Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán miért csak a nőket...

Orbán miért csak a nőket támogatja? A férfiak már másodrendű állampolgárok? Ez pedig alaptörvénnyel ellentétes!

Figyelt kérdés

Vegyük sorba mit kap(hat) ma egy magyar nő:

- 10 milliós kedvező kamatozású hitelt

- diákhitel teljes elengedése 3 gyereknél

- 40 éves munkaviszony után nyugdíjba mehet.

Eközben csak a magyar férfiakat egy ilyen támogatás sem érinti. Mintha a gyerek megszületéséhez 2 (ellentétes nemű) ember kéne. Ilyenkor a feminista szervezetek persze nem tiltakoznak. Ráadásul a férfiak jóval nagyobb hányada dolgozik, és még kevesebbet is élünk. Ezen támogatások felét kéne a nőnek, másik felét a férfinak adni (aki eltartja).

2019. febr. 13. 16:38
1 2 3 4 5
 31/42 mindentudó99 ***** válasza:
52%
Tudod okos enged...
2019. febr. 13. 18:42
 32/42 anonim ***** válasza:
64%

"Egyetlen férfinak is elengedték valaha a diákhitelét? Nyugdíjba mehet 40 évesen?"

Valamit keversz.

A nők 40 nem azt jelenti hogy a nők 40 évesen nyugdíjba mehetnek, hanem 40 év munkaviszony után mehetnek nyugdíjba - ha ez kevesebb, mint amúgy a nők nyugdíj korhatára. De ahogy előtte más már írta, ez csak azoknál jelent különbséget akik nem jártak egyetemre. Aki diplomás az 23 éves koráig tanult, tehát ha azonnal munkába is állt és meg van a 40 éve, akkor is csak 63 évesen mehet nyugdíjba. Azoknál jelent ez sokat, akik már 14-16 éves koruktól dolgoznak. Viszont ők eleve kemény munkát végeztek végig, hiszen iskolai végzettség nélkül általában az olyan munkákra veszik fel őket. Tehát rendesen végigdolgozták már az életüket.

2019. febr. 13. 20:12
 33/42 anonim ***** válasza:
0%

"Vagy, ha a férfival közösen, mondjuk fele-fele arányban elengednék 4 gyermek után az szja-t, akkor bizony a családnál több pénz maradna (átlagosan)."

A fidesznek nyilván nem célja, hogy csökkenjen a beszedett SZJA, mert kevesebbet tudnának lopni. Mivel 4 kisgyerek mellett nem fog sokat dolgozni a nő, ezért mondhatjuk, hogy a fidesz úgy tesz, mintha adna valamit, közben meg nem ad.

2019. febr. 13. 20:16
 34/42 anonim ***** válasza:

#13 kérdező

"Hát, azért a hitel névre szóló (általában). Azért mert összeházasodnak, a férfinak kell kifizetnie a diákhitelét, és nem a feleségének vagy a gyerekének."

Nézz utána a házasság intézmények végre!

Ami a házasság előtt szerzett dolog - akár ház, akár hitel - az marad az egyéné, ami viszont a házasság ideje alatt lesz bármelyikük nevén, mivel közös háztartásból, közös családi jövedelemből szerzik, az közös tulajdonná is válik. A hitel is. Ez alól csak a címzett dolgok kivételek pl. örökség.

vagyis ha valaki hoz a házasságba egy hitelt, az bizony az övé marad a válás után is. Ellenben ha a házasságkötéskor vette fel a hitelt, akkor a váláskor beszámítják a felosztandó "vagyonba". Papíron természetesen a nő nevén marad a tartozás, ellenben annak visszafizetését közösen kell megoldaniuk. Azt hogy miképpen abban vagy megegyeznek vagy a bíróság eldönti. Ahogyan történik egy másféle hitel esetén is.

2019. febr. 13. 20:18
 35/42 anonim ***** válasza:
72%

"Szülés előtt-után is jellemzően a nő marad otthon 2-3 évet összesen. De gond egy szál sem, addig a férfi robotol +évi 400 túlórát is röhögve megcsinálja, hogy eltartson az 1 fizetésből 3-4-5 embert."

És otthon szerinted mit csinál egy anya? A lábát logatja? Még kényelmesen enni se tud sokszor a feleségem, két picivel van itthon. Meg se áll egész nap. Ehhez képest én elmegyek a kényelmes irodába, ledolgozom a 8 órát, tök nyugodtan reggelizek, ebédelek. És még a fizum is több.

Szerintem teljesen rendben van ezért cserébe ezek a kedvezmények, sőt lehetne több is.

2019. febr. 13. 23:29
 36/42 anonim ***** válasza:
100%

"Szülés előtt-után is jellemzően a nő marad otthon 2-3 évet összesen. De gond egy szál sem, addig a férfi robotol +évi 400 túlórát is röhögve megcsinálja, hogy eltartson az 1 fizetésből 3-4-5 embert."

És ki tart vissza Kérdező, hogy te maradj otthon a gyerekkel?

Mehet a pasi is gyes-re, aztán lehet csinálni otthon a háztartást a gyerek/gyerekek mellett és megtudni, hogy mennyire irigylésre méltó állapot!

De az új törvény értelmében egyikőtöknek sem kötelező otthon maradni, ha van olyan nagyszülő, aki bevállalja és akkor ő kap gyes-t.

Vagy mi a franc kellene még, hogy ne fröcsögjetek örökké? Az agyonirigyelt nyugaton nincs semmi ilyen, 3-6 hét után vissza kell menni dolgozni, de mégsem pofázik erről senki, mert természetesnek tartja!

2019. febr. 14. 10:50
 37/42 anonim ***** válasza:
35%

"Meg se áll egész nap. Ehhez képest én elmegyek a kényelmes irodába, ledolgozom a 8 órát, tök nyugodtan reggelizek, ebédelek."

Normális helyen mondjuk se a munka, se a házasság nem annyiból áll, hogy elmész az irodába a fäszvakaró munkádba, utána meg otthon nem csinálsz lófütyit se. A sógornak pl. igen felelősségteljes melója van, milliós összegek függenek tőle euróban, de attól még otthon ugyanúgy foglalkozik a picivel.

2019. febr. 14. 12:40
 38/42 anonim ***** válasza:
0%

Orbán miért nem támogatja, az öngyilkosságot?

Én simán kinyíratnám magam, ha a családom kapna 20 millát.

2019. febr. 14. 20:13
 39/42 anonim ***** válasza:
63%
#37: ezt eléggé benézted, nem is értem mire fel ez a rosszindulatú feltételezés, mert én is foglalkozok otthon a gyerekekkel. Pelenkázok, fürdetek, altatok, sokszor éjjel kelek mert rosszul alszik valamelyik. De amíg munkában vagyok nem kell ilyesmit, hogy úgy mondjam egyfajta pihenés :) persze utána meg mégis jó újra hazamenni hozzájuk.
2019. febr. 15. 09:43
 40/42 anonim ***** válasza:

"milliós összegek függenek tőle euróban,"

Mondjuk szerintem az se fvakaro munka, de tény, hogy egész más, mint egész nap otthon a gyerekekre figyelni. Valószínűleg ő is úgy lehet, hogy a munkát kipiheni otthon, az otthont kipiheni a munkában. Megvan az egyensúly. Na a nőknél ez nincs. Én nem szeretnék otthon maradni, és gondolom a sógorod sem.

2019. febr. 15. 10:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!