Miért nem zavar senkit az, hogy a határon túliak részéről 96% szavazat érkezett a Fideszre?
Érthető amit írsz előző, de én tudom, hogy nem sok olyan vidéki van, aki csak az "ellenzéki uszítás" miatt szavaz a fideszre. Én is vidéki eredetű vagyok (innen tudom). Mégsem szavazok a fideszre. Mert nem veszem magamra a megjegyzéseket.
Egyébként a fidesz is uszít, sok mindenki ellen. Ha azt gondolod, hogy joggal, akkor ezzel érvelhet az ellenzék is.
Abban egyetértek, hogy az uszítás semelyik fél oldaláról nem jó. Egy gonosz dolog.
A fidesz az uszítást (lényegében már szinte mindenki ellen a saját klientúráján kívül) politikai haszonszerzésre, szavazóbázis építésre és annak összetartására használja, a politikájának az alapja. Az ellenzék pedig csak sértettségből csinálja. A kettő közül az ellenzék nyugodtan elhagyhatná anélkül, hogy ezzel bármit is elveszítene.
Az ellenzékiek a máshol élő magyarokkal kapcsolatban csak azt nehezményezik, hogy aki nem Magyarországon él, az vagy ne szavazhasson (mindegy, hogy határon túli, vagy kivándorolt),
vagy szavazhassanak a máshol élők is, de akkor már egyenlő feltételek mellett a kivándoroltak és a határon túliak. Mindkettő esetében ellenőrzött körülmények között, kizárva a visszaéléseket, mert tudható, hogy voltak visszaélések.
Önmagában a kettős állampolgársággal senkinek nincs gondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!