Miért nem zavar senkit az, hogy a határon túliak részéről 96% szavazat érkezett a Fideszre?
Félreértés ne essék én sem vagyok Fideszes, de az a réteg amelyik veszi a fáradságot és magyar állampolgár akar lenni azok általában igenis Magyarországon dolgoznak, vagy valamit beletesznek a közösbe... Az azért enyhe túlzás hogy nem érinti őket engem jelen pillanatban sokkal jobban érint a magyar politika mint a szerb. Sőt mondhatnám azt is hogy a szerb politika egyáltalán nem érint engem csak a magyar...
Azt én sem értem hogy akire tényleg nincs hatással úgymond Magyarország az miért szavaz, de véleményem szerint nem sok olyan külhoni ember van akire nincs hatással a magyar politika.
Ti határon túliak ne szóljatok bele a Mi életünkbe.
Értitek??????
"Ti határon túliak ne szóljatok bele a Mi életünkbe."
Nagyon rossz életed lehet, ha ez befolyásolja!
#31 tetszik amit írsz, valóban vannak határontúliak, akiket érint(het) de szerintem ők vannak kevesebben. Akkor már értelmesebb lenne olyan megoldást választani, hogy aki Magyarországon dolgozik, esetleg itt jár iskolába a gyereke, vagy hasonlóak, az kapjon csak szavazati jogot. Esetleg kössék tartózkodási helyhez, vagy munkavállaláshoz.
De önmagában az, hogy olyanok is szavazhatnak, akik kitérőben sem járnak erre, annak semmi értelme nincs, mert nincs kihatással rà ami itt folyik. Áfa-t, adót másik országban fizet, az ottani költségvetésből kap javakat stb.
# 35!
Te honnan veszed, hogy én ki-mi vagyok? Itt születtem, itt is élek, dolgozom, adót fizetek, szavazok.
És nem befolyásolja az életemet 2 határon túlról eldöntött mandátum sorsa.
Gondolom nem lenne ekkora a rinya, ha az a 96% az ellenzékre szavazott volna. Engem az se érdekelne, és az sem befolyásolná az életem.
https://www.youtube.com/watch?v=SHZHAGcbxME
Szóval ellehet kussolni a mi pénzünkből kedves határontúli retkek. Nem csak akkor kell magyarnak lenni mikor a pénzt osszák barmok.
Én ellenzéki szavazó vagyok és elismerem a határon túli magyarokat. Úgy gondolom, hogy én szívből.
Sok ilyen van még, mint én.
A pártok viszont nem szívből teszik amit tesznek, hanem többnyire érdekből.
Az beszédes, hogy 2004-es szavazás (amit egyébként az MVSZ kért és több volt az igen, mint a nem szavazat) előtt egyik párt sem akarta honosítani a határon túliakat és utána 2010-ben a Fidesz is csak érdekből, mert a pártok általában már csak ilyenek, érdekek mentén működnek, azt keresik, kit és mivel lehet lekenyerezni.
Szerintem ha határon túli vagy, és szavazhatsz a magyar választásokon, akkor azt ne hálából tegyed, mert nincs miért hálásnak lenned, nem vagy te senkinek a lekötelezettje. Szabad akaratod van. Ne add el magad. Tájékozódj a magyar viszonyokról jól, és szavazz úgy, ahogy az szerinted tényleg Magyarország érdekét szolgálja.
Azzal én sem értek egyet, hogy a kivándoroltaknak nehezebb a szavazás, nem szavazhatnak egyszerűen. De miért? Mert ők azt választották, hogy mégis máshol fognak élni? De ha a kényszer vitte rá őket? Miért ne szerethetnék ők is ugyanúgy a hazájukat?
A határon túliak fogalmába nálam beleférnek ugyanúgy az erdélyi, felvidéki, kárpátaljai magyarok és a külföldre települtek is, nekem mind egyenlőek, ennek megfelelően egyenlő lehetőségeket és jogokat kellene biztosítani mindannyiuknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!