Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon miért van...

Magyarországon miért van sokaknál ész nélküli Nyugat imádat?

Figyelt kérdés
Az ilyen emberek hallani sem akarnak arról hogy akár szóba álljunk tőlünk keletre bárkivel. Elfelejtik hogy az általuk oly nagyra tartott Nyugat felelős Trianonért, vagy nem is érdekli őket? Nem a magyarok döntöttek a háborúba való belépésről, mégis igazságtalanul sokkal jobban megbüntettek mint bárki mást. Ettől a Nyugattól várjuk a felemelkedést? Szerintem kelet felé is ugyanúgy nyitottnak kellene lennünk.
2019. jan. 3. 10:24
1 2 3 4 5 6
 11/51 A kérdező kommentje:
Sokaknak látom nem megy a magyar nyelv értő olvasása. Én egy szóval sem mondtam azt hogy csak a kelettel kellene szóba állni. Azt írtam kelet felé is ugyanúgy nyitottnak kellene lennünk. Ebbe beleértem Oroszországot, Törökországot, Kínát, Indiát, stb.
2019. jan. 3. 11:04
 12/51 A kérdező kommentje:

"Mert mondjuk nyugatra ötször annyit keresel és úgy élsz, ahogy akarsz, keletre meg ötöd annyit és retek diktatúra van."

Mit érdekel téged hogy ki mennyit keres és milyen ott a rendszer? Nem azt kértem hogy költözz oda. Itt a gazdasági, politikai kapcsolatokról van szó.

2019. jan. 3. 11:06
 13/51 anonim ***** válasza:
Mit jelent az, hogy nyitottnak kell lennünk kelet felé? Ez így elég semmitmondó.
2019. jan. 3. 11:07
 14/51 anonim ***** válasza:
95%

"Nem a magyarok döntöttek a háborúba való belépésről, mégis igazságtalanul sokkal jobban megbüntettek mint bárki mást."

Mondjuk megtehettétek volna, hogy fellázadtok a Habsburgok ellen, ha már egyszer lehetőségetek van rá, de szokás szerint a 100 évvel ezelőtti magyarok is benyaltak a hatalomnak és a végsőkig kitartottak mellette.

2019. jan. 3. 11:09
 15/51 anonim ***** válasza:
92%
Az, hogy gazdasági kapcsolatod van Oroszországgal, még nem jelenti azt, hogy le kell térdelni Putyin előtt és rá kell cuppanni a brokijára. Érdekes, hogy ezt a lengyelek, románok, észtek, litvánok, lettek, ukránok mind fel bírják fogni, csak egyedül a magyar agyhalottak nem.
2019. jan. 3. 11:11
 16/51 szántóvető ***** válasza:
hiába magyarázkodsz,keletet hoztad fel és még véletlenül sem azt írtad hogy a saját utunkat járjuk.nekünk Magyaroknak is megvan a magunk történelme,amelybe még véletlenül sem tartozik bele hogy hozzádörgölődzünk egy másik nemzethez.a felemelkedést pedig saját magunktól kell várni,OMM-hoz hasonló államforma(amit amúgyis ránk kényszerítettek)sohasem lesz többé.
2019. jan. 3. 11:12
 17/51 anonim ***** válasza:
88%

Én semmilyen összefüggést nem látok a dolgok között, amiket mondasz. Szerintem nagyon kevesen akarnak minden kapcsolatot megszüntetni az oroszokkal.

Törökország pedig teljesen megkerülhető regionális hatalom, viszont nem ebben a régióban.

Ehhez az egész hogy jön Trianon már végképp nem értem.

Azért, mert az emberek többsége, ha választani kellene egy társadalmat amiben élnének, hát nem az oroszt vagy kínai mondanák, hanem a nyugatit. Az, hogy valahova tartozni akarunk, még nem egyenlő az ész nélküli imádattal.

2019. jan. 3. 11:13
 18/51 anonim ***** válasza:
61%

Sajnos olykor az "ellenzéki" kommentelőknél is előjön az, hogy pont ugyanugy csak hangzatos panelekben képesek gondolkodni, mint az általuk hülyének ítélt kormánypártiak. "diktatúra! EU! Korrupció! Nyugat! Jólét! O1G!"

Bar ezeknek a megállapításoknak a nagyrésze helyes, attól még kib.szott paneles.

Persze, hogy ha kinyitnák a szemüket, rajohetnenek, hogy az EU egy sz.ar (mint intézmény elengedhetetlen, ám jelenlegi formája inkompetens), Merkeléknek egy összeszerelő-üzem vagyunk olcsó munkaerővel, azonban EU-s biztosítási pontokkal, nyugaton is bőven vannak korrupt politikusok, tényleg horribilis irányba tart a Nyugat kultúrája, ideológiája (pc, meg a többi), vagy éppen hogy Oroszországból jön a gáz. Itt vannak mellettünk, nagyhatalom, sajnos muszáj velük jóban lenni... Nem beszélve az orosz befolyásol, amit így is úgy is meg fognak szerezni. Én is a Nyugat felé köteleződnék el, de ettől függetlenül muszáj egy szintet megütni a kelettel is.

2019. jan. 3. 11:14
 19/51 anonim ***** válasza:
22%

'Mondjuk megtehettétek volna, hogy fellázadtok a Habsburgok ellen, ha már egyszer lehetőségetek van rá,'

Volt már rá példa 1848-49-ben, csak akkor egy kis cári közreműködéssel elintézték ezt a próbálkozást.

2019. jan. 3. 11:15
 20/51 anonim ***** válasza:
58%
Ha már Trianon: ez hosszan tartó folyamat végterméke volt, amiben a magyar vezetésnek is megvan a maga felelőssége, ugyanakkor hiba lenne a komplett Nyugat-európai régiót felelőssé tenni érte, miután az angolok hajlottak az egyezmény felülvizsgálatára, a dolog a franciák makacsságán bukott el.
2019. jan. 3. 11:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!