Miért nem zavar senkit az, hogy a határon túliak részéről 96% szavazat érkezett a Fideszre?
Nézzétek én határon túli vagyok és itt egy átlag ember a Fideszen kívül nem is tudna mondani más magyarországi pártot. Az nem feltétlenül a Fidesz hibája hogy az ellenzék még csak a külhoniak tudtára sem adja hogy léteznek. Egyetlen Jobbikos plakátot láttam egész Délvidéken szerintem ez mindent elmond...
Én csak azért vettem részt a szavazáson mert én Magyarországon dolgozok és tanulok valamint a pénzem nagy részét is ott költöm el. Én nem a Fideszre szavaztam.
Hogy a f::sz::ba van az, hogy aki egy napot nem dolgozott Magyarországon, és egy forint adót be nem fizetett, az táskában hordja haza támogatásra a gyógyszert, utazik Pestre megműttetni magát full ingyen, és 5,6 szor annyi nyugdíjat kap mint az én nagymamám, mert pár retkes euróval megkeni ezt a korrupt rendszert, és kint vesz egy diplomát.
Utána meg csodálkoznak, hogy egy összedűlt parasztházban 15 ukrán/román család él papíron, és hogy 96%-a ezeknek az embereknek a fideszre szavaz. A magyar meg csak tűri, és tűri.
Tehát a kérdésre válaszolva.:
"Miért nem zavar senkit az, hogy a határon túliak részéről 96% szavazat érkezett a Fideszre?"
Azért, mert a magyar egy CSICSKA nép!!!
(Igen, a 5,6 pontos szám. Postaládából kiszedtem, és elolvastam a felszólítást.)
Egyébként meg azért is nem zavar senkit mert egyszerűen nem a külhoniakon múlik.
A statisztika mindenki számára elérhető látható hogy a külhoniak mennyit segítettek a Fidesznek maximum 1-1,5% plusz ,,előnyt" adtak nekik arról nem is beszélve hogy nekik nincs egyéni listájuk sem.
Egyszerű lehet a külhoniakat hibáztatni az eredményért de ha valakinek szándékában áll értelmezni az eredményeket akkor láthatja hogy a külhoniak szavazása inkább szimbolikus jelentőségű mintsem sorsdöntő...
Maradjunk annyiban hogyha a Fidesz csak a külhoniak szavazataira számíthatna akkor még a parlamentbe se kerülnének be.
"Az nem feltétlenül a Fidesz hibája hogy az ellenzék még csak a külhoniak tudtára sem adja hogy léteznek. Egyetlen Jobbikos plakátot láttam egész Délvidéken szerintem ez mindent elmond..."
Valóban mindent elmond, de lehet nem azt, amire sokan gondolnának. Amíg a fidesz végtelen mennyiségben költötte a milliárdokat a kampányra, addig az ellenzék még itthon se tudott túl sok plakátot kitenni. Speciel a jobbikra azért róttak ki 600 milliós büntetést, mert a kormány szerint túl olcsón szerzett néhány plakát helyet.
Nehéz felvenni a versenyt, ha valakinek 100-szor (vagy még sokkal több) annyi pénze van kampányolni, mint a többi pártnak.
Az utolsóhoz csatlakozom.
Ráadásul orbán ráküldte az ÁSZ-t az ellenzéki pártokra, addig bünteti az ÁSZ őket míg mind csődbe nem megy.
# 24 Ezzel teljes mértékben tisztában vagyok, de azért a külhoniakat is meg lehet érteni akibe szorult egy minimális empátia, az előző kormányok gyakorlatilag tudomást sem vettek a létezésünkről, még csak magyarnak sem tekintettek minket. Ez a kormány meg segíti az a külhoniakat egy egyszerű kétkezi munkásembernek nem kell több hogy eldöntse kire kell szavazni (Bár ahogy megfigyeltem Magyarországon sem kell több a hasonló rétegnek) Én nem vagyok Fideszes szavazó, de abszolút meg tudom érteni azokat a külhoniakat akik rájuk szavaznak.
Annak pedig akik azt mondják hogy mi ingyen kapunk támogatásokat a magyar kormánytól az nagyon nagy tévedésben él, mi is megdolgozunk/megszenvedünk érte csak mi lehet hogy nem adó formájában tesszük bele a közösbe a részünket hanem mondjuk azzal hogy amit itt megtermelünk (pl. Kukorica, búza) az el lesz adva a magyar államnak gyakorlatilag bagóért... Ennek a levét pedig az itteni gazdálkodók isszák meg. Ne higgye azt senki sem hogy mi a két szép szemünkért kapjuk a támogatásokat Orbán bácsitól... Az állam az nem jótékonykodik, ha valakinek ad támogatást az várni is fog valamit cserébe...
Erre szokták mondani, hogy bullshit.
"az előző kormányok gyakorlatilag tudomást sem vettek a létezésünkről, még csak magyarnak sem tekintettek minket"
Nettó hazugság. 2010 előtt is támogatta az ország a külhoni magyarokat. Például lehetett igényelni olyan kártyát, amivel ingyenes orvosi ellátást kapott, közel ingyen utazhatott, lényegében a semmiért több támogatást kaptak, mint az itthoni magyarok. Sőt állampolgárságot is lehetett szerezni, csak nem bemondásra, mint most, hanem szigorúbb feltételekhez kötötték. De nem csak ilyen egyéni támogatás volt, hanem támogatták a kultúrás, az oktatást, például ingyenes tankönyvekkel, taneszközökkel, iskolák építésére küldött pénzekkel. Például itt van egy ilyen 2008-as pályázat:
Tehát kérlek ne hazudj, hogy nem voltak támogatva a külhoniak 2010 előtt.
"mi is megdolgozunk/megszenvedünk érte csak mi lehet hogy nem adó formájában tesszük bele a közösbe a részünket"
Ti egy árva forintot nem tesztek be a közösbe. Kivéve akkor, ha Magyarországon dolgozik valaki és/vagy itt költi el a fizetését rendszeresen.
"amit itt megtermelünk (pl. Kukorica, búza) az el lesz adva a magyar államnak gyakorlatilag bagóért..."
Amit ott ti megtermeltek és esetleg a magyar állam megvesz, azt világpiaci áron teszi. De szerencsére még erre sincs többnyire szükség, mert a magyar állam inkább exportálja a búzát és kukoricát, többek között Romániába is. Tehát nem hogy tőletek veszik bagóért, hanem nektek adják el a búzát és kukoricát.
"Ne higgye azt senki sem hogy mi a két szép szemünkért kapjuk a támogatásokat Orbán bácsitól."
Senki se hitte, a szavazatokért kapjátok jelenleg, amiben igen "jól" teljesítetek.
Hát ezt erősen kétlem hogy a szavazatunk miatt támogatnának minket, mint már mondtam ha csak a mi szavazatunkon múlna akkor be se kerülnének a parlamentbe sőt jó eséllyel a kampánypénzt is vissza kellene fizetniük... Annyira nem tudom megérteni ezeket a szemrehányásokat, mindenki számára elérhetőek a statisztikák mindenki láthatja hogy a mi szavazatain messze nem sorsdöntőek...
De persze oké megértem valakit hibáztatni kell...
Ezzel szálljon vitába valaki aki tudd kíváncsian várom...
Nem arról van szó, hogy múlik-e mandátum, vagy 2/3, vagy bármi más a határontúliak szavazatán, hanem arról, hogy miért kell szavazati jog olyan embereknek, akik nem élnek itt, akikre semmilyen hatással nincs az itteni politika és berendezkedés.
Természetesen nem akarja azt senki, hogy a határontúliakkal ne foglalkozzanak. Foglalkozzanak velük, ők is magyarok, de ne így. Képviseljék őket azzal az állammal szemben, ahol élnek, lobbizzon a kormány mondjuk többletjogaikért abban az országban, ahol élnek!
Esetleg támogassák és mozdítsák elő az autonómiájukat, szélsőséges esetben függetlenségüket.
De ez nem megoldás semmire, hogy szavazati jogot kapnak. Ez öncél és önérdek a fidesz részéről. Mellesleg semmi értelme, hogy döntsenek olyan kérdésekben a határontúliak, ami rájuk nem vonatkozik, és részben sem érinti őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!