Az igazából miért van, hogy Magyarországon ugyanaz az élelmiszer 2*-3* olcsóbb mint Londonban, vagy Berlinben? Ha nálunk van egy csomó állitólag felesleges adó.
Összességében tudom, hogy az angolok, németek mennyivel keresnek többet és hogy mennyivel drágább kint a szállás és az élelmiszerek...
Mindennel együtt azért egy ugyanolyan pozicióban dolgozó Londoni vagy Berlini ember magasabb színvonalon él mint egy Budapesti.
Viszont ha adókban is nekünk van az egyik legtöbb európában, akkor az hogy jön ki, hogy mondjuk ugyanazon márkajú, tipusú sajt ami itt 300 forint, kint 850 (átszámítva), stb.?
Korábban írták és talán ez a leglényegesebb, hogy fizetések terén hatalmas különbség van.
2017 nyarán Magyarországon dolgoztam diákmunka teljesen hónap, napi 637 forintos órabér. Napi 8 órával számolva, heti 25 480 forint.
2018 nyara, London McDonald's 24 éves minimálbérért dolgoztam körülbelül 22 000 forint naponta.
Azt valamiből ki kell termelniük.
"Átlagosan pedig az általam idézett árak stimmelnek..."
Mégis melyik oldalról vannak?
"Nem ötszörös, az átlagos szorzó 2.8 !"
Talán még el is tudnám hinni, ha van valami hivatkozási alap, addig is inkább használjuk a 1,89-es szorzót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!