Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem zavar senkit az,...

Miért nem zavar senkit az, hogy a határon túliak részéről 96% szavazat érkezett a Fideszre?

Figyelt kérdés
Szerintem ha bárhol, bármilyen pártra 96% szavazat érkezik, ott már valami rohadt nagy gáz van a demokráciával. Ilyen csak kommunista országokban szokott lenni.
2019. febr. 2. 19:29
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:

Érthető amit írsz előző, de én tudom, hogy nem sok olyan vidéki van, aki csak az "ellenzéki uszítás" miatt szavaz a fideszre. Én is vidéki eredetű vagyok (innen tudom). Mégsem szavazok a fideszre. Mert nem veszem magamra a megjegyzéseket.

Egyébként a fidesz is uszít, sok mindenki ellen. Ha azt gondolod, hogy joggal, akkor ezzel érvelhet az ellenzék is.

Abban egyetértek, hogy az uszítás semelyik fél oldaláról nem jó. Egy gonosz dolog.

A fidesz az uszítást (lényegében már szinte mindenki ellen a saját klientúráján kívül) politikai haszonszerzésre, szavazóbázis építésre és annak összetartására használja, a politikájának az alapja. Az ellenzék pedig csak sértettségből csinálja. A kettő közül az ellenzék nyugodtan elhagyhatná anélkül, hogy ezzel bármit is elveszítene.

Az ellenzékiek a máshol élő magyarokkal kapcsolatban csak azt nehezményezik, hogy aki nem Magyarországon él, az vagy ne szavazhasson (mindegy, hogy határon túli, vagy kivándorolt),

vagy szavazhassanak a máshol élők is, de akkor már egyenlő feltételek mellett a kivándoroltak és a határon túliak. Mindkettő esetében ellenőrzött körülmények között, kizárva a visszaéléseket, mert tudható, hogy voltak visszaélések.

Önmagában a kettős állampolgársággal senkinek nincs gondja.

2022. okt. 26. 10:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!