Találkoztatok már olyan fideszessel, aki rendesen azt képzeli, hogy a Horthy-korszakban élünk és ő valami gazdag, sznob nemes?
Nekem megvolt az első ilyen találkozásom és ledöbbentett. A fickó tényleg pénzes, nem arról van szó, de rendesen büdös, lusta, irigy prolizza a fizikai dolgozókat, Anna-bálra járkál minden nyáron a család, mivel az egy igazi, arisztokrata esemény (ezt így mondta) és mindenki ott van, aki tényleg számít. A bálon a lányát táncoltatja valami másik gazdag tagnak a fiával, akivel majd jól összeházasítják őket és akkor egyesül a két család vagyona. :D
Ja és még Sümegre is jár mindig nyaralni a család, mert az egy igazi, fideszes gócpont és ott lehet kapcsolatokat építeni a többi fontos emberrel.
Igazából én csak hallottam, ahogy egy másik emberrel beszélget, de ennyi is elég volt belőlük és otthagytam őket. Volt olyan is, hogy elmenet mellettük két fiatal fickó és az egyik mondott valamit, mire a másik helyeselt rá, hogy "Hát."
Amikor már elmentek mellettük és tisztes távolságra kerültek, akkor a két arisztokratánk összenézett, és elröhögték magukat, mire a másik ilyet szólt, hogy ha ő "hátozna" akkor, amikor helyesel valamit, akkor az asszony otthon széttépné őt, mert így csak a parasztok beszélnek és jó, hogy az ő köreikben nincs ilyesmi.
Rémes volt hallgatni őket, kb. 5 percet hallottam a beszélgetésükből. De mennyi lehet ezekből országosan?
Rettenetesen sok! Tudom miről beszélsz.
Orbán feudális viszonyokat akar visszaállítani.
Persze.
Tele van az utca főleg nyugdíjassal, aki még a sarki boltba is kiöltöznek, mintha bálba menne, taxival megy mindenhova, mert ő nem érintkezik a prolikkal...pedig nem gazdagok, csak megjátsszák, hogy ők a nemzetvédő polgárság. Empátia nincs, szerintük aki szegény, az így járt, magára vessen. Ezek mind fideszesek, rabszolga törvény sem érinti őket, inkább örülnek neki hogy többet dolgoznak a zsellérek.
Igen. Bár ez a kérdés erősen izzadságszagú, viszont valóban léteznek ilyen emberek, de nem mondanám, hogy a fidesz szavazók nagy része ilyen.
Jellemzően azok az emberek támogatják ezt akiknek annak idején a szüleik, nagyszüleik magasabb színvonalú életet éltek, valamilyen urasági vagy arisztokrata formában abban a rendszerben. Bár egy igazi arisztokrata nem kezd el így kicsapongani.
Azok akiknek a szülei, nagyszülei a Horthy korszakban gazdag tehetős család volt, az urambátyám rendszert a végletekig kihasználták, jól éltek, rengeteg földdel, cselédekkel, szolgákkal. Ezekből vannak a tisztességes arisztokraták, meg vannak akiknek elszáll az agya tőle.
VH és kommunizmus eljövetelével megszűnt a hatalmuk, felborult az urambátyám rendszer, elmentek a cselédek középső ujjuk felmutatásával, jogosan. Abba most ne menjünk bele, hogy bár elmehettek, de kaptak 50 év másik fos rendszert.
A hatalmat elvesztve átlag polgárrá süllyedve és abba, hogy mindenki aki körülöttük élt és eddig elviselték a hülyeségeiket, most visszaszólhattak érte és már nem dirigálhattak senkinek pökhendien, na ebbe beleőrültek. Egy fennhordott orrú egoista nárcisztikus pökhendi magát kiskirálynak érző személy ezt nem éli túl. Ezek az érzelmileg labilis szülők nevelték fel az akkor született gyermekeket, aki ma ezt a fajta rendszert és gondolkodást visszasírják.
Ezek akiket te hallottál egyébként nem arisztokraták és nem Horthy rendszer kedvelők, hanem sima újgazdagok csak. Van hasonlóság, de közük nincs egymáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!