Szerinted is rohadt gazdagok a haveromék? A leírás alapján van pénzük rendesen? Vagy ez még csak a jobb az átlagnál szint?
Nem irigységből kérdem, de nekem onnan jutott eszembe, hogy van a haverom, akit bemutattam az osztálytársamnak, és azt mondta rájuk, hogy rohadt gazdagok!
Szóval van a haverom 17 éves, és egyke gyerek. Van apja-anyja.
Apjának van 2 autója, egy Audi A4e, meg egy Renault Thaliaja. Az anyukájának egy Toyota Yarisa.
A házuk nem nagy csak 1 emeletes. meg 1 pince, és kis kert. De belül rendesen be van rendezve. TVjük van egy nagy, azt mondta haverom 300ezer volt.
Haveromnak van egy iPhoneja, igaz nem az 5, csak a régi 4. Apjának is iPhoneja van, anyjának Galaxy s4.
Haveromnak van 2 laptopja+asztali gépe, anyjának laptop, apjának is asztali+laptop.
Anyja cigizik és a haverom is , napi 1 doboz fejenként.
Van vitrines szekrényük, tele alkohollal, és rendszeresen rendeznek "bulit" is, grillezést, meg hasonló.
Minden évben elmennek nyaralni valahova 1-2 hétre, Görög/spanyol/Horvátországba.
És erre azt mondta az osztálytársam, mikor volt nálük, és eljöttünk, hogy "ezek rohadt gazdagok! Tele vannak pénzzel!"
Mire mondom: Dehogy is, beszéltem a szüleivel, mert mondtam, hogy szép házuk van, és mondták, hogy köszönik, de drága fenntartani, nehéz fizetni a rezsit.
És otársam:"nehéz fizetniük? Na persze! Mondják ezt hogy folyatják a vizet!(Haverom kinyitotta a csapot, hogy tölt magának vizet, és addig elsétált a szekrényig, kiszedte a poharat, meg a hűtőből narancslevet, és addig folyt a víz)
De most tényleg rohadt gazdagok lennének? Nem gazdag környéken laknak! És ha annyira gazdagok, miért nem 3 Audijuk van? Meg 300 ezres tv minden szobában?
Szerinted ez nagyon gazdagság, vagy csak jól élnek?
Úgy tűnik, nem szenvednek hiány semmiben sem. De azért nekem ez nem a rohadt gazdagok. Persze így látatlanban nem lehet ezt megállapítani.
És persze az sem mindegy, hogy mindez miből van. Mert ha hitelből összevásároltak mindenfélét, annak nem sok köze van a gazdagsághoz.
kérdező, látom nem tanultál társadalom tudományokat, vagy nem olvastál idevágó kutatásokat.
egy egy középosztály, az a baj, h ez az osztály az utóbbi tíz évben szeparálódott, nagyon nagy része elkezdett lecsúszni az alsóbb , szerényebb körülmények közt élők felé, egy kis részük társadalmi osztályt váltott, felső tízezer része lett, és egy szűk réteg maradt csak, akit manapság középosztálynak lehet hívni.
akiket írtál, azok pont ilyenek, a gazdagsághoz, a leírások alapján semmi közük nincs, az nem itt kezdődik.
azért nem kegyetlenül gazdagok, de megélnek, az biztos.
ismerek náluk jóval vagyonosabb embereket, rájuk már tényleg lehet mondani hogy iszonyat pénzesek, de nem annyira kérkednek vele.
sajnos sok embernek még az sem adatik meg, h egy normális, saját tulajdonú hitelmentes lakása vagy háza lehessen, a drága laptopról meg telefonról nem is beszélve. ezért gondolják azt, h a haverodék mennyire tele vannak suskával.
nekünk pl. egyáltalán nincs tv-nk, mert ha lenne sem használnánk. az igaz, h van 2 notebook, de szükség is van rá.
évente 1x el tudunk menni Horvátországba pár napra, és marad pénzünk szórakozásra is.
autóból csak egyet tudunk fenntartani, de bőven elég.
biztosan van pár ember az ismerőseink közt akik burzsujnak tartanak minket, de csak miattuk nem fogok kenyéren és vízen élni miközben azt hajtogatom, h mennyire fos az élet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!