Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán miért csak a nőket...

Orbán miért csak a nőket támogatja? A férfiak már másodrendű állampolgárok? Ez pedig alaptörvénnyel ellentétes!

Figyelt kérdés

Vegyük sorba mit kap(hat) ma egy magyar nő:

- 10 milliós kedvező kamatozású hitelt

- diákhitel teljes elengedése 3 gyereknél

- 40 éves munkaviszony után nyugdíjba mehet.

Eközben csak a magyar férfiakat egy ilyen támogatás sem érinti. Mintha a gyerek megszületéséhez 2 (ellentétes nemű) ember kéne. Ilyenkor a feminista szervezetek persze nem tiltakoznak. Ráadásul a férfiak jóval nagyobb hányada dolgozik, és még kevesebbet is élünk. Ezen támogatások felét kéne a nőnek, másik felét a férfinak adni (aki eltartja).

2019. febr. 13. 16:38
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:
Élethosszig tartó szja elengedést nem is írtam. Persze ez is csak a (legalább 4 gyermekes) nőknek jár.
2019. febr. 13. 16:56
 12/42 anonim ***** válasza:
61%

"Ilyenkor a feminista szervezetek persze nem tiltakoznak."

A feminista szervezeteknek sem tetszik, hogy Orbán megint szülőgépnek nézi a nőket. Viszont amíg maguk a férfiak nem állnak ki magukért, és az őket érintő diszkriminációval kapcsolatos dolgokat folyton pöckölik a nőszervezetek felé azzal, hogy "légyszi, tiltakozz már ez ellen is", addig mi se tudunk mit tenni. Majd ha nektek magatoknak lesz olyan fontos a titeket ért diszkrimináció, hogy fellépjetek ellene és ne csak mások nyakába akarjátok varrni, akkor mellettetek állnak majd a feminista szervezetek is.

(Apró jogi akadály egyébként, hogy diszkrimináció ellen csak az tehet bejelentést, akit érint, tehát a férfiakat érintő diszkrimináció ellen a nők nem is tudnak.)

2019. febr. 13. 16:59
 13/42 A kérdező kommentje:

"összeházasodnak, akkor egy család lesznek és onnantól nem az én+én működik, hanem a mi."

Hát, azért a hitel névre szóló (általában). Azért mert összeházasodnak, a férfinak kell kifizetnie a diákhitelét, és nem a feleségének vagy a gyerekének.

2019. febr. 13. 17:00
 14/42 Andizsuzsi ***** válasza:
41%

Azért most kivételesen a kérdezővel értek egyet.

Mi van akkor, ha az anya már kifizette a hitelét, vagy nem is volt neki, amikor a gyerek születik, de apukának még van?

Mi van olyankor, ha egyedülálló férfi fogad örökbe gyereket?

Valóban jobb lenne, ha a törvény azt mondaná, hogy a szülők közül valamelyik veheti igénybe, de hogy melyikük, azt ők dönthessék el.

2019. febr. 13. 17:03
 15/42 anonim ***** válasza:
40%
Nos európai szintű munkaerőhiány van. Hiába szoroznak meg osztanak egyesek akkor is Magyarországról mennek el a legkevesebben. A kormány azért ad támogatást a családoknak hogy minél több gyereket szüljenek. Pont azt az ideális helyzetet szeretné megteremteni melyek a családoknak kedveznek. Mivel a családba a férfi is bele tartozik így a férfiakat is támogatja a kormány. Egyes országok a munkaerőhiányt azzal szeretnék pótolni hogy mimnél több migránst befogadnak. Nos ez amilyen jól hangzik annyira veszélyes is. Most a balkánon ragadt migránsok randalíroznak, lopnak, veszélyesek főként a gyerekekre valamint a nőkre. Tudom mert sajnos élnek ott rokonaim és mivel azt akarom hogy minél jobb legyen Magyarországon és nem akarom hogy az emberek veszélyben érezzék magukat ezért támogatom a Fidesz családpolitikáját. Nagyon sok ország van aki család politika helyett a migráns politikát választja. Például tapasztaltam hogy a nyugati országokban nem szabad a migránsokról beszélni a médiában különben megbélyegeznek valamint rendesen kiosztanak. Arról beszélnek hogy a migráció mennyire demokratikus közben pedig nem. Az EU migránscsomagokkal próbálja szétosztani az országok között a rengeteg be érkező menekültet mert Németország egyedül nem bírná el. Aki pedig nem egyezne bele arra meg pénzügyi büntetést szabnának ki. Így kell pótolni a munkaerőhianyt?
2019. febr. 13. 17:05
 16/42 anonim ***** válasza:
81%

"Egyetlen férfinak is elengedték valaha a diákhitelét? Nyugdíjba mehet 40 évesen?"

Olyan hülyeségeket írsz, hogy az már vérlázító tényleg!

Melyik nő megy 40 évesen nyugdíjba?

Ja, az, aki a megszületése pillanatától dolgozik! Bocs' ezt elfelejtettem!

A másik, hogyha megházasodsz, a diákhiteledet is közösen fogjátok visszafizetni. Ha nem házasodsz, akkor nyilván nyögheted egyedül.

Egyébként a 2019-es törvény szerint aki 20 év szolgálati idővel rendelkezik és elérte az öregségi nyugdíjkorhatárt, MINDENKI elmehet nyugdíjba, a férfiak is!

2019. febr. 13. 17:11
 17/42 anonim ***** válasza:
28%
Én nő vagyok, és igazából én sem értettem a logikáját ennek. A családnak 1-2 kivételt tekintve jobb lenne, ha a férfi mentesülne a SZJA alól, feltéve ha még házasságban vannak a nővel. És ha házasok vagytok a vagyon amúgy is feleződik, szóval azt sem értem miért csak nők igényelhetik. És az sem teljesen világos számomra hogy a nőnek miért lehet csak az első házassága, a férfi meg akár el is válhatott.
2019. febr. 13. 17:13
 18/42 anonim ***** válasza:
74%

NEM a C kategória fog szaporodni, legalábbis nem azok, akikre te gondolsz, mivel az összes új törvény csak a dolgozó emberekre vonatkozik.

Az a roppant kevés közülük, akinek diákhitele van (tehát felsőfokon tanult) 40 évet tisztességgel ledolgozott, vagy az SZJA elengedése, már miért ne járhatna ugyanaz a kedvezmény, mint másoknak?

2019. febr. 13. 17:17
 19/42 anonim ***** válasza:
74%

Nem értem mi a probléma. Ha a feleségem kaphat 10 milliót az ugyanúgy közös. Ha a diakhitelt elengedik az is a közös családunknsk kedvez (egyébként sajnos nem vette fel, inkább betegre dolgozta magát anno - rengeteg állás nagyon nem tett jót a visszereinek)

Szóval hol van itt diszkrimináció?

2019. febr. 13. 17:17
 20/42 anonim ***** válasza:

Az lehet, hogy ó lenne, hogy az apának is engedjék el a diákhitelt, ha dolgozik.

Mert a többi nagy részét tényleg a család hasznosítja, a 40 év utáni nyugdíj meg a terhesség-szülés-szoptatás többlet megterheléséért nem is sok.

De a diákhitelt talán tényleg el lehetne mind a két szülőnek engedni.

2019. febr. 13. 17:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!