekkel. Hogy halálra ítélem magam, ha itt maradok az országban?

Figyelt kérdés

Én elmentem egyetemre is, hát nem köszöntem meg.

Totál gettó minden.

Az emberek parásak, zárkózottak. Ha nyitsz elutasítanak. Vidéken sok a drogos, meg a lecsúszott alpári alak.

Pesten meg a sok sznob. De már olyan is van aki az apjával él egy csepeli lakásban, de olyan sznobnak adja elő magát mintha svájcból jött volna a luxusgépével. Komolyan. Ő nem áll veled szóba mert ő csak az elittel áll szóba.

Az elit meg. Hát nem tudom olyan.

Valami nem stimmel, valami bűzlik, szar van a palacsintában.

Csak én érzem így?

Keresztülmentem egy olyan időszakon, hogy megpróbáltam igazodni a körülményekhez, megpróbáltam beilleszkedni, de észrevettem, hogy nem lehet mert egymást tapossák az emberek és aki kinyitja a pofáját, az azonnal ellenség. Mindenhol, egyetemen, baráti körben, facebookon, akárhol.

Legtöbbet azt hallom, ha kimondom a problémákat, hogy negatív vagyok és ezt főleg a barátaim mondják. Akik nem a barátaim azok megpróbálnak lejáratni. De hogy minek? Hogy egy egyetemi tanár minek járat le? Meg ilyenek?

2016. dec. 20. 07:43
 1/6 A kérdező kommentje:
Szóval azt érzem, hogy mindenki kínosan fogcsikorgatva meg akar felelni valaminek ami nem is létezik. Aki meg lazulni próbál, az nagyon hamar lemorzsolódik.
2016. dec. 20. 07:45
 2/6 anonim ***** válasza:
28%
hu hát az elitek nagyon ellenségesek, közönyösek és erősek. Csak akkor lesznek barátságosak, ha levered őket. Csak akkor vesznek észre, ha tiszták, de ahhoz neked is bizonyitanod kell. Egy jó napon leverheted őket is, akkor a rossz napon felfigyelnek rád, egy szempillantás alatt. Ha a nyomorban is végigcsinálod, elöttük (ugy sokkal nehezebb, nem fog menni) akkor meg fogják érteni. Az elit hirtelen jön, direkt a rossz napokon, hisz úgy forog a mutatójuk, olyan a rezgésük, nehéz velük találkozni. Önzőek, nem részesülnek kegyelemben ők se. Felelj meg nekik is, és meggazdagitanak, ők ezt meg tudják tenni. Ők is csak kegyelemért esedeznek, mert kegyelmet csak az kap, aki teljes. Hát még milyen nehéz úgy leverni őket a saját pályájukon, hogy elötte soha nem tanultad azt még. Ritkán sikerülhet, ha elözöleg nyeregbe voltál, és arra már felfigyelnek, mert látják hogy nagyobb az alap tehetséged mint nekik. Úgy fognak szolgálni akkor, mint a kisnyuszi, pedig jobbak nálad és rögtön lehet nekik mutatni olyan (szintén elit) dolgokat, ami nekik nincs meg, ekkor hálásak lesznek és örvendeznek, meg szerelmesek (hisz az ritka) stb. Tehát egy pillanat alatt át lehet változtatni ezt is, az összes tudással nyakon lehet őket csipni, a bajnokot is, ekkor már csak kommunikáció kérdése. elözöleg sokat kell küzdeni persze, és majd direkt úgy jön hogy talizzanak vele, és vonzzák egymást... az ritka és elég arra hogy fenntartsa vagy kigyújtsa bennük a bizalmat Isten iránt, pedig nem is csinál semmit..
2016. dec. 20. 08:18
 3/6 anonim ***** válasza:
80%

szerintem ezt, így, igen, csak te érzed

Szerintem halálra ítéled magad bárhol a világban ezzel a létszemlélettel.

Végül is a kérdés erre szorítkozott, azt hiszem nem kell többet mondani, hogy pl hogy lehetne jobb, szellemibb az életed.

2016. dec. 20. 09:01
 4/6 anonim ***** válasza:
#2 te mit szedsz?
2016. dec. 20. 10:16
 5/6 anonim ***** válasza:

Valahol a 3-as válaszolónak igaza van.

Érzékelsz valamit és nem érted. Nem tetszik, de nem tudod megmagyarázni. Sőt, úgy tűnik, emiatt alkalmazni se (vagyis kilógsz a társaságból).

Nos, a diktatúra így működik. Romlik a gazdaság. Kisebbek a lehetőségek. Egyre szélesebb rétegek számára. Persze egy szűkülő réteg számára viszont nőnek. Ide a harcot, a harc, a gátlástalanság módszertanát jól ismerők tartoznak. A többi? A többi meg van vezetve. Gyűlöl mindent, ami más. Embert, gondolatot, véleményt. Mert mindentől fél, leginkább a saját lecsúszásától. Félelmét kompenzálja, ki mivel tudja. Látszólagos gondtalansággal, sznobsággal, beképzeltséggel, elbujdoklással, röviden, bezárkózással. Hogy minél kevesebbet tudjanak róla, hiszen ki tudja. Ott még nem tartunk, de 60-65 évvel ezelőtt különösen hajnalban rettegtek. Hogy jön a fekete autó. Akit oda beültettek, többnyire nem került elő. Most direkt halálbüntetés nem jár az ellenszegülőknek, nem veszi jól ki magát. De van karaktergyilkosság, van halálba szekírozás, és végül van balesetnek álcázott likvidálás. Persze ez már a durva eset, de jó néhányról tudunk. Tehát barátom, ha eddig nem vetted volna észre, most már tudod: ilyen a diktatúra természete. Ritkán, csak végső esetben támad direkt.

2016. dec. 20. 11:34
 6/6 anonim válasza:
Valószínű hogy meg csak max 25 éves lehetsz, amit észlelsz az nagyon sok mindentől függ, pl milyen egyetemre jársz/jártál. Lehet igazad van, de az is lehet, hogy ténylge csak kilógsz a sorból. Nem egy ismerősöm ilyen ismerősöm volt, de ne aggódj, előbb utóbb mindenki megtalálja a maga baráti társaságát. Az utolsó kommentet nem tudom hová tenni, nem értem milyen diktatúráról és "romló" gazdaságról beszél. A gazdaság már évről évre növekszik, és ha élt volna diktatúrában tudná hogy a mostani állapot nagyon távol áll attól, lehet akármennyire is rossz (szivem szerint nekem tökmindegy kik lopják el az adómat, csak önámítás hogy egy kormányváltással minden korrupció eltűnik. Szűkülő lehetőségek? Ha valaki elvégez egy diplomát ami ér is valamit (nem régész vagy arab szak pl), gond nelkül tud itthon is "nyugati" színvonalon élni nagy házzal, és bömbössel az udvarban.
2016. dec. 21. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!