Magyarország tényleg egy csodálatos hely, nagyszerű fizetésekkel, jó lehetőségekkel, csak én vagyok életképtelen?
Ide mindenki azt ír, amit akar. Írhatom azt is, hogy nettó 600at keresek írhatom azt is, nettó 80at. A képernyő minden kibír. Csekkolni meg nem tudod.
Amúgy igen: vannak a született mázlisták, vannak, akiknél jó a szülői háttér, vannak protekciósok, vannak az IT szoftverfejlesztők (akiknek télleg nem kell protekció, mert így is kapkodnak utánuk)...és vannak a piacképtelen, lúzer, protekció és szülői háttér nélküli diplomások (pl. én és bnőm)...akiknek nehéz az elhelyezkedés, meg nehéz az anyagiakat megteremteni.
"Ha egyszer lecsúszol, onnan nehéz visszakapaszkodni."
Nehéz, persze, de közel sem lehetetlen. Azonban az embereknek könnyebb mást hibáztatni, és addig ők elvannak a sza*ban.
én meguntam a munkák utáni kuncsorgást. Kerestem egy langyos állóvizet, ahol munkaidő végén pontban kikapcsoljuk a gépeket és hazamegyünk és napközben se kell megszakadni. Ezzel nem keresem halálra magam, de van egy fix bevételem. Mellett vállalkozást építettem. Abból sincs még ferrárim, lehet nem is lesz, de a bejelentett fizetésem 70-80%át hozzákeresem adózva, tisztán.
Nekem ez bőven elég. Főleg, hogy nincsenek nagy igényeim. Munkahelyemen van potenciál pl ha beszélnék nyelvet, meg a vállalkozásomban is van (szintén nyelvtudás kérdése)
Én voltam mindkét helyzetben is. Nem találtam munkát, pedig mindent megtettem érte, miközben megkaptam a nagyokosoktól, hogy életképtelen vagyok és folyton panaszkodok. Manapság meg jól keresek, bármikor találnék másik állást, ha a jelenlegi megszűnne.
És ma azt mondom, egyáltalán nem volt igazuk, nem azon múlt, hogy változtattam volna bármit az állítólagos negatív hozzáállasomon. Egyszerűen végül viszonylag szerencsével találtam egy munkát, és pár év után már felmutathattam, mint munkatapasztalatoty így már szóbaállnak velem a munkáltatók, előtte meg nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!