Vajon lesz jövőre 5%-os zöldség és gyümölcs áfakulcs?
Vajon lesz jövőre 5%-os zöldség és gyümölcs áfakulcs?
Szerintem már épp időszerű lenne. A magyar termelőknek is kicsit kifehérítené a piacot.
Jogilag már a 0% is lehetséges lenne az EU-van.
Ennek nincs esélye Magyarországon, de egy 10,%zöldség és gyümölcs áfának is sokan örülnének.
Nem hallottam ilyen tervről vagy igényéről.
Eléggé marginális tétel lehet, az inflációra az áfával nem lehet hatni.
A piac még mindig a legszürkébb gazdaság, kofát on-line pénztárgéppel még nem láttam.
Pont az, hogy a multihoz, bevásárlóközpontba miért megy egy átlag ember? Mit vesz, ami válság idején légszükséglete?
Hát az alapvető élelmiszereket.
Annak többsége 27% áfával nem is keveset vesz ki egy család, nyugdíjas zsebéből.
Nem gondolom, hogy az extraprofit adó nagyban növeli az emberek fizetésének vásárlóértékét.
Az árstoppokkal még igen, de ha rosszúl sül el, akkor ellátási hiányhoz is vezethet. (Pl. 5 kiló liszt, 1l olaj MVM.)
Szóval szerintem Az áfacsökkenté kompenzálná az élelmiszerárnövekedést (2022, 2023-ban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!