Csak én érzem úgy, hogy valami nagyon nem stimmel itt? Sem az egyetemekkel, sem a lehetőségekkel. Hogy halálra ítélem magam, ha itt maradok az országban?
Én elmentem egyetemre is, hát nem köszöntem meg.
Totál gettó minden.
Az emberek parásak, zárkózottak. Ha nyitsz elutasítanak. Vidéken sok a drogos, meg a lecsúszott alpári alak.
Pesten meg a sok sznob. De már olyan is van aki az apjával él egy csepeli lakásban, de olyan sznobnak adja elő magát mintha svájcból jött volna a luxusgépével. Komolyan. Ő nem áll veled szóba mert ő csak az elittel áll szóba.
Az elit meg. Hát nem tudom olyan.
Valami nem stimmel, valami bűzlik, szar van a palacsintában.
Csak én érzem így?
Keresztülmentem egy olyan időszakon, hogy megpróbáltam igazodni a körülményekhez, megpróbáltam beilleszkedni, de észrevettem, hogy nem lehet mert egymást tapossák az emberek és aki kinyitja a pofáját, az azonnal ellenség. Mindenhol, egyetemen, baráti körben, facebookon, akárhol.
Legtöbbet azt hallom, ha kimondom a problémákat, hogy negatív vagyok és ezt főleg a barátaim mondják. Akik nem a barátaim azok megpróbálnak lejáratni. De hogy minek? Hogy egy egyetemi tanár minek járat le? Meg ilyenek?
szerintem ezt, így, igen, csak te érzed
Szerintem halálra ítéled magad bárhol a világban ezzel a létszemlélettel.
Végül is a kérdés erre szorítkozott, azt hiszem nem kell többet mondani, hogy pl hogy lehetne jobb, szellemibb az életed.
Valahol a 3-as válaszolónak igaza van.
Érzékelsz valamit és nem érted. Nem tetszik, de nem tudod megmagyarázni. Sőt, úgy tűnik, emiatt alkalmazni se (vagyis kilógsz a társaságból).
Nos, a diktatúra így működik. Romlik a gazdaság. Kisebbek a lehetőségek. Egyre szélesebb rétegek számára. Persze egy szűkülő réteg számára viszont nőnek. Ide a harcot, a harc, a gátlástalanság módszertanát jól ismerők tartoznak. A többi? A többi meg van vezetve. Gyűlöl mindent, ami más. Embert, gondolatot, véleményt. Mert mindentől fél, leginkább a saját lecsúszásától. Félelmét kompenzálja, ki mivel tudja. Látszólagos gondtalansággal, sznobsággal, beképzeltséggel, elbujdoklással, röviden, bezárkózással. Hogy minél kevesebbet tudjanak róla, hiszen ki tudja. Ott még nem tartunk, de 60-65 évvel ezelőtt különösen hajnalban rettegtek. Hogy jön a fekete autó. Akit oda beültettek, többnyire nem került elő. Most direkt halálbüntetés nem jár az ellenszegülőknek, nem veszi jól ki magát. De van karaktergyilkosság, van halálba szekírozás, és végül van balesetnek álcázott likvidálás. Persze ez már a durva eset, de jó néhányról tudunk. Tehát barátom, ha eddig nem vetted volna észre, most már tudod: ilyen a diktatúra természete. Ritkán, csak végső esetben támad direkt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!