Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért gondolják sokan azt,...

Miért gondolják sokan azt, hogy az lenne az 'igazságos'ha a gazdag emberektől elvennénk a pénzt, hogy a gyerekeik ne örököljenek?

Figyelt kérdés

Sok egyenlőségpárti ember hangoztatja, hogy az lenne az 'igazságos' ha mindenki ugyanolyan feltételekkel indulna és nem lennének gazdag meg szegény gyerekek.

Milyen illúzióban élnek ezek? Nincs ilyen, hogy egyenlóség, mivel az emberek nem egyenlő képességűek.

De tegyük fel csaka kérdést, hogy a jóérzésű, sikeres emberek elsődlegesen miért is dolgoznak olyan keményen, miért akarnak minél több pénzt gyűjteni. És rájövünk, hogy azért, hogy a gyerekeiknek biztos jövőt tudjanak nyújtani. Ezek után ha ilyen elmbeteg politikusok kitalálnák a vagyonadót meg az örökösödési adót, akkor mi lenne a motivációja a sikeres embereknek, miért keressenek sok pénzt? Azért, hogy az állam elkobozza a gyerekeiktől?!

2018. dec. 25. 20:51
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem az a baja valamennyi embernek, hogy vannak, akik akkora vagyont örökölnek, hogy az abból kialakított portfólióból nagyon jól tudnak élni és azzal foglalkozik, amivel csak akar. Ezzel szemben másoknak kaparni kell a pénzért.

Az igazságtalanság érzése abból fakad szerintem, hogy az örökölt vagyonért, melynek befektetéséből él az adott személy, nem csinált semmit azon kívül, hogy jó helyre született.

2018. dec. 25. 20:59
 2/23 anonim ***** válasza:
81%

Aki tisztességesen szerezte meg, attól nem kell elvenni, mert megdolgozott érte.

De pl. Pénztáros Lőrinc esetében teljes elkobzást kéne végrehajtani.

2018. dec. 25. 21:00
 3/23 anonim ***** válasza:
89%
Sehol nem veszik el a gazdag emberek gyerekeitől az örökséget. De nagyon régóta kell az öröklött vagyon után adót fizetni, akkor is, ha az örökség nem sok. NEM a gyerek dolgozott meg az örökségért, hanem a szülei.
2018. dec. 25. 21:06
 4/23 A kérdező kommentje:

Most én nem az iylen állami mutyizós bűnözőkre gondolok. Hanem a teljesen tisztességesen piacon meggazdagodott emberekre.

Ők elsősorban a gyerekeik miatt dolgoznak. Azzal a tudattal tuti nem dolgoznának olyan keményen, hogy az a rengeteg pénz, amit megkeresnek, azt mind el fogják venni a gyerekeiktől.

Értem, hogy ez nem szerencsés, h vannak akik rengeteget örökölnek, vannak akik semmit, de erről az ember nem tehet, hogy hova születik. Igazából minden remekül működne ha mindenki a saját életével, saját boldogságával foglalkozna és nem másokra irigykedne. Illetve gyereket nem azért vállana, hogy segélyeket kapjon utána, hanem hogy egy minőségi életet nyújtson nekik.

Nekem még nincsenek gyerekeim ,de már most azért dolgozok nagyon keményen, hogyha majd lesz családom, akkor mindent megadhassak nekik. Ha most az állambácsi kitalálná, h márpedig a gyerekeim örökségét elveszi, akkor f_sz*m fog keményen dolgozni.

2018. dec. 25. 21:08
 5/23 A kérdező kommentje:

De miért kéne egyáltalán bármennyi örökösödési adót fizetni??

Ha én megdolgozok tisztességesen valamiért azt nem adhatom oda saját gyerekemnek? Ebből is le kell nyúlnia az államatyuskáknak?

2018. dec. 25. 21:15
 6/23 anonim ***** válasza:
50%

A történelemben soha nem is volt egyenlőség :)

Mellesleg a kommunista ideológiát hirdető államokban volt divat ez a tegyünk mindenkit egyenlővé felfogás. Akár erővel is..

2018. dec. 25. 21:15
 7/23 anonim ***** válasza:
25%

Egy újabb budai neoliberális kissrác sivalkodását hallhatjuk, aki még nem is dolgozik, de már retteg a csúf-kopasz Hókupsz.., akarom mondani az állambácsitól, aki majd esetleg elvenné a vagyonkája -amit ő is öröklni fog javarészt- egy részét. Elmagyaráznék neked mindent szívesen, de amikor már rég eldöntötted, hogy neked van igazad és csak azért írod ki a kérdést, hogy pár embernek kisírd magad a vállán, mert nem mindenki ért meg, akkor minek...

Most mondanám, hogy legalább Thomas Piketty könyvét (Tőke a 21. században) olvasd el, mert az pont erről szól, de úgy sem fogod. Hajrá sírjál, és nyomkodjad a piros kezecskét.

2018. dec. 25. 21:29
 8/23 anonim ***** válasza:
50%

"Nincs ilyen, hogy egyenlóség, mivel az emberek nem egyenlő képességűek."

Talán épp ezért lenne igazságos, hogy mindenki egyenlő eséllyel indulhatna. Te arról beszélsz, hogy az analfabéta hülyegyerek örököljön 25 milliárdos vagyont, aztán az instán villogjon a Bugattijával úgy, hogy az életében nem tett arrébb egy fűszálat se, miközben a szegény gyerek, akinek van 160-as IQ-ja, de még egy egyetem is elérhetetlen számára, az meg dögöljön éhen 20 éves korában.

Biztos jó lenne egy olyan rendszer, ahol pl. mindenki kapna 18 éves korában 20 milliót, ebből az okos 2 év alatt csinálna 100 milliót, a hülye meg elcseszné 2 hét alatt hülyeségekre, és utána éhen halna. Teljesen fair lenne.

2018. dec. 25. 21:45
 9/23 A kérdező kommentje:
Én csak feltettem azt az egyszerű kérdést, hogy az ember miért dolgozna, miért tenne félre, miért takarékoskodna, ha amit megkeres azt nem kapják meg a gyerekei?
2018. dec. 25. 21:50
 10/23 anonim ***** válasza:
51%

"Milyen illúzióban élnek ezek? Nincs ilyen, hogy egyenlóség, mivel az emberek nem egyenlő képességűek."

EZEK abban az illúzióban hisznek, hogy nem kell még nehezebbé tenni a dolgát annak, akinek így is AZ! lehetőleg könnyíteni kellene ahol lehet.

Te boldog volnál, ha nem érne el a TE gyerekd semmit, mert nem volna olyan gazdag a családja amennyire a többieké?

Örülnél annak ha előre tudnád, hogy az orvos, aki kezel az egy szerencsétlen hülye csak 15 évig járt az orvosira mire el tudta végezni, mert az ő szüleinek volt pénze az okosabb meg nem is jelentkezett és most valahol krumplit pucol?

Akarsz még példákat?

2018. dec. 25. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!